• Etusivu
  • Remontti

Mistä tietää, että on putkiremontin aika?

Katso taloyhtiön putkiremontti -webinaari

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.01.2024

Putkiremontit ovat ajankohtainen aihe monessa taloyhtiössä tänä päivänä. Valtaosa kerrostalojen rakennuskannasta on tullut ikään, jossa talotekniikan ja erityisesti putkistojen uusiminen on ajankohtaista. Myös viimevuosien poikkeusajat ovat osaltaan johtaneet hankkeiden lykkäämisiin ja tarve on nyt suuri.

Järjestimme 29.9. Taloyhtiön putkiremontti -webinaarin, jossa kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla linjasaneeraushankkeen suunnittelua sekä mitä urakan toteutuksessa on otettava huomioon.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Webinaarin ohjelma:

  • Mitä kaikkea putkiremontissa kannattaa tehdä? Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oy ja Harri Liukku, ABB Oy
  • Miksi keittiöremontti kannattaa putkiremontin yhteydessä? Marinka Hollming-Pietarinen, Electrolux Oy ja Jari Savolainen, Keittiömaailma
  • Putkiremontillako energiansäästöä? Merja Lindell, Verto ja Ali Aaltonen, Vallox Oy
Remontti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
202010_67007.jpg
Vesilaskutus uudistuu - tarkoittaako se kallista investointia?
Putkiremontti on kallis projekti taloyhtiölle ja siksi siihen harvoin ryhdytään kevyin perustein. Energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpaneva lakiuudistus on aiheuttanut täysin perusteltuja kysymyksiä taloyhtiöissä. Jos linjasaneeraus on tehty ennen mittariasennusten pakollistamista, tarkoittaako tämä, että kallis investointi olisi jälleen edessä?
taloyhtiön vuosikello lokakuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Lokakuu
Syksy etenee, viimeisetkin kesän henkäykset ovat menneet. On siis aika perehtyä uuden syyskuukauden tuomiin tehtäviin ja varautua samalla talven tuloon. Katse on myös suunnattava kevääseen ja silloin alkaviin korjaushankkeisiin. Pohjatyöhön on hyvä varata aikaa.
20213_69235.jpg
Keneen olla yhteydessä kun huoli naapurista kasvaa?
Erityisesti taloyhtiöissä, joissa asukasjoukossa löytyy useampi ikäihminen, huoli ei välttämättä ole turha. Yhteiskunnassa elää vanhuksia, joilla ei ole omaisia huolehtimassa ja kyselemässä kuulumisia. Nämä yksinäiset vanhukset eivät välttämättä saa tarvitsemaansa apua kyllin nopeasti, elleivät naapurit ole tarkkaavaisia.Ei, tämä ei ole kehotus naapurikyttäykseen, vaan pitämään huolta kaikenikäisistä naapureista.
20132_33760.jpg
Suunnitelmallisuus osaksi kiinteistön kunnossapitoa
Kiinteistön ylläpito jakautuu kiinteistönhoitoon ja kunnossapitoon. Se on jatkuvaa toimintaa, jota ohjaa rakennus ja sen käyttäjät. Kiinteistön ylläpidolla varmistetaan se, että kiinteistö toimii häiriöttä ja että halutut asumisolosuhteet toteutuvat. Kunnossapito on kiinteistössä tapahtuvaa kunnostavaa korjausrakentamista, jossa korjataan rakennusosia ja järjestelmiä tai uusitaan kuluneita tai viallisia osia. Kunnossapitotyöt eivät olennaisesti nosta kohteen laatutasoa, vaan työllä pyritään saattamaan rakennusosa tai järjestelmä alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Kunnossapito on mittavampaa työtä kuin kiinteistönhoitotyö mutta suppeampaa kuin itse korjausrakentaminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton