• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasituksen huolto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 14.11.2018Päivitetty 22.06.2023
201811_55453.jpg

Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on noin 30-40 vuotta, olosuhteista riippuen. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta. Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.

Lasituksen huoltaminen itse

Itse tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat lasien pesu ja kiskojen puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Jotakin komponentteja – kuten lasituksen päädyssä olevat pystytiivisteet – voi vaihtaa itse, mutta pääsääntöisesti huolto kannattaa jättää Lumoni huoltoammattilaisen tehtäväksi.

Lue lisää kuluttajille suunnatuista huoltopalveluista >>

Mitkä merkit osoittavat huollon tarpeen?

Jos parvekelasit ovat yli viisi vuotta vanhat tai edellisestä huollosta on kulunut pitkä aika, huolto on aina ajankohtainen riippumatta siitä, onko lasituksessa havaittavissa ulkoisia merkkejä huollon tarpeesta. Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta. Jos merkkejä ongelmista ilmenee, esimerkiksi lasituksen avaaminen ja sulkeminen on vaikeutunut, lasit liukuvat huonosti tai tiivisteet ovat huonossa kunnossa, parvekelasien huolto on viimeistään silloin tarpeellinen. Hyvin huolletut parvekelasit parantavat turvallisuutta taloyhtiössä.

Tänä vuonna 40 v. täyttävä Lumon huolehtii tuotteistaan ja asiakkaistaan vastuullisesti myös tuotteen asennuksen jälkeen. Tästä syystä muistutamme asiakkaita huollon tarpeellisuudesta, jos asiakkaan yhteystiedot ovat saatavissa. Usein myös asiakas ottaa Lumoniin yhteyttä ja tilaa huollon.

201811_55454.jpg

Parvekelasien huolto talvella

Parvekelaseja voi huoltaa ympäri vuoden. Paras aika huollolle on talvi, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tällöin toimitusajat ovat lyhyet ja lasitukset ovat hyvässä kunnossa kevättä varten.

Miten taloyhtiössä on järkevintä toteuttaa lasituksen huolto?

Taloyhtiön huoltovastuulla olevat lasitukset kannattaa huollattaa samalla kertaa. Tällöin taloyhtiö saa huollossa merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi kaikilla osakkeen omistajilla on siten toimivat ja turvalliset lasitukset käytössä.

Lue lisää Lumonin huoltopalvelusta >>

Mitä Lumonin lasituksen huolto sisältää?

Lumon antaa huoltamilleen laseille 5 vuoden käyttöturvan. Huoltoasentaja tarkastaa järjestelmän kiinnitykset, vaihtaa komponentteja tarvittavilta osin sekä säätää ja voitelee parvekelasituksen. Asiakas saa tällöin viiden vuoden takuun ja käyttöturvan järjestelmälle. Käyttöturva koskee koko järjestelmää riippumatta siitä, minkä verran osia on uusittu.

Lue lisää Lumonin palveluista >>

201811_55455.jpg

Huolletut lasitukset osa turvallisuutta

Lasien säännöllinen huolto takaa parvekelasitusten turvallisuuden ja yli 30 vuoden käyttöiän. Jos lasitukset ovat osakkeen omistajan vastuulla ja lasitukset ovat yli viisi vuotta vanhat, osakkeen omistajan on syytä olla Lumoniin yhteydessä ja selvittää, milloin lasitukset on viimeksi huollettu. Niissä taloyhtiöissä, missä huoltovastuu lasitusten osalta on taloyhtiöllä, hallitus ja isännöitsijä huolehtivat, että lasitukset tulevat asianmukaisesti huollettua.

Juttuun on haastateltu Lumonin aluejohtajaa Risto Nivalaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20161_45113.jpg
Lumon parvekejulkisivu uudistuu
Lumon toi markkinoille uuden parvekekaidejärjestelmänUudistunut parvekejulkisivu on eurooppalaisten arkkitehtien ja suunnittelijoiden toiveiden ja näkemysten tulos. Heidän tavoitteena oli saada selkeitä lasi- tai levypintoja, joissa on vähemmän näkyviä pystyprofiileja. Toiveena on luoda tietynlaista minimalista, aineetonta tyylikkyyttä. Ei umpinaisia parvekekaukaloita vaan avata istumakorkeudella oleva maisema esteettömästi parvekkeelle ja sen takana sijaitseviin asuintiloihin mahdollistaen osalle parveketta intiimisuojan. Lisäksi koko tuoteperheen kahvat ja vetimet ovat saaneet uuden designin.Tutustu Lumonin suunnitteluaineistoon tästä!Tilaa maksuton esite!
20154_42883.jpg
Lasitettu parveke tuottaa energiansäästöä
Parvekkeen avulla luodaan rakennukseen yksilöllistä ilmettä ja tunnistettavuutta. Samalla syntyy kerrostaloon asuntokohtaisia ulkotiloja. Asumisen kannalta on tärkeää, että nämä tilat varustetaan parvekelaseilla ja lasit aurinkosuojaverhoilla. Näin laajennetaan tilan käyttömahdollisuuksia, säästetään energiaa ja pidennetään parvekkeen käyttöikää.Jätä yhteydenottopyyntö parvekelasituksesta!
20193_56505.jpg
Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta
Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta.Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
Lumon parvekelasitus kannattaa
Parvekelasitus on tehokas keino säästää lämmitysenergiaa
Sähkön hinta on noussut dramaattisesti viime aikoina ja se herättää huolta pitkäaikaisesta kustannuksien noususta etenkin rakennusalalla, mutta myös taloyhtiöiden taloudessa. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan sähkön hinta kohosi vuoden 2021 lopussa Euroopassa korkeimmalle tasolle yli vuosikymmeneen. Tämän johdosta myös taloyhtiöissä kiinteistön energiatehokkuuteen kiinnitetään nyt enemmän huomiota kuin koskaan.
Kokous
Viikon kysymys: Kaksoisrooli yhtiökokouksessa
Voiko sama henkilö toimia yhtiökokouksessa sekä puheenjohtajana että sihteerinä?Yhtiöjärjestyksessä ei mainita asiasta mitään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton