• Etusivu
  • Remontti

Kranttu voittaa aina

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 12.04.2017
20174_48915.jpg

Verto-vedenmittausjärjestelmän uusin älyominaisuus on VertoVahti: vedenmittauksen vainukoira, joka määrittelee talotekniikan suunnitelmalliselle ylläpidolle uuden standardin.

Kaikki kunnia ilman sen isompaa harkintaa kotiin kutsutulle päiväkahviseuralle. Pidempiaikaisia ratkaisuja tehdessä on kuitenkin syytä pohtia paremmin. Onko oma ehdokas älykäs tänään ja tulevaisuudessa? Vaivaton myös vuosien kuluttua? Edullinen elinikänsä aikana?

Yksi hankkii vesimittarin, koska on pakko. Toinen, koska haluaa säästää luontoa ja rahaa. Kolmannelle järjestelmä kaikkine ominaisuuksineen on työkalu ja neljännelle keino parantaa sijoituksen tuottoa.

Motiivista riippumatta: miksi kelpuuttaa omaan kotiin tai konttoriin muuta kuin parasta?

Vedenmittauksen vainukoira haistaa ongelmat

Verto on markkinoiden älykkäin vedenmittausratkaisu. Sen uusin ominaisuus on VertoVahti: vedenmittauksen vainukoira, joka määrittelee talotekniikan suunnitelmalliselle ylläpidolle uuden standardin.

VertoVahti vapauttaa asukkaat ja isännöitsijät järjestelmän perään katsomisesta ja ilmoittaa heti, jos yksittäinen mittari vaatii kunnostusta. Sanomattakin on selvää, että se on erityisen kaivattu kumppani kohteissa, joissa on useita tuhansia mittareita. Helsingin kaupungin asunnot Oy ja VTS-kodit Tampereella ovat VertoVahdin tyytyväisiä käyttäjiä – onhan sen mukanaan tuoma ajansäästö ja tyytymättömien puheluiden minimoiminen verotonta plussaa niin taloyhtiölle, asukkaille kuin yrityksille.

Elinkaarilaskelma kertoo kustannuksen

Miljoona litraa. Niin paljon pitää vettä virrata anturin läpi ennen kuin Verto-mittari vaatii huoltoa. Jos asukas on maailman kansalainen, intohimoinen mökkeilijä tai osaa sulkea hanan hampaita pestessään, kasvaa huoltoväli todella pitkäksi. Äskettäin yrityksen tilastoihin kirjattiin kymmenen vuotta vanha kohde, jonka 480 mittarista vain 29 vaati huoltoa. Verto-kotien asukkaiden ei siis tarvitse varautua ensiasennuksen jälkeen tulevaisuuden investointeihin, joissa koko taloyhtiön mittausjärjestelmä uusitaan.

Verto-älyominaisuuksien työnjako on suunnitelmallisen kunnossapidon suhteen selkeä. Jos huoltotarvetta on matkan varrella, kertoo asiasta VertoVahti. Miljoonan litran kohdalla tiedon antaa puolestaan kulutusta reaaliaikaisesti seuraava VertoLive; selainpohjainen käyttöliittymä, joka myös vie kulutustiedot suoraan laskutusjärjestelmään.

Vedenmittausjärjestelmän valinta on iso ja kauaskantoinen päätös, jonka todellisen hinnan ratkaisee aina elinkaarikustannus. Kranttuile siis rauhassa ja avaa ovesi vain parhaalle.

Testaa Investointilaskuria!

Huomio

Huomio

Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin järjestelmä pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta.

Suomen ensimmäinen vedensäästösovellus VertoMobile tuo kulutustiedot taskuusi ja tekee niiden seuraamisesta vaivatonta. Sovellus myös turvaa arkea, sillä se hälyttää keskiarvokulutuksen ylittyessä ja auttaa huomaamaan ongelmat ajoissa jopa kotoa poissa ollessasi.

Vedenkulutuksella on väliä.

Smartvatten Oy
Remontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton