• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön kattoremontissa tiilikatto on kannattava valinta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 03.06.2021Päivitetty 04.10.2021
202110_72861.jpg

Taloyhtiön korjaushankkeita ei kannata siirtää kustannussyistä. Varsinkin kattoremontti kannattaa toteuttaa ajoissa, jolloin vältytään lisäkustannuksilta.

Maailmanmarkkinat ei ole päästänyt rakentajia tai remontoijia nyt helpolla. Rakennustarvikkeiden kysyntä on kasvanut ja samoin myös hinnat. Hurja nousu näkyy eniten teräksen hinnassa.

Kustannusten nousun takia taloyhtiön kattoremonttia ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä. Jos katto vuotaa, niin siitä syntyvät kustannukset peittoavat raaka-aine ja työkustannukset joka tapauksessa. Tiilikatto on nyt erittäin houkutteleva vaihtoehto, koska sen hinta on pysynyt koko ajan tasaisena.

Tiilikatto on taloudellinen valinta, koska se nostaa kiinteistön arvoa ja sen urakkakustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, mikä taas pidentää tiilikaton käyttöikää.

Mikä olisikaan parempi ajankohta miettiä taloyhtiön kattoremonttia. Pyydä tarjous jo tänään!

Pyydä tarjous

Edullinen tiilikatto ilman stressiä

Tiilikatto on ekologinen, pitkäikäinen hankinta, joka oikein huollettuna vain paranee vanhetessaan. Tiilikatto luo sisätiloihin rauhallisen tunnelman eristäen tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä. Se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa. Kattotiilien lämmön säätely on myös omaa luokkaansa. Ne sopeutuvat hyvin lämmönvaihteluihin ilman paukkumista tai rikkoutumista.

Tiilikatto uutuudet Ormax EVO ja Aerlox ovat herättäneet suurta kysyntää. Tuusulan asuntomessuilla joka 4. katto oli jo Ormax EVO-laattaminen tiilikatto, joka sopii moderniin rakentamiseen. Aerlox taas on täysin uutta teknologiaa, joka on jopa 15% kevyempi ja vähemmän sammaloiva.

Tiilikattojen laatu on parantunut merkittävästi 90-luvun lopulta. Kattotiilissä on parempi pinnoite ja tiilen kestävyys on lisääntynyt, koska jokainen tiili on läpivalaistu ja näin laaduntarkkailu on helpompaa.

Katon käyttöikää saadaan pidennettyä helposti säännöllisillä vuositarkastuksilla. Taloyhtiössä tarkastukset voidaan suorittaa huoltoyhtiön toimesta, mutta korjaustöissä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Korjaustöihin on syytä ryhtyä heti, kun katolla havaitaan kulumia tai halkeamia.

Katon käyttöikä vaihtelee kattotyypistä ja materiaalista riippuen keskimäärin 30-50 vuoden välillä. Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä, koska kosteusvauriot tulevat kalliiksi.

Jos katon kunto arveluttaa, kannattaa pyytää katon kuntoarvion ammattilaiselta, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.
Jos katon kunto arveluttaa, kannattaa pyytää katon kuntoarvion ammattilaiselta, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.

Muunna tiilikatto aurinkokatoksi

Auringosta saatavan energian hyödyntäminen on taloudellista, mutta se on myös ympäristöteko, joka voi nostaa asuntojen arvoa. Aurinkosähköön investoiminen kohottaa taloyhtiön positiivista imagoa, jolloin asuntojen kiinnostavuus myös kasvaa. Kattoremonttia suunniteltaessa onkin nyt hyvä aika pohtia aurinkopaneelien hankintaa, koska asetusmuutos vuoden alussa helpotti aurinkosähkön hyödyntämistä taloyhtiöissä.

Vaikka aurinkopaneeleita ei vielä oltaisi hankkimassa taloyhtiön katolle, voi katemateriaalin valinnalla tehdä tulevaisuuden investoinnista helpompaa. Ormax EVO -tiilikatto on erinomainen vaihtoehto, koska sen saa muokattua tyylikkääksi aurinkokatoksi hyvin helposti myös jälkeenpäin. Ormax EVO –tiilikaton ruodejako on suoraan integroiduille aurinkopaneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto taloyhtiölle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin. Ormax Aurinkokatto on perinteisiä aurinkokattoja paremman näköinen, huomaamaton ja turvallinen ratkaisu, jossa aurinkopaneelit itsessään ovat osa kattoa, eivätkä ylimääräisiä rakennelmia katon päällä.

Lue lisää aurinkokatosta >>

Lohjan asuntomessujen kohteessa Ormax Aurinko Hiidenkoti kolmen paritalon katoille on asennettu tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit. Ormax Aurinkokaton valintaan vaikutti aurinkokaton teho ja visuaalisuus.
Lohjan asuntomessujen kohteessa Ormax Aurinko Hiidenkoti kolmen paritalon katoille on asennettu tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit. Ormax Aurinkokaton valintaan vaikutti aurinkokaton teho ja visuaalisuus.
Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton