• Etusivu
  • LVI

Miten jatkaa pumppaamon elinkaarta?

Pumppaamon elinkaaren pidentäminen

Tiina Painokallio
Kaupallinen yhteistyö
Capse Oy logoCapse OyLue lisää
Päivitetty 16.05.2025
Kaivosta ylös

Pumppaamon huolto- ja tarkastuskäynnit ovat välttämättömyys

Elinkaaripalvelu on paljon käytetty sana, kun puhutaan huolto- ja ylläpitopalveluista. Mitä elinkaaripalvelun tulisi sisältää, että se olisi läpinäkyvä ja tarjoaisi riittävästi tietoa laitteiden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden tarpeista?

Kiinteistöt, joissa on jätevesi-, sadevesi- tai salaojapumppaamo, vaativat aina sähköteknisiä mittauksia niiden kunnon määrittelyä varten. Pumppaamon pumppujen, turva- ja hälytyslaitteiden testausta sekä pumppaamon mekaanisten rakenteiden ja laitteiden kunnon tarkistamista. Usein pumppaamon pesu on myös tarpeen jatkuvuuden kannalta.

Pumppaamon huolto- ja tarkastuskäynnit ovat välttämättömyys

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat myös vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuun aikaan, jolloin se tuo kustannussäästöä. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.

Huolto- ja tarkastuskäynnillä käydään keskustelut kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista investoinneista. Luottamus, jatkuvuus, tehtäväraportointi ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta on ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

<p data-block-key="trlit">Tarkastettava kaivo rannassa</p>
Tarkastettava kaivo rannassa
<p data-block-key="7bp7w">Kuva keskuksesta</p>
Kuva keskuksesta

OmaCapse-palvelu toimii digitaalisena arkistona kiinteistöä koskeville dokumenteille

Capsella tiedostetaan asiakkaiden monet huolet. Capse on rakentanut OmaCapse-tietokantapalvelun, joka varmistaa läpinäkyvän toimintamallin, tiedonkulun ja dokumentoinnin. Laitteet, jotka sijaitsevat kiinteistössä tai piha-alueella, ovat karttapaikannettuja, ja varsinkin päivystystilanteissa siitä onkin suuri apu.

Kuukausi- ja vuositason kulut voi vaivattomasti lukea käyttöliittymästä milloin vain. Laitteiden elinkaarikulut sekä kuntotarkastusraportit antavat tietoa siitä, milloin kannattaa suorittaa huollot ja uudet investoinnit. OmaCapse-palvelun hyvä puoli on, että kiinteistön omistajan käyttöliittymäkantaan ja kaikki tarvittava historia myöhempää tarkastelua varten on säilötty, vaikka kiinteistön omistaja vaihtaisi yhteistyökumppania.

Huom! OmaCapse-palvelua viimeistellään parhaillaan ja Capse ilmoittaa tarkemman ajankohdan, kun palvelu on laajalti saavutettavissa asiakkaiden käyttöön.

<p data-block-key="e2lwl">OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.</p>
OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.

Jätä yhteydenottopyyntö Capsen palveluista

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
LVI
viemäröinti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Kiinteistön vesivahinko on yleensä vältettävissä.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esimerkiksi taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika alkaa valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus- ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.
Viemärien kunto.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
Capse hälytyspalvelu toimii 24/7
Sukitus on ympäristö- ja asukasystävällinen menetelmä. Katso video sukituksesta
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.
Katu, jossa on taloja rivissä
Paloturvallisuusmääräyksien noudattaminen?
Asumme paritaloyhtiössä, jossa yläkerta on aikanaan suunniteltu puolilämpimäksi ullakkotilaksi, mutta monissa asunnoissa kuten meillä, muutettu jälkeenpäin asuinkäyttöön soveltuvaksi tilaksi. Yläkerrassa on kaksi poistumistietä, tavallinen ikkuna (yli 3,5 m. korkealla) sekä kattoikkuna. Taloyhtiömme hallituksen mielestä paloturvallisuusmääräykset eivät edellytä palotikkaita toisen kerroksen ikkunaan, sillä heidän mukaansa kukin asuu yläkerrassa ns. omalla vastuullaan. Olen kuitenkin itse eri mieltä. Mitä mieltä te olette? Kaipaisin asiantuntijan apua selvittääkseni ostammeko tikkaat omasta pussista vai vaadimmeko niitä taloyhtiöltä.
20219_72590.jpg
Kuka maksaa vahingonteot?
Taloyhtiössä on vuokralainen yksityisen omistamassa asunnossa. Kyseisessä asunnossa tehtiin murto ja parvekkeen ns. parvekkeen ulkoinen liukuovi oli auki mutta parvekkeen ovi oli lukossa, tämä rikottiin ja mentiin sisälle. Kyseinen henkilö ei halunnut tehdä ilmoitusta poliisille mutta taloyhtiön toimesta oven ikkuna korjattiin taloyhtiön laskuun, joka maksoi useita satasia.Kysynkin, eikö tämän korjauksen olisi kuulunut maksaa huoneiston omistaja, kun tämä todistettavasti oli tahallinen vahingonteko. Tämä asunnossa oleva on asunnon omistajan sukulaispoika, eikä näin ollen halunnut, että tämä maksaisi sitä kun hän on kuulemma varaton.Minun mielestäni tällaiset tahalliset vahingonteot ei pitäisi mennä taloyhtiön maksettavaksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton