• Etusivu
  • Isännöitsijä

Maksuvalmiussuunnitelma

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.03.2012
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Maksuvalmiussuunnitelma eli likviditeettisuunnitelma pitää sisällään taloyhtiön juoksevien maksujen kattamisen osakkailta saatavilla korvauksilla, joista yleisimpiä ovat taloyhtiön vastike-, vuokra- ja käyttökorvaukset. Suurin osa taloyhtiöön tulevista maksuista on säännöllisiä, joko kuukausittain tai kerran pari vuodessa erääntyviä. Tällaisia maksuja ovat esimerkiksi vesi- ja jätevesimaksut, sähkö, jätehuoltomaksut, vakuutusmaksut sekä kiinteistöverot ja säännöllisesti tapahtuvat laitehuollot.

Lainojen lyhennykset ja korot on kirjattu takaisinmaksusuunnitelmaan, joten ne ovat myös tiedossa maksuvalmiussuunnitelmaa tehtäessä. Kulutukseen perustuvan sähkölaskun suuruus sen sijaan vaihtelee kesä- ja talvikuukausina, mutta tämäkin voidaan arvioida aikaisempien vuosien perusteella. Maksuvalmiussuunnittelussa on hyvä ottaa huomioon myös mahdolliset odottamattomat korjaustarpeet. Taloyhtiöllä olisikin hyvä olla noin kuukauden menoja vastaava rahamäärä säästössä, jottei äkillisiä korjaustarpeita tarvitsisi kustantaa lainarahalla.

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20123_30025.jpg
Löydä yhteistyökumppani TaloyhtiöTreffeiltä
Taloyhtiön tehokas hallinnoiminen edellyttää tietyn määrän tietoa. Tietoa voi luonnollisesti aina etsiä ja omaksua, mutta asioiden hoitamiseen tarvittava taitohan karttuu tekemisen ja kokemuksen myötä. Maastamme löytyy reilusti yli 80 000 taloyhtiötä, joista jokainen on tavalla tai toisella oma yksilönsä, mutta yhtymäkohtia toiminnassa on enemmän kuin äkkiseltään arvaisikaan. Kokemusten jakaminen, asioista keskusteleminen ja toteutettuihin korjaushankkeisiin tutustuminen ovat keinoista parhaimmat tehokkaaseen hallinnointiin siirtymisessä.Ilmoittaudu TaloyhtiöTreffeille...
20119_27828.jpg
Asunto-osakeyhtiöitä korjattiin vuonna 2011 1,3 miljardilla eurolla
Asunto-osakeyhtiöt ja aravalainoitetut asuntoyhteisöt korjasivat rakennuksiaan vuonna 2011 noin 1,7 miljardilla eurolla, mikä on 3,8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2010. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntoyhteisöjen korjausrakentamisen tilastosta.
20232_80842.jpg
Taloyhtiö ei aikaillut - kertaheitolla eroon vanhasta kylmäkellarista
Vanhasta kylmäkellarista luopuminen ja nykyaikaisiin CoolCellar®-kylmälokerikkoihin siirtyminen ovat tuoneet paljon käytännön hyötyä forssalaiselle taloyhtiölle. Ikääntynyt kylmäkellari voi olla taloyhtiölle merkittävä rahareikä, joka ei vastaa asukkaiden nykyisiin tarpeisiin.
20154_43207.jpg
Pyykinkuivaukseen nopeutta ja tehoa
Pyykinpesu olisi monestakin syystä parasta tehdä taloyhtiön pesutuvan isoilla koneilla kaikissa kerrostaloissa, joissa pesutupa on käytettävissä. Taloyhtiön pesukoneiden käyttö on kuitenkin monissa taloissa vähäistä mm. siksi, että pyykin kuivuminen kuivaushuoneissa on turhan hidasta.
20105_22016.jpg
Taloyhtiöiden taloushallintotutkimus
Osoitteessa www.omataloyhtio.fi järjestettiin 6.5.- 3.6.2010 taloyhtiöiden isännöitsijöille ja muille taloyhtiöiden taloushallinnosta vastaaville ja sitä hyväksikäyttäville henkilöille suunnattu tutkimus, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka taloyhtiöiden taloushallinto on järjestetty ja mitä parannettavaa siinä voisi olla. Tutkimus toteutettiin osana Turun Kauppakorkeakoulussa tehtävää pro gradu -tutkielmaa, jossa Omataloyhtiö.fi-palvelun sisälle rakennetaan taloyhtiöille suunnattu kokonaisvaltainen taloushallinto-osio.
20226_78521.jpg
Puhelu ei kuulu kunnolla matala­energiatalossa: Mikä avuksi?
Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton