• Etusivu
  • Remontti

Onko oviremontin aika?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Turner Group Oy
Julkaistu 07.04.2022Päivitetty 09.02.2024
1920-Autotallit-copyroght-rakentaja.fi

Vanhat autotallinovet eivät enää välttämättä ole kovin turvalliset eivätkä energiatehokkaat. © Rakentaja.fi

Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.

Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.

Autotallinovella on merkitystä

Autotallissa ehdottomasti kuluvin osa on ovi. Vanha sekä aikansa palvellut ovi ei anna autotallissa säilytettävälle omaisuudelle välttämättä enää riittävästi turvaa luvattomien kulkijoiden varalta – ne eivät myöskään suojaa riittävästi kylmältä, vaan kirein pakkanen pääsee livahtamaan talliin ovien rakosista.

Olisiko siis taloyhtiössänne aika kiinnittää huomiota autotallinovien kuntoon? Ovien vaihtaminen uusiin ja energiatehokkaisiin on loppujen lopuksi yksinkertainen sekä nopea homma.

Turnerin laaja edustajaverkosto sekä ammattitaitoiset asentajat ovat valmiina auttamaan sekä ovien valinnassa että niiden asentamisessa. Oviremontti on mahdollista toteuttaa avaimet käteen -periaatteella, jolloin Turner huolehtii kaikesta puolestanne.

Kutsu Turnerin edustaja käymään ja antamaan teille tarjouksen tarpeitanne vastaavaan autotallinoveen.
Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu ovivaihtoehtoihin!

Autotallinovi, joka on turvallinen ja energiatehokas

Lähdetään liikkeelle tärkeimmästä: turvallisuudesta. Ovien on oltava turvallisia kaikenikäisten käyttää. Turnerin nosto-ovissa oleva avausautomatiikka pysäyttää oven automaattisesti, jos joku on vaarassa jäädä oven väliin. Vastaava turvapysäytys on käytössä myös automatiikalla varustetuissa kippiovissa. Huolimatta siitä onko puristusvaaraan joutumassa ihminen tai esine, reagoi ovi esteeseen ja palaa takaisin yläasentoon.

Lisäksi pienetkään sormet eivät ole vaarassa joutua puristuksiin, sillä nosto-ovien lamelleissa on sormisuoja vakiovarusteena, samoin jousen katkeamissuoja pitää oven paikallaan jousen mahdollisesti katketessa äkisti.
Nosto-ovet sulkeutuvat kunnolla ja ne on mahdollista lukita, näin omaisuus säilyy turvassa niin ilkivallalta kuin myös varkailta.

Turvallisuuden lisäksi myös energiatehokkuus huomioitu

Turnerin valmistavat autotallinovet on suunniteltu kestämään myös Pohjolan paukkuvat pakkaset sekä vaihtelevat olosuhteet. On sitten luvassa tuulta ja tuiskua tai sadetta ja myrskysäätä, toimivat Turner-autotallinovet moitteetta. Ovien energiatehokkuudesta huolehtii ovilamelleissa käytetty polyuretaanieristys, joka on päällystetty sekä sisä- että ulkopuolelta galvanoidulla teräspellillä. Ovien alareunaan on asennettu pakkasenkestävä alatiiviste, joka tuo suojaa vedeltä sekä lialta ja tasoittaa lattian pienet epätasaisuudet. Sivuilla olevat tiivisteet taas osaltaan ehkäisevät lämpöhukkaa sekä estävät pölyn pääsyn autotalliin.

<p data-block-key="tau6y">Turnerin autotallinovet ovat laadukkaita sekä turvallisia käyttää.</p>
Turnerin autotallinovet ovat laadukkaita sekä turvallisia käyttää.

Viisi huomionarvoista seikkaa autotallinovien valinnassa:

  1. Millaisessa käytössä taloyhtiön autotallit ovat ja mitä ominaisuuksia ovilta kaipaatte? – Turvallisuutta, varastotilaa, millaista ulkonäköä ja näkösuojaa kaipaatte? Energiatehokkuus?
  2. Miten suuria käytössänne olevat autotallit ovat? Autotallin nosto-ovet tarvitsevat avausmekanisminsa johdosta riittävästi tilaa sekä oven sivuille että yläpuolelle. Tarvittava tila riippuu valitusta ovesta.
  3. Minkä tyyppisen oven tarvitsette? Turner tarjoaa kolme erilaista vaihtoehtoa. Nosto-oven, kippioven sekä perinteisen parioven. Nosto-ovi aukeaa avausmekanismilla, joka on saatavilla myös kippioveen.
  4. Kuka ovea käyttää? Ovien turvallisuus korostuu lapsiperheiden kohdalla ja keveys iäkkäämpien käyttäjien ollessa kyseessä.
  5. Energiatehokkuus. Ovien eristysominaisuudet sekä vahvuudet vaihtelevat eri mallien välillä. Esimerkiksi Turner 800-sarjan oviin on saatavilla 20, 45 sekä 67 mm eristevahvuudet, eristevahvuudesta johtuen ovien U-arvot vaihtelevat. Lamellin lämpöarvo on jopa 0,34 W/m²K.

Ja lisäksi kannattaa huomioida:

  1. Anna ammattilaisen arvioida taloyhtiönne autotallit. Turner haluaa että oviremonttiin ryhtyvä on tyytyväinen lopputulokseen. Voit siis kutsua asiantuntijan paikanpäälle tarkistamaan oman kohteesi tilanne ja tarjoamaan oikeat tuotteet kerralla. Tiesitkö, että Turnerilta saa myös asennuspalvelun, jolloin voitte olla varmoja siitä että ovet on asennettu paikoilleen taatulla ammattitaidolla?

Kutsu siis Turnerin edustaja käymään ja tee oviremontista helppoa sekä kannattavaa.

Kutsu edustaja käymään!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Turner Group Oy
Remontti
huolto
ulko-ovi
julkisivu
energiansäästö
ovet
piharakennukset
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78523.jpg
Turner autotallinovet taloyhtiöön
Turvalliset, helppokäyttöiset sekä tiiviit ja energiatehokkaat autotallinovet ovat tätä päivää. Turner tarjoaakin taloyhtiöille avaimet käteen -asennuspalvelulla uudet ovet, jotka voidaan halutessa varustaa myös automatiikalla. Asennus onnistuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin.Joko teidän olisi aika hankkia taloyhtiöön yhtenäinen ilme myös autotalleihin?
20227_78921.jpg
Turvalliset ja energiatehokkaat auto­tallinovet taloyhtiöön
Se, mitä autotallinovelta kaipaa erityisesti, on kestävyys, energiatehokkuus sekä helppokäyttöisyys. Pohjoiset olosuhteet myös asettavat omat vaatimuskertoimensa sille, millainen ovi tulisi käyttöön valita.
luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
20221_76567.jpg
Mitä tarkoittavat: ennakkovuo­sitarkastus sekä 10-vuotista­kuutarkastus?
Taloyhtiön asiakirjoissa saattaa vilahtaa entuudestaan tuntemattomia käsitteitä. Mistä on kyse, kun suunnitellaan ennakkovuositarkastuksen tekemistä tai 10-vuotistakuutarkastusta?
jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.
ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä
Ajanmukaista lukitus retrofitin avulla
Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton