• Etusivu
  • Ajankohtaista

Mukavax voitti vedon!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.03.2014Päivitetty 25.03.2014
20143_38538.jpg

Ikkunaventtiilistä tuleva korvausilma aiheuttaa usein sisällä vedon tunnetta. Tämän vuoksi moni meistä sulkee venttiilin pakkasella. Sulkeminen estää korvausilman pääsyn hallitusti kotiisi, joten se saattaa saapua vääriä reittejä tuoden mukanaan ikäviä kumppaneita, kuten radonia. Myös hajut rappukäytävästä ja naapuristasi ovat tavallisia. Vedon tunteen vähentämiseksi nostetaan myös usein lämpötilaa, joka lisää lämmityskuluja.

Jari ja Marika Metson rivitaloyhtiössä oli tehty ikkunaremontti. Uusien ikkunoiden karmiventtiilistä tuleva korvausilma törmäsi sisätiloissa ensitöikseen verhokoteloon ja laski ikkunaa pitkin alas.

Asunnossa veti, kylmä ilma jäähdytti ikkunan ja tiivisti sisäilman kosteuden ikkunaan. Pian Mukavax laitteiden asentamisen jälkeen oli selvää, että keksintö toimii. Jari ja Marika kertoivat ikkunoiden kuivumisen lisäksi huomanneensa myös sen, että kodin ilmankosteus on pienentynyt niin paljon, että ulkoa sisälle tullessa silmälasit eivät huurru kuten aikaisemmin. "Pyykinkin saa nyt kuivaksi sisätiloissa", lisää Marika. "Myös veto on nyt poissa! Ilma on selvästi raikkaampaa, kun ilmanvaihto toimii suunnitellulla tavalla eikä korvausilmaventtiileitä tarvitse sulkea pakkasellakaan."

"Näistä laitteista emme halua luopua", toteaa nuoripari yhteen ääneen. Mukavax voitti vedon!

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Mihin Mukavax laitteen toiminta perustuu

Mukavax-sisäilmalaite saa ilmanvaihdon toimimaan suunnitellulla tavalla. Kun kylmä korvausilma saapuu kotisi lämpöön, on sillä taipumus laskea alas, sillä se on lämmintä ilmaa raskaampaa. Tyypillisesti korvausilmaventtiili asennetaan lämpöpatterin yläpuolelle, jotta se estäisi kylmän ilman laskemisen alas. Tämä ei kuitenkaan riitä varsinkaan kovilla pakkasilla.

Mukavax-sisäilmalaite antaa ilmalle lisävauhtia energiatehokkaiden puhaltimien avulla. Se imee sekä kylmää venttiilistä tulevaa korvausilmaa, että lämmintä huoneilmaa ja sekoittaa ne kulkemaan seoksena pitkin kattoa. Näin vedon tunne poistuu kodistasi. Kun verhokotelo on sijoitettu korvausilmaventtiilin yläpuolelle, ei kylmä ilma pääse nousemaan ylös. Korvausilma laskee väistämättä alas ja aiheuttaa vedontunnetta. Mukavax-sisäilmalaite korjaa tämän ongelman.

Mukavax sijoitetaan verhokoteloon ja korvausilma imetään venttiilin yläpuolelta niin, että lämmintä huoneilmaa sekoittuu mukaan. Näin ilma lämpenee. Ilmaseos puhalletaan kattoon, jolloin ilma leviää tasaisesti koko huoneen alueelle. Ilmaseos lämpenee entisestään huoneen katossa ja laskee vasta sitten alas. Tällöin myös tilan lämpökerrostuma häviää ja saadaan tuotua lämmin ilma katosta lattia tasolle.

Mukavax-sisäilmalaite ottaa ilman vapaasti korvausilmaventtiilin yläpuolelta, joten se ei tehosta korvausilman tuloa eikä ylipaineista tilaa.

Info

Info

Mukavax-sisäilmalaite on helppokäyttöinen:

  • Verhojen käyttö ei häiriinny
  • Talon ulkoseiniin ei tarvitse porata reikiä
  • Laitteen sähköjohdot saadaan kätevästi piiloon
  • Hillitty muotoilu sopii kaikkiin ympäristöihin
  • Sähkönkulutus vain muutaman euron vuodessa.
  • Toimii verhokoteloiden kanssa

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20216_70986.jpg
Näin sujui rännien asennus porilaisessa taloyhtiössä - Katso kuvat
Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.
20225_78323.jpg
Pystyykö vastiketta kohtuullistamaan jälkikäteen? Jos, niin miten?
Asumme kerrostalossa ja olemme huoneisto-osakkeen omistajia. Taloyhtiön ensimmäinen- ja pohjakerros on remontoitu 2015–2016 asuinhuoneistoiksi. Pohjakerroksessa yksi osake on liikehuoneisto sekä saunatila, jonka olemme ostanee vuonna 2018.Näissä kahdessa osakkeessa on vastikekerroin 1,7. Olemme yrittäneet saada omistamamme saunatilan vastiketta alennettua huoneistojen tasolle. Saunatilamme ei ole yhtiöjärjestyksessä kirjattu liiketilaksi, kuten tämä toinen huoneisto eli liiketila on. Saunatilamme vastikkeen määrittämisessä ei ole minkäänlaisia perusteluja.Kysyisinkin, voiko ja onko järkevää riitauttaa asia ja mitenkähän oikeus suhtautuisi?..........Kysymystä on jatkettu lakimiehen vastauksen antamisen jälkeen seuraavasti:Tässähän on se pointti, että yhtiöjärjestyksessä ei ole ko. vastikkeen määrittelyssä minkäänlaisia perusteluja. Eikä niitä ole edes sen kokouksen pöytäkirjassakaan, jossa vastike on määrätty.Maksamme noin 600 euroa vuodessa perustelematonta vastiketta, eli onhan se aika paljon ja kohtuutonta.Mielestäni ko. päätös ei ole lainmukainen ja se täyttää kohtuullistamispykälän määräykset.
202210_68885.jpg
Pääsuunnittelija tuntee lain sekä ymmärtää koko rakennusprosessin
Rakennus- ja remonttihankkeen suunnittelua johtaa suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Rakentamisen tai remontoinnin tuiki tärkeän valmisteluvaiheen laatu henkilöityy useimmiten pääsuunnittelijan osaamiseen ja johtamiskykyihin.
20127_31414.jpg
Turvajärjestelmät suojaavat vahingoilta
Kiinteistön turvajärjestelmistä on hyötyä vain silloin, kun ne ovat käytössä jo ennen vahingon sattumista. Niillä voidaan valvoa kulkua kiinteistössä, suojata omaisuutta, estää henkilövahinkoja sekä ehkäistä tulipaloja ja vesivahinkoja, kohentaa sähköturvallisuutta ja parantaa tietosuojaa. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia hyvin suojatun kiinteistön vakuutusmaksuista.
20219_72684.jpg
Oliko pelkillä etä­yhteyksillä järjestetty vuosi­kokous laiton?
Taloyhtiö järjesti vuosikokouksen siten, että osallistuminen siihen edellytti etäyhteyttä. Kokouskutsussa oli vielä erikseen mainittu, että paikan päälle on kiellettyä tulla ja kokouksen pitopaikka on ilmoitettu ainoastaan pöytäkirjaan kirjaamista varten.Olen ennen kokousta ilmoittanut hallitukselle, että mielestäni kyseinen järjestely on laiton ja järjestelyjen vuoksi en pysty osallistumaan kokoukseen.Tästä huolimatta kokous on ilmeisesti pidetty. Kokouksesta ja sen päätöksistä en ole saanut mitään tietoa taloyhtiöltä. Kokouksesta on nyt kaksi kuukautta. Miten asiassa pitää menetellä?
15_P_30279.jpg
Taloyhtiöiden rakennetutkimus OSA 3
Omataloyhtiö.fi-palvelu toteuttaa kevään aikana taloyhtiökohtaisen rakennetietojen keräyskampanjan. Täytettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, annamme rakenneosien osalta laskennallisesti viitteitä siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin taloyhtiössäsi tulee varautua. Tutkimus on edennyt toiseksi viimeiseen vaiheeseen ja nyt olemme avanneet lämmitysjärjestelmiä käsittelevän osion.Siirry tutkimukseen

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton