• Etusivu
  • LVI

Miten jatkaa pumppaamon elinkaarta?

Pumppaamon elinkaaren pidentäminen

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Päivitetty 13.09.2024
Kaivosta ylös

Pumppaamon huolto- ja tarkastuskäynnit ovat välttämättömyys

Elinkaaripalvelu on paljon käytetty sana, kun puhutaan huolto- ja ylläpitopalveluista. Mitä elinkaaripalvelun tulisi sisältää, että se olisi läpinäkyvä ja tarjoaisi riittävästi tietoa laitteiden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden tarpeista?

Kiinteistöt, joissa on jätevesi-, sadevesi- tai salaojapumppaamo, vaativat aina sähköteknisiä mittauksia niiden kunnon määrittelyä varten. Pumppaamon pumppujen, turva- ja hälytyslaitteiden testausta sekä pumppaamon mekaanisten rakenteiden ja laitteiden kunnon tarkistamista. Usein pumppaamon pesu on myös tarpeen jatkuvuuden kannalta.

Pumppaamon huolto- ja tarkastuskäynnit ovat välttämättömyys

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat myös vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuun aikaan, jolloin se tuo kustannussäästöä. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.

Huolto- ja tarkastuskäynnillä käydään keskustelut kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista investoinneista. Luottamus, jatkuvuus, tehtäväraportointi ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta on ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

<p data-block-key="trlit">Tarkastettava kaivo rannassa</p>
Tarkastettava kaivo rannassa
<p data-block-key="7bp7w">Kuva keskuksesta</p>
Kuva keskuksesta

OmaCapse-palvelu toimii digitaalisena arkistona kiinteistöä koskeville dokumenteille

Capsella tiedostetaan asiakkaiden monet huolet. Capse on rakentanut OmaCapse-tietokantapalvelun, joka varmistaa läpinäkyvän toimintamallin, tiedonkulun ja dokumentoinnin. Laitteet, jotka sijaitsevat kiinteistössä tai piha-alueella, ovat karttapaikannettuja, ja varsinkin päivystystilanteissa siitä onkin suuri apu.

Kuukausi- ja vuositason kulut voi vaivattomasti lukea käyttöliittymästä milloin vain. Laitteiden elinkaarikulut sekä kuntotarkastusraportit antavat tietoa siitä, milloin kannattaa suorittaa huollot ja uudet investoinnit. OmaCapse-palvelun hyvä puoli on, että kiinteistön omistajan käyttöliittymäkantaan ja kaikki tarvittava historia myöhempää tarkastelua varten on säilötty, vaikka kiinteistön omistaja vaihtaisi yhteistyökumppania.

Huom! OmaCapse-palvelua viimeistellään parhaillaan ja Capse ilmoittaa tarkemman ajankohdan, kun palvelu on laajalti saavutettavissa asiakkaiden käyttöön.

<p data-block-key="e2lwl">OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.</p>
OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
LVI
viemäröinti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Capse hälytyspalvelu toimii 24/7
Sukitus on ympäristö- ja asukasystävällinen menetelmä. Katso video sukituksesta
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
Viemärin kuntokartoitus.jpg
Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä. Sukitusremontti voidaan kuitenkin tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esimerkiksi monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että "säästä", mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
Yhteiskäyttöpyörien kaunis konttivarasto taloyhtiön pihalla. Kontin katolla kasvaa viherkatto ja pihalla kaksi kuormapyörää.
Yhteiskäyttöpyörä taloyhtiöön: Arkimatkoja kestävällä tavalla
Helsingin Lauttasaaressa tehtiin mielenkiintoinen kokeilu, jossa asukkaat pääsivät testaamaan yhteiskäyttöisiä sähköavusteisia kuormapyöriä. Kokeilu alkoi 18. huhtikuuta ja jatkui aina elokuun loppuun asti. Kokeilun mahdollisti Circular Green Blocks -hanke yhteistyössä Lauttasaaren taloyhtiöklubin kanssa. Tavoitteena on kannustaa kestävään liikkumiseen ja luoda toimintamalli, joka edistää lainaus- ja yhteiskäyttöratkaisuja kiertotalouden hengessä.Lue vinkit ja katso video, miten yhteiskäyttöpyörät voisivat sopia teidän taloyhtiönne tarpeisiin. Yhteiskäyttöpyörien toimivuudesta sekä toimintamallista herääviin kysymyksiin vastaa HSY:n projektisuunnittelija Juuso Vähä-Piikkiö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton