• Etusivu
  • Remontti

Julkisivutiilissä reilusti valinnan varaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 30.06.2020Päivitetty 23.10.2020
20206_65657.jpg

Kauniit harmahtavat ja vaaleat sävyt kestävät katsetta ja aikaa.

Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.

Wienerbergerillä on tarjota monipuolinen mallisto sekä Suomessa että konsernin muissa tehtaissa valmistettuja tiiliä. Uusia tiilivärejä ja pintastruktuureja kehitetään jatkuvasti vanhoja, perinteikkäitä tiilituotteita kuitenkaan unohtamatta.

Kotimaiset uutuudet – Vuolu-tiilet

Vuolu-tiilien pintastruktuuri vaihtelee rouhean karheasta lähes sileään. Jokainen tiili on ilmeeltään erilainen muodostaen kuitenkin muurattuna tiilijulkisivuna harmonisen, visuaalisesti mielenkiintoisen kokonaisuuden. Vuolu-tiiliä on saatavissa kahdessa eri tiilivärissä. Harmaankirjava Utu ja vaaleankeltainen Kajo ovat Vuolu-tiilien ensimmäiset tuotteet ja vuoden 2020 aikana sarja täydentyy vielä uusilla tiiliväreillä.

Wienerbergerin kotimaiset Vuolu-tiilet harmaa Utu ja lämpimämpi Kajo.
Wienerbergerin kotimaiset Vuolu-tiilet harmaa Utu ja lämpimämpi Kajo.

Makasiini-tiilet nauttivat suosiosta

Wienerbergerin Korian tiilitehtaan Makasiini-tiilien harmaasävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Uutuustiiliä on saatavissa kahdessa koossa, MRT60 285x85x60 sekä RT60 285x135x60.

Makasiini-pintastruktuurilla on jo aiemmin ollut saatavissa punertavat R-Punaisen ja Ruskonkirjavan tiilisävyt.

Kurkista tiilet täältä.

Harmaansävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat kiinnostusta herättäneitä Makasiini-tiiliä.
Harmaansävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat kiinnostusta herättäneitä Makasiini-tiiliä.

Oletko jo kuullut pitkistä tiililankuista?

Mittasuhteiltaan perinteisestä poikkeavat pitkät, lankkumaiset tiilet ovat kiinnostava uutuus tiilivalikoimassa. Julkisivumuurauksessa niiden yhteydessä käytetään tyypillisesti hyvin matalaa saumaa, noin 4-5 mm korkeaa. Linjakas lopputulos on tyylikäs ja esteettisesti mielenkiintoinen.

Wasserstrich tiililankkua on saatavissa useassa eri värissä, tillen koko on 495x100x38 mm. Ohutsaumamuurauksella tiilen menekki on noin 48 kpl/m2. Hivenen kapeampi tiili Optima (kuvassa keskellä) on saatavissa koossa 400x100x40 mm. Vastaava tiili löytyy myös harmaan, punaisen ja keltaisen sävyissä.

Katso muut pitkät ja matalat tiilet täältä.

Luo mielenkiintoista julkisivua tiililankuilla.
Luo mielenkiintoista julkisivua tiililankuilla.

Retro-tiiliä kymmenessä eri värissä

Suositut, eläväpintaiset Retro-tiilet löytyvät Wienerbergerin valikoimasta useassa eri sävyssä. Tiesitkö, että tiilivärejä on nyt myös mahdollista yhdistää lajitelmaksi? Näin saat julkisivuun aivan uudenlaista ilmettä ja eloa. Kokeile rohkeasti erilaisia tiilisekoituksia Wienerbergerin tiilitekstuurityökalulla.

Muihin Retro-tiilen sävyihin pääset kurkistamaan täältä.

Kuvan Retro-tiililajitelmassa on käytetty Pellavaa, Tummapellavaa sekä Harmaata.
Kuvan Retro-tiililajitelmassa on käytetty Pellavaa, Tummapellavaa sekä Harmaata.

Laadukkaiden tanskalaisten tiilien valikoima entistä laajempi

Wienerberger on vahvistanut asemaansa pohjoismaisilla markkinoilla hankkimalla omistukseensa vahvan, tanskalaisen Egernsund Tegl -tiilibrändin. Yhdistymisen myötä tiilitarjontamme laajenee uusilla tanskalaisilla käsinlyödyillä tiilillä. Perinteinen tanskalainen tiilikoko on 228x108x54 mm, mutta Suomessa toimivampi ja taloudellisempi on NF-koko (240x115x71 mm). Sen neliömenekki (47 kpl/m2) on lähellä perinteistä suomalaista RT60-kokoista tiiltä. Tanskalaiset tiilet ovat ilmeeltään samankaltaisia Ruukintiilien kanssa.

Koko tanskalaisten tiilien valikoima on nähtävissä täällä.

Uutuudet: Yellow, Brown Devil ja Sisteron
Uutuudet: Yellow, Brown Devil ja Sisteron

Uutuustiilet nähtävillä tiilinäyttelyssä

Sekä suunnittelijoiden että rakentajien työn helpottamiseksi tiilituotteisiin voi tutustua Wienerbergerin tiilinäyttelyssä Helsingin Vallilassa Wienerbergerin myyntitoimiston yhteydessä. Näyttelyssä on esillä kattava valikoima kotimaisia Korian tiilitehtaalla valmistettuja julkisivutiiliä kuin myös Tanskan, Belgian ja Hollannin suosituimpia tiilimalleja.

Tiilinäyttelyn löydät osoitteesta:
Kumpulantie 15, 3. kerros,
00520 Helsinki

Voit tutustua julkisivutiilien koko valikoimaan täältä!

Wienerberger Oy Ab
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lähes jokaisen taloyhtiön pihalla on lasten leikkipaikka, jossa erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
202211_80174.jpg
Julkisivusaneeraus pienentää kiinteistön energialaskua
Täysimittaisissa julkisivusaneerauksissa vaihdetaan myös lämmöneristeet. Joissain kohteissa rakenteellista energiatehokkuutta parannetaan kasvattamalla eristepaksuutta. Tämä luo lähes poikkeuksetta tarpeen kasvattaa rakennuksen ulkomittoja. Sokkeleiden kasvattaminen ja räystäslinjojen muuttaminen on myös hyvin kallista, joten kiristyneisiin vaatimuksiin pitäisi pystyä vastaamaan muuttamatta alkuperäisiä rakennepaksuuksia.
Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton