• Etusivu
  • Remontti

Mistä tietää, että on putkiremontin aika?

Katso taloyhtiön putkiremontti -webinaari

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.10.2022Päivitetty 08.01.2024

Putkiremontit ovat ajankohtainen aihe monessa taloyhtiössä tänä päivänä. Valtaosa kerrostalojen rakennuskannasta on tullut ikään, jossa talotekniikan ja erityisesti putkistojen uusiminen on ajankohtaista. Myös viimevuosien poikkeusajat ovat osaltaan johtaneet hankkeiden lykkäämisiin ja tarve on nyt suuri.

Järjestimme 29.9. Taloyhtiön putkiremontti -webinaarin, jossa kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla linjasaneeraushankkeen suunnittelua sekä mitä urakan toteutuksessa on otettava huomioon.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Webinaarin ohjelma:

  • Mitä kaikkea putkiremontissa kannattaa tehdä? Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oy ja Harri Liukku, ABB Oy
  • Miksi keittiöremontti kannattaa putkiremontin yhteydessä? Marinka Hollming-Pietarinen, Electrolux Oy ja Jari Savolainen, Keittiömaailma
  • Putkiremontillako energiansäästöä? Merja Lindell, Verto ja Ali Aaltonen, Vallox Oy
Remontti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Hallituksen vastuu ja toimivalta?
Viime keväänä oli eripuraa tehdäänkö n.200 000€ maksava piharemontti vai ei. Hallitus joka ei ollut edes yhtiöjärjestyksen mukainen oli päättänyt tehdä tämän remontin ilman äänestystä. Olivat jo teetättäneet pihasuunnitelmakuvat sekä valvonnan sopineet. Isännöitsijä oli jo maksanut nämä suunnitelmat (7000 euroa).Piharemontti peruuttiin kun isännöitsijä suostui kovan "väännön" jälkeen järjestämään ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa kallis piharemontti äänestettiin nurin.Kysymys on nyt siitä, että saadaanko noita rahoja(7000€) perittyä takaisin jotka menivät suunnitelmiin joista ei koskaan ole mitään hyötyä. Tuon piharemontin oli päättänyt hallitus, jossa oli kaksi osakkeen omistajaa sekä isännöitsijä.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Avustus ARA:lta asuntojen perusparantamiseen
Valtioneuvoston lisätalousarvioesityksen mukaan valtion asuntorahaston varoista voidaan myöntää käynnistysavustuksia perusparantamiseen mm. asunto-osakeyhtiöille. Käynnistysavustuksiin esitetään yhteensä 115 miljoonaa euroa vuosille 2013–2014: tälle vuodelle 15 miljoonaa ja vuodelle 2014 enintään 100 miljoonaa euroa.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Rakennuttajan vastuu rakennusvirheistä
Uudiskohteessamme on merkittäviä puutteita mm. pahasti naarmutetut ikkunat, maalausvirheet, LVI-ongelmia ja pintavesiä ei ole johdettu hallitusti. Noin 20 asuntoa 60:stä ei ole antanut suostumusta RS10 vakuuden vapauttamiseksi. Noin 40 on sen vapauttanut.Hallitukselta on ilmeisesti pyydetty 40 asunnon osuus vakuuksista vapautettaviksi. Tulisiko hallituksen vapauttaa nuo vai huomioida tuossa jotenkin yhteisissä tiloissa ja ulkoalueilla olevat virheet ja puutteet?Tulisiko RS10 vakuuden pidättäneiden antaa asia Kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi saadakseen suojaa rakennuttajan vaateilta vapauttaa vakuus tai mahdolliselta vahingonkorvaussyytteeltä?Onko niin, että rakennuttajan tulee korjata puutteet ja virheet vakuuden pidättäneiden osalta viivytyksettä, jotta suoritus on sitten sopimuksen mukainen ja ostaja voi vapauttaa vakuudet?Mikä on vakuuden vapauttamisen tai pidättämisen suhde siihen, miten/milloin virheet ja puutteet korjataan?
201511_44890.jpg
Talouskellari muutettiin rengasvarastoksi
Espoolaiseen Asunto-osakeyhtiö Itäkumpuun tehtiin hyödyllinen talouskellarin remontti, jossa tila muutettiin asukkaita enemmän palvelevaksi rengasvarastoksi. Maksuttomassa varastossa on renkaiden säilytyspaikka kaikille taloyhtiössä asuville halukkaille.144 asuinhuoneiston Asunto-osakeyhtiö Itäkummussa Espoossa tehtiin talouskellarin remontti, jossa tila muutettiin rengasvarastoksi. Ensimmäinen suunnitelma kohteesta tehtiin vuonna 2011 ja tämän perusteella taloyhtiön kylmäkellarit purettiin ja tilalle suunniteltiin rengasvarasto, jossa renkaita säilytetään rengastelineissä kolmessa tasossa seiniin ja erillisiin metallitolppiin asennettuna. Tilan muutos edellytti rakennusluvan hakemista, sisältäen palo- ja pelastustarkastajan lausunnon.Osta verkkokaupasta!Tilaa esite!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton