• Etusivu
  • LVI

VELCO APT poistaa alapohjan kosteus- ja hajuhaitat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 13.04.2015
20154_42984.jpg

Velco APT poistaa kosteuden alapohjasta.

Kosteus, home, hajut – tiedostatko kiinteistön alapohjan ongelmat?

Talon alapohjan huono tai puutteellinen ilmanvaihto ja rakenteelliset ongelmat aiheuttavat hajua, kosteusvaurioita ja jopa hometta. Asukkaille ne ovat terveysriski, jota ei aina tiedosteta.

VELCO APT -laitteisto on tehokas ja taloudellinen tapa kuivata kiinteistön alapohja pitäen sen kuivana ja tuuletettuna pysyvästi. VELCO voidaan asentaa niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloonkin. Se soveltuu kaikkiin tiloihin, joissa tarvitaan kosteuden kurissa pitävää tuuletuslaitteistoa.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco APT -laitteistosta

Ongelma

Asuintilojen korvausilman tuloa ei ole järjestetty.
Asuntojen poistoilmanvaihto imee ummehtuneen ilman ylös alapohjasta rakennevuotojen kautta.
Kosteus ei haihdu, vaan tiivistyy.

Ratkaisu

VELCO APT poistaa kosteuden.
Tilalle johdetaan riittävästi korvausilmaa.
Ilmavirta suunnataan asuintiloista alapohjan kautta ulos.

20154_42982.jpg

VELCO APT soveltuu monenlaisiin tiloihin ja tehtäviin

Kiinteistön pesutuvan kuivausrummun kostea poistoilma johdetaan VELCO APT -sisä- ja ulkoyksiköiden kautta ulos. Samanaikaisesti tilalle johdetaan raikasta korvausilmaa yksiköiden toisen kanavan kautta. Erillistä poistopuhallinta ei tarvita.

Pesutuvan Velco APT -laitteisto
Pesutuvan Velco APT -laitteisto

VELCO APT -laitteistoa voidaan käyttää kaikissa tiloissa, joista halutaan poistaa kosteaa, lämmintä tai saastunutta ilmaa.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco APT -laitteistosta

Info

Info

Viisi faktaa

VELCO APT:
1. Kuivattaa kosteuden alapohjasta.
2. Poistaa radonin.
3. Vaihtaa ilman suunnan, jolloin alapohjan epäpuhtaudet eivät nouse asuintiloihin.
4. Edullinen asentaa ja käyttää – sähkön kulutus toiminnassa maks. 140 W/h.
5. Voidaan tarvittaessa kytkeä talovalvontajärjestelmään tai ohjata antureilla.

VELCO APT maksaa itsensä nopeasti takaisin: svh 2 300 € (alv 0 %).

Valco APT mahtuu pieneenkin tilaan.
Valco APT mahtuu pieneenkin tilaan.
Velco
LVI
alapohja
kuivatus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42513.jpg
Hajuhaitta huoneistossa voi johtua alapohjan kosteudesta
Taloyhtiöiden alapohjien kaksi tyypillisintä ongelmaa ovat kosteus sekä radon. Näihin molempiin oli törmätty myös Helsingin kaupungin vuokrataloyhtiöissä.Herttoniemen Siilitiellä sijaitsevan kerrostalon kosteus- ja radonongelma saatiin ratkaistua, vaikka 1950–60-luvulla rakennettu kerrostalo on osaksi kallion päällä valitettavasti vieläpä niin, että pintavesien valuminen kohti perustuksia on väistämätöntä.Jätä yhteydenottopyyntö Velco APT -laitteistosta
20164_46104.jpg
Mistä voisi johtua alakäytävän tunkkainen haju?
Monelle asukkaalle ja kiinteistön omistajalle tulee yllätyksenä, missä kunnossa rakennuksen alapohja on. Ongelma havaitaan usein vasta siinä vaiheessa, kun asuin- tai oleskelutiloissa huomataan epämiellyttää hajua. Hajut ja muut ilman epäpuhtaudet kulkeutuvat rakennevuotoina asuintiloihin asuntojen ollessa hieman alipaineisia alapohjaan nähden. Useissa tapauksissa myös kiinteistön ilmanvaihto on muutenkin puutteellista eikä korvausilman saanti ole riittävää.
20179_50248.jpg
Märkä alapohja tuottaa ongelmia
Alapohjien kosteusongelmat ovat maassamme varsin yleisiä. Ongelmat korostuvat siinä vaiheessa, kun alapohjan ilmanvaihto on riittämätön ja sieltä virtaa ilmaa asuintiloihin. Monesti myös kiinteistön asuintilojen ilmanvaihto on puutteellinen eikä korvausilmansaanti ole riittävää.
20187_54186.jpg
Pari- ja rivitalojen ryömintätilat kuiviksi
Pornaisiin 1980-luvun lopulla valmistuneen paritalon saneeraus aloitettiin korjaamalla alapohja. Ryömintätilaan oli kertynyt kosteutta, koska tuuletus ei ollut toiminut. Ryömintätilan sisäpuolisessa kosteussuojaamisessa käytettiin nyt Isodrän Kross -menetelmää. Pornaisten kohteessa alapohja uusittiin kevättalvella. Sen jälkeen on uusittu välipohja, suoristettu alapohjan virheiden takia painunut toisen asunnon lattia ja remontoitu toinen asunto kokonaan.
Rivitalon etupiha
Pienen taloyhtiön haasteet kosteusongelman hoidossa
Kun Jäkärlänkujan rivitaloyhtiö Helsingissä kohtasi mittavat kosteusongelmat, päätti taloyhtiön asukkaat lähestyä ongelmaa innovatiivisella tavalla SafeDrying-järjestelmän avulla. Tämä osoittautui kustannustehokkaaksi ratkaisuksi verrattuna perinteisille kosteudenpoistotekniikoille.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton