• Etusivu
  • Isännöitsijä

Taloyhtiön yhtiökokous: Menettelytapa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.11.2024
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Yhtiökokouksen puheenjohtajana toimii yhtiökokouksen valitsema henkilö. Yhtiöjärjestyksessä on mahdollista määrätä, että kokouksen puheenjohtajana toimii yhtiöjärjestyksessä mainittu henkilö, esim. hallituksen puheenjohtaja.

Äänestystilanteita silmälläpitäen on yhtiökokouksessa oltava osakeluettelo. Kokouksen puheenjohtajan tulee varmistua siitä, että kokousta varten laaditaan ääniluettelo, joka sisältää tiedot osakkeenomistajista, asiamiehistä ja avustajista. Luetteloon merkitään äänestystä varten läsnä olevien osakkeenomistajien lukumäärä ja äänimäärä.

Suositeltavaa on, että kokouksissa käsiteltävistä asioista laaditaan erillinen esityslista, joka myöhemmin vastaa pöytäkirjanumerointia.

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu kokouksen johtamisen lisäksi myös varmistua siitä, että tehdyistä päätöksistä laaditaan pöytäkirja. Pöytäkirjaan tulee liittää ääniluettelo sekä merkitä kokouksessa tehdyt päätökset ja, jos päätöksestä on äänestetty, äänestystulos.

Pöytäkirjaan on lisäksi merkittävä hyväksymättä jätetyt yhtiöjärjestyksen muuttamista koskevat ehdotukset.

Sen jälkeen, kun pöytäkirja on laadittu, on puheenjohtajan ja vähintään yhden kokouksessa sitä varten valitun pöytäkirjantarkastajan allekirjoitettava pöytäkirja.

Osakkeenomistajalla on oikeus nähdä pöytäkirja ja saada siitä tai sen osasta haluamansa jäljennös. Tämän vuoksi pöytäkirja on viimeistään neljän viikon kuluessa kokouksesta oltava nähtävänä hallituksen puheenjohtajan tai isännöitsijän luona.

Yhtiökokouksen ja hallituksen kokouspöytäkirjat kuuluvat yhtiön hallintomateriaaliin, minkä vuoksi niiden asianmukaista säilyttämisestä ja tallettamisesta on huolehdittava luotettavasti.

LUE kaikki yhtiökokouksesta >>

Isännöitsijä
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Osakeluettelo
Yhtiön hallituksen velvollisuutena on uuden asunto-osakeyhtiölain 2-luvun 12 §:n nojalla huolehtia siitä, että taloyhtiössä on asianmukaisesti laadittu ja ylläpidetty osakeluettelo. Osakeluetteloon merkitään kaikki yhtiön osakkeet osakeryhmittäin numerojärjestyksessä, huoneisto, jonka hallintaan osakeryhmä tuottaa oikeuden, osakekirjojen antamispäivä, osakekirjan omistajan nimi ja postiosoite sekä luonnollisen henkilön ollessa omistajana syntymäaika ja oikeushenkilön rekisterinumero.Osakkeen aiempaa omistajaa koskevat osakeluettelotiedot on säilytettävä kymmenen vuotta alkaen siitä, kun osakkeen uusi omistaja on merkitty osakeluetteloon.Osakeluettelo on julkinen asiakirja, joten jokaisella osakasasemasta riippumatta on oikeus tutustua osakeluetteloon ja saada siitä jäljennös. Jäljennöksen toimittamisesta voidaan periä yhtiölle hallituksen hyväksymä kohtuullinen maksu.
20208_66125.jpg
YM: osallistu kyselyyn ja anna kommenttisi rakentamisen vastuista pykäläluonnoksiin
Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen työ on edennyt vaiheeseen, jossa ympäristöministeriö pyytää kommentteja rakentamisen vastuita koskevista alustavista pykäläluonnoksista ja niiden perusteluista.
20175_49226.jpg
ReHeat = lto + maalämpöpumppu
Kerrostaloissa poistoilman mukana häviää 30–40 % lämmitysenergiasta – turhaan. Kustannustehokkain energiansäästö saadaan keräämällä lämpö poistopuhaltimen yhteyteen liitetyllä lämmönkeruupatterilla. Tällaista remonttia tehtäessä ilmanvaihtoa ei vähennetä eikä mukavuutta heikennetä.Tilaa maksuton esite NIBE reHeat
20205_64485.jpg
Erinomainen apu isännöitsijälle vesilaskutukseen
Vesilaskutus on työlästä hommaa. Kulutuslukemat täytyy käydä lukemassa taloyhtiöissä ja laskutukseen kuluu suuri osa kiinteistösihteerin työajasta. Väärin! Kun taloyhtiössä on Verto-vedenmittausjärjestelmä, kertyvät kulutustiedot pilvipalveluun, josta ne ovat kätevästi saatavilla isännöinti- ja laskutusohjelmiin. Taloyhtiöistä lukemien hakemisen voi siis unohtaa ja vesilaskutukseen kuluu vähemmän aikaa.
201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20232_80930.jpg
Pitääkö vesimaksu maksaa, vaikka asunnossa ei olla kuukausiin?
Asumme rivitalossa, jossa vesimaksu maksetaan henkilöluvun mukaan, koska talossa ei ole asuntokohtaista vedenmittausta. Olemme noin 6-7 kuukautta vuodesta pois asunnostamme. Kuuluuko meidän maksaa vesimaksu poissaoloajalta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton