• Etusivu
  • LVI

Miten jatkaa pumppaamon elinkaarta?

Pumppaamon elinkaaren pidentäminen

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 16.02.2024Päivitetty 23.04.2024
Kaivosta ylös

Elinkaaripalvelu on paljon käytetty sana, kun puhutaan huolto- ja ylläpitopalveluista. Mitä elinkaaripalvelun tulisi sisältää, että se olisi läpinäkyvä ja tarjoaisi riittävästi tietoa laitteiden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden tarpeista?

Kiinteistöt, joissa on jätevesi-, sadevesi- tai salaojapumppaamo, vaativat aina sähköteknisiä mittauksia niiden kunnon määrittelyä varten. Pumppaamon pumppujen, turva- ja hälytyslaitteiden testausta sekä pumppaamon mekaanisten rakenteiden ja laitteiden kunnon tarkistamista. Usein pumppaamon pesu on myös tarpeen jatkuvuuden kannalta.

Pumppaamon huolto- ja tarkastuskäynnit ovat välttämättömyys

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat myös vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuun aikaan, jolloin se tuo kustannussäästöä. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.

Huolto- ja tarkastuskäynnillä käydään keskustelut kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista investoinneista. Luottamus, jatkuvuus, tehtäväraportointi ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta on ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

Capse pumppaamon tarkastus
Capse pumppaamot

OmaCapse-palvelu toimii digitaalisena arkistona kiinteistöä koskeville dokumenteille

Capsella tiedostetaan asiakkaiden monet huolet. Capse on rakentanut OmaCapse-tietokantapalvelun, joka varmistaa läpinäkyvän toimintamallin, tiedonkulun ja dokumentoinnin. Laitteet, jotka sijaitsevat kiinteistössä tai piha-alueella, ovat karttapaikannettuja, ja varsinkin päivystystilanteissa siitä onkin suuri apu.

Kuukausi- ja vuositason kulut voi vaivattomasti lukea käyttöliittymästä milloin vain. Laitteiden elinkaarikulut sekä kuntotarkastusraportit antavat tietoa siitä, milloin kannattaa suorittaa huollot ja uudet investoinnit. OmaCapse-palvelun hyvä puoli on, että kiinteistön omistajan käyttöliittymäkantaan ja kaikki tarvittava historia myöhempää tarkastelua varten on säilötty, vaikka kiinteistön omistaja vaihtaisi yhteistyökumppania.

Huom! OmaCapse-palvelua viimeistellään parhaillaan ja Capse ilmoittaa tarkemman ajankohdan, kun palvelu on laajalti saavutettavissa asiakkaiden käyttöön.

<p data-block-key="e2lwl">OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.</p>
OmaCapse-palvelu on äärimmäisen hyvä keino tarkastella kiinteistön pumppaamon toimintaa 24/7.

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
LVI
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
202110_73269.jpg
Energianeuvoja auttaa kotitalouksia ja taloyhtiöitä
Asumisen energiatehokkuus ja laatu ovat asioita, joita pohditaan parhaillaan useissa kodeissa ja taloyhtiöissä. On kyse sitten pienestä tai isosta parannustarpeesta, niin asiantuntevan ja luotettavan neuvontapalvelun puoleen kannattaa kääntyä ajoissa.
Katu, jossa on taloja rivissä
Kuka korvaa osakkaan aiheuttaman vahingon?
Taloyhtiön osakas pesi kylpyhuonetta niin suurella paineella ja vesimäärällä, että se aiheutti vesivahingon, jossa vesi valui alakertaan. Taloyhtiön vakuutus ei korvaa, mutta ei myöskään asukkaan oma vakuutus. Onko taloyhtiö korvausvastuinen kun vahinko on täysin asukkaan itse aiheuttama?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton