• Etusivu
  • Remontti

Ohjeita taloyhtiön päättäjille

Näin löydät luotettavan toimijan putkiremonttiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.11.2022Päivitetty 19.06.2023
202211_80285.jpg

Ajallaan tehty putkiremontti säästää monilta ylimääräisiltä kustannuksilta ja huolilta.

Putkiremontti on taloyhtiölle suuri ponnistus niin toiminnallisuuden kuin myös kustannusten suhteen. Mitä isompi projekti, sen enemmän siinä on huomioitavaa. On kuitenkin mahdollista toteuttaa remontti siten, että siihen on varauduttu oikealla tavalla, sekä ajallisesti että taloudellisesti ja ennen kaikkea löytämällä hyvän yrityksen huolehtimaan projekti läpi. Huomioikaa siis nämä, jotta projekti onnistuu odotetulla tavalla:

Viivyttely aiheuttaa usein lisävahinkoja

Aina putkiston ikä ei kerro yksistään, onko putkiremontin aika nyt, vai vasta parin vuoden kuluttua. Vesi kuluttaa putkia vähitellen, vuosikymmenien aikana niiden läpi virtaa miljoonia litroja vettä. Myös mahdollisten vuotovahinkojen ilmaantuessa yhä useammin samaan kiinteistöön voi vuototahti nopeasti kieliä sen, että putkiremontilla alkaa olla kiire käyttövuosista riippumatta.

Tiesitkö, että jo 30 vuotta vanhat putket alkavat kuulua iältään riskiryhmään – suurin putkirikon vaara koskettaa tällä hetkellä ennen vuotta 1985 rakennettuja kiinteistöjä. Linjasaneerausta ei kannata viivyttää turhaan, sillä mahdollisia rikkoutumisesta syntyneitä lisävahinkoja on vaikeampi – ja kalliimpi korjata.

Vanhan putken kunto voi yllättää.
Vanhan putken kunto voi yllättää.

Valmistautuminen tarjousten pyytämiseen

Taloyhtiön päättäjien tulisi perehtyä taloyhtiön tärkeisiin asiakirjoihin sekä keskustella niistä huoltoyhtiön kanssa. Kiinteistön piirustukset sekä mahdolliset asiakirjat huolloista sekä laitteistosta kannattaa selvittää. On hyvä olla perillä siitä, mikä on todellinen lähtötilanne pelkän iän lisäksi. Samalla saadaan selville mitkä kaikki osa-alueet kuuluisivat saman remontin yhteyteen tehtäväksi. Halutaanko samalla parantaa myös taloyhtiön energiatehokkuutta, jos niin mitkä ovat taloyhtiön vaihtoehdot? Myös sähköautojen hankinta yleistyy – pitäisikö taloyhtiön varautua myös niiden lisääntymiseen latauspisteiden muodossa?

Kun pohjatiedot on hankittu sekä selvitetty, kannattaa ottaa huomioon se, mitä tehtävällä remontilla halutaan saavuttaa ja kuinka laajalle se halutaan ulottaa. Halutaanko tarjota asukkaille samalla mahdollisuutta teettää lisätöitä linjasaneerauksen yhteydessä, esimerkiksi keittiöremontti?

Mitä halutaan – erittele tarjouspyynnössä halutut työt

Mitä koko korjausprosessiin halutaan sisällyttää? Huolehditaanko kuntoon ainoastaan vesiputket sekä viemäröinnit, vai huolehditaanko kunnostustyön aikana myös kuntoon muita LVIS-töitä? Mitä tarkemmin tavoitteita sekä haluttua lopputulosta pystyy erittelemään, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saa vastaanottaa tarjouksia, joita pystyy keskenään vertailemaan.

Tarjoustenvälisiin hintaeroihin ei kannata ainoastaan tuijottaa, vaan kannattaa tutustua mitä lukujen taakse kätkeytyy. Kalleimpaan tarjoukseen on voitu sisällyttää paljon sellaista, mikä halvemmassa jätetään lisälaskutuksen varaan. Tarkkuus tarjouspyyntöjen esittämisessä sekä niiden tarkastelussa kannattaa. Kiinnittäkää huomiota hinta-laatusuhteeseen, pyytäkää referenssikohteita.

Tutustu ehdokkaisiin, käy prosessi läpi

Hyvä prosessi alkaa mieluiten henkilökohtaisella tutustumisella, jossa tilaaja sekä palvelun tarjoaja käyvät yhdessä yksityiskohtaisesti läpi taloyhtiön korjaustarpeen sekä samalla yhdessä arvioidaan työmäärä. Taloyhtiön päättäjän kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajan tarjoaman remontin kokonaistaloudellisuuteen sekä arvoketjuun.
Samassa tapaamisessa keskustellaan yhdessä sekä sovitaan suunnitelmaa siitä, mitä työtehtäviä toteutetaan. Voidaanko esimerkiksi energiahankkeita viedä linjasaneerauksen yhteydessä läpi – yhden remontin taktiikalla.

Laadukkaat suunnitelmat kertovat selkeästi tarvittavan ajan aikatauluineen sekä koko työlle tulevat kustannukset. Näiden suunnitelmien joukosta hallitus hyväksyy yrityksen, joka työn suorittaa.

Hyvä kumppani projektissa on sellainen, jonka kanssa yhteistyö sujuu mutkattomasti ja asioita viedään läpi yhdessä – kumpikin osapuoli toinen toistaan eri vaiheista ja muutoksista infoten. Rakentaminen, ja etenkin remontointi ovat käsityötä, siinä näkee nopeasti mitenkä laadukkaat materiaalit sekä laadukas työ johtavat hyvään lopputulokseen. Laatu sekä kustannus yleensä kulkevat käsi kädessä, mutta silloin kun työ tehdään laadukkaasti, kerralla ja oikein, ei synny kustannuksia jälkikäteen tapahtuvista korjauksista.
Hyvä kumppani on myös vakavarainen, jolloin ei ole vaarana, että käynnissä oleva remontti jäisi puolitiehen mahdollisten maksuongelmien vuoksi.

Oikean tekijän löydyttyä, on hyvä yhdessä järjestää taloyhtiön asukkaille tilaisuus, jossa he pääsevät käymään läpi tulevaa prosessia yhdessä päätoteuttajan kanssa. Näin sekä asukkaat että tekijät tulevat toisilleen tutuiksi ja keskinäinen kanssakäyminen helpottuu. Hyvä kumppani rakennus- ja remontointiprojekteissa on yritys, jolle tärkeitä arvoja ovat luottaminen sekä välittäminen, tästä hyvänä esimerkkinä on LVI-Trio, joka välittää ihmisistä sekä heidän kodeistaan.

Prosessi käydään yhdessä läpi, mitä kaikkea siihen halutaan sisällyttää.
Prosessi käydään yhdessä läpi, mitä kaikkea siihen halutaan sisällyttää.
Huomio

Huomio

Mitä LVI-Trio tarjoaa:

  • Taloyhtiön edustaja tapaa LVI-trion edustajan, jonka kanssa hän pääsee keskustelemaan taloyhtiön tarpeista sekä toivotusta aikataulusta. Samassa tapaamisessa arvioidaan myös tuleva työmäärä sekä annetaan keskustelun sekä asiakirjojen perusteella aikataulusta arvio sekä kustannuksista hinta.
  • LVI-Trion kautta onnistuvat niin linjasaneeraus, ilmanvaihtotyöt, sähköauton latausmahdollisuudet, taloyhtiön energiatehokkuuden parantaminen: lämpöpumput, aurinkokeräimet.
  • Onko tiedossa energiahankkeita? LVI-Trion kautta energiaremontit onnistuvat helposti linjasaneerauksen yhteydessä. Toteutettaviin energiaremontteihin on myös saatavilla avustuksia, esimerkiksi Ara-avustukset.
  • Putkiremontin ajaksi taloyhtiö saa oman yhteyshenkilön – Triolaisen, jonka saa tarvittaessa kiinni, vaikka kellon ympäri.
  • Kodin voi huoletta jättää Trion haltuun remontin ajaksi. Projektin lopussa kalusteet asennetaan ja pinnat viimeistellään asianmukaisesti.
  • Viemärien korjaukset on mahdollista toteuttaa myös sukitusmenetelmää käyttäen, jolloin viemärien saneeraus onnistuu sujuvasti sekä kustannustehokkaasti rikkomatta lattiapintaa sekä rakenteita. Lopputulos varmistetaan aina erikseen kuvaamalla.
  • Kaikki märkätila-asentajat ovat VTT:n henkilösertifioimia.
  • Täyden palvelun talona Trio tarjoaa koko projektin alusta loppuun asti hoidettuna. Trio sekä ulkopuolinen valvoja huolehtivat remontin onnistuneesta lopputuloksesta yhdessä.
  • Kokemusta alalta jo 30 vuotta, joka takaa varman projektijohdon ja osaavat ammattilaiset hoitamaan taloyhtiön putkiremontin alusta loppuun.

Valmis remontti takaa helpon ja tyytyväisen arjen.

Jätä tarjouspyyntö LVI-Triolle linjasaneerauksesta ja varaa maksuton asiantuntijakäynti.

Remontti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
201612_47855.jpg
Miten kosteusvauriot voidaan ehkäistä?
Rakennuksissa esiintyvien kosteusvaurioiden määrä johtuu lähinnä oikean tiedon puutteesta siitä miten saavutetaan paras mahdollinen ja toimiva kosteussuojaus.Ns. sairaiden talojen ongelma on useimmiten lähtöisin rakennusten rakenteiden liian korkeasta kosteuspitoisuudesta. Kosteus on osaksi peräisin maaperästä, osin huoneilmasta sekä kesäisin myös ulkoilmasta.Oikea kosteussuojaus tehdään perustan ulkopuolisena lämmöneristyksenä, joka luo edellytykset perustan nopealle kuivumiselle perustan valun / muurauksen tai vesivahinkojen jälkeen.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saiko saunan laittaa käyttökieltoon lattian takia?
Taloyhtiömme saunat remontoitiin vuonna 2013. Tänä vuonna huoltoyhtiön tekninen asiantuntija totesi toisen saunan lattialaatat hengenvaarallisen liukkaiksi ja sauna laitettiin käyttökieltoon. Hallituksen puheenjohtajana on sama henkilö kuin remonttien aikana. Hän on kertonut, että lattialaattojen standardit ovat muuttuneet ja siksi ne on vaihdettava.Onko standardit muuttuneet? Jos ei, niin kuka on vastuussa ja onko kukaan mahdollisesti korvausvelvollinen?
20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20204_63963.jpg
Kaksi uutta työkalua taloyhtiön päätöksenteon pohjaksi
Taloyhtiössä kiinteistön vaatimiin mittavampiin remontteihin kannattaa varautua ja valmistautua hyvissä ajoin. Kun korjaustarpeet tunnistetaan ajoissa, niiden toteuttamiseen voidaan varautua niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Taloyhtiön hallituksella on lainsäädännöllinenkin vastuu huolehtia asuinkiinteistönsä ylläpidosta ja kehittämisestä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton