• Etusivu
  • Talo

Onko taloyhtiösi automaatiolaitteiden tietoturva kunnossa – lue tästä mistä on kyse

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 20.09.2022Päivitetty 05.10.2023
20229_79562.jpg

Taloyhtiöissä ohjataan lukuisia tärkeitä toimintoja automaattisesti sekä etänä. Näitä ovat lämmönjakohuoneen tekniikka, ilmanvaihtokoneistot, hissien ja lukitusjärjestelmän tai yleisen kulunvalvonta, kameravalvonta, parkkipaikkojen sähkö- ja lataustolpat, ylipäätään kaikki sellaiset taloyhtiön toiminnot, joita halutaan ohjata etänä huoltoyhtiön kautta. Tähän saakka on keskitytty itse järjestelmien ja yhteyksien toimivuuteen, mikä sekin on tietysti tärkeää.

– Nyt yleinen tietoisuus on lisääntynyt huomioimaan myös etäyhteyksien turvallisuutta. Tietoturvan ymmärrys on kasvanut. Halutaan rakentaa suojattu yhteys taloyhtiön ja huoltoyhtiön välille, kertoo DNA:n turvallisuuspäällikkö Seppo Pekonen.

Miksi kukaan haluaisi tehdä pahaa?

Pekonen esittää otsikon kysymyksen, mikä tulee helposti mieleen, kun ajattelee omaa taloyhtiötään. Miksi kukaan olisi kiinnostunut murtautumaan taloyhtiön järjestelmiin?

– Erilaisia hyväksikäyttötapauksia kuitenkin on ja suojaamalla yhteys, saadaan tällaiset riskit poistettua, Pekonen jatkaa.

– Pahantahtoinen toimija voi istuttaa palveluun häiriöitä, järjestelmiin voidaan murtautua ja sen jälkeen sulkea vedensaanti, pysäyttää hissit tai vandalisoida mitä tahansa automaatioyhteyteen liitettyä järjestelmää.

Sekä taloyhtiön, että palvelutuottajien pitää kiinnittää turvallisuuteen enemmän huomiota.

– Joissain tapauksissa taloyhtiöissä yhteys on luotu suoraan julkiseen internetverkkoon. Tällöin se on sieltä osaavissa käsissä kenen tahansa otettavissa. Tämä on se haavoittuvuus, mikä tulee eliminoida, Pekonen sanoo.

20229_79563.jpg
Huomio

Huomio

Pieni tietoturvasanasto:

  • Tietoturva = tietojärjestelmään kohdistuvat tietojen käytettävyyden ja luottamuksellisuuden takaavat turvatoimet
  • Suojattu yhteys = Suojattu yhteys estää, ettei ulkopuolinen taho pääse käsiksi tietoihin tai tunnuksiin, joita sivustolle täytetään.
  • Palvelunestohyökkäys = tietoverkossa tapahtuva hyökkäys, jonka tarkoituksena on vaikeuttaa palvelun toimintaa tai estää se.

Lähde: Kielitoimistonsanakirja.fi ja wp-koulu.fi

Tiesitkö, että DNA:n taloautomaatioliittymät ovat tietoturvallisia?

Uudet asumisen turvaratkaisut ja toimiva talotekniikan etähallinta edellyttävät vahvaa tietoturvaa. DNA:n turvalliset liittymät sopivat erinomaisesti kiinteistöautomaation sensoreiden, laitteiden ja järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon.

Kysy lisää DNA:n taloyhtiömyynnistä

Tosibox on helppo, edullinen ja laiteriippumaton

Tosibox on kustannustehokas, laitteistopohjainen tietoturvaratkaisu DNA:n kiinteistöasiakkaiden talotekniikan varmistamiseksi. Tosiboxin teknologia luo täysin turvallisen etäyhteyden kiinteistöautomaation laitteisiin, joita voi hallita ja valvoa etänä. Yhteyteen pääsee käsiksi vain valtuutetuista laitteista. Isännöitsijän ja huoltoyhtiön työtä helpottaa, että sen avulla voi tarvittaessa hallita yhden käyttöliittymän kautta kaikki taloyhtiökohteet. Etähallintaan voidaan liittää esimerkiksi taloyhtiön lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, ovien lukitukset ja ajastukset sekä taloyhtiösaunat.

Tosiboxi on laiteriippumaton ja näin se sopii käyttöön kaikkien valmistajien kiinteistöautomaation kanssa.

Huomio

Huomio

Digiturvaa puoleen hintaan!

Pssst! DNA tarjoaa asukkaille monipuolisia tietoturvapalveluita, jotka suojaavat laitteet, yhteydet ja yksityisyyden. Tutustu DNA Digiturvaan. Jos taloyhtiössäsi on DNA Netti taloyhtiösopimus, Digiturvan saat ensimmäiset 3 kk puoleen hintaan.

DNA Oy
Talo
netti
taloyhtiönetti
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
20225_78302.jpg
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen?
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai mökkisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä, uusia näppäriä palveluita avautuu ja muutenkin tavat ottaa netistä ilo irti monipuolistuvat. Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää ole ollenkaan tarpeeksi.Yleensä videokuvan katsominen paljastaa, ettei nettiyhteys vastaa omia käyttötapoja. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii.
kesäkuvassa eri värisiä kerrostaloja vierekkäin ja välissä vihertäviä puita
Asiantuntevaa neuvontaa taloyhtiöpäättäjille: Tutustu Pinkkiin oppaaseen
Digitaaliset palvelut, taloyhtiönetti, laajakaista, älylämmitys, tietoturva ja monet muut asiat askarruttavat nykyisiä taloyhtiöpäättäjiä. Taloyhtiöt kohtaavat jatkuvasti haasteita pyrkiessään tarjoamaan asukkailleen nykyaikaista ja toimivaa digitaalista asumiskokemusta.Ilmaiseksi ladattava DNA:n Pinkki opas taloyhtiöille on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin, tarjoten kattavan katsauksen palveluihin ja ratkaisuihin, jotka voivat tehdä taloyhtiöiden arjesta entistä sujuvampaa.
parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
nainen liittää kaapelia reitittimeen pöydän vieressä
Osaatko taloyhtiö­netin sanastoa? Osallistu samalla robotti-imurin arvontaan!
Kyberturvallisuus on päivän sana, mutta mitä ymmärrät nettiin ja nettiturvallisuuteen liittyvistä sanoista?Tee hauska testi ja opi samalla tärkeää kyberturvallisuus- ja taloyhtiönettisanastoa. Samalla selviää oletko perusnörtti vai kyberguru. Tiedätkö muuten mitä eroa on Wifillä ja Fifillä? Testin jälkeen tiedät.Testin lopussa on arvontalipuke, jolla voit osallistua DNA Welho Oy:n järjestämään arvontaan. Palkintona upea robotti-imuri iRobot Roomba 694 helpottamaan arkea. Palkinnon arvo on 204 euroa.<< Arvonta on päättynyt (6.11.). ARVONTA ON SUORITETTU ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton