• Etusivu
  • Energia

Kestävä ja kehittyvä kaukolämpö – onko mielikuvasi kaukolämmöstä vanhentunut?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Päivitetty 12.10.2023
202211_80067.jpg

Kaukolämpö mielletään usein fossiilisista polttoaineista riippuvaiseksi ja jossain kaukana tuotetuksi lämmöksi. Todellisuudessa kaukolämmöstä on tullut merkittävästi ympäristöystävällisempää ja muutosvauhti kohti päästötöntä lämmöntuotantoa vain kiihtyy. Uuden sukupolven kaukolämpö hyödyntää sekä uusinta teknologiaa että monipuolisia uusiutuvia lämmönlähteitä, kuten palvelinkeskusten ja jätevesien hukkalämpöjä, uusiutuvaa sähköä ja lämpöpumppuja sekä bioenergiaa.

Fortumin kaukolämpö sopii lämmitysmuodoksi kaikille kodeille ja kiinteistöille, jotka sijaitsevat sen kaukolämpöverkon alueella Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Kaukolämpö tarjoaa erittäin helppohoitoisen, huolettoman, edullisen ja ekologisen lämmityksen omakotitaloille, taloyhtiöille ja muille kiinteistöille.

Omakotitalojen kaukolämpö 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua

Fortumin tavoitteena on lämmittää kaikki kaukolämpökodit ja kiinteistöt hiilineutraalisti jo 2020-luvulla Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Muutoksen vauhdittamiseksi Fortum tarjoaa kaikille kuluttaja-asiakkailleen kaukolämmön täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettuna eli omakotitalojen lämpö on 100 % uusiutuvaa ja alkuperävarmennettua.

Kaukolämpö tuotetaan nimestään huolimatta lähellä käyttäjiä ja paikallisin voimin. Lue lisää Fortumin sivuilta:

Kaukolämpö – aikansa elänyt saastuttaja vai kiertotalouden pioneeri?

Ei mitä tahansa lämpöä - tutustu kampanjaan

Info

Info

Omakotiasujan kaukolämpösopimukseen sisältyvät palvelut:

  • Fortum e-raportilla lämmön kulutustiedot kuukausittain sähköpostiin
  • Käyttötietojen seuranta Heat Online -raportointipalvelussa
  • Käyttöraportti kerran vuodessa
  • Fortum Lämpövahti -tekstiviestipalvelu tiedottaa lämmönkeskeytyksistä
  • Lämmityslaitteiden mitoitus laiteuusinnan yhteydessä
  • e-raportti
  • Lämpövahti

Fortumin kaukolämpöön voidaan liittää niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkon lähellä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.

Liitä kotisi kaukolämpöön

Tutustu palveluihin www.fortum.fi/kaukolampo tai ole yhteydessä asiakaspalveluun 0200 19009 ma–pe klo 8–17 (pvm/mpm).

Fortum Power and Heat Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton