• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasituksen huolto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 14.11.2018Päivitetty 22.06.2023
201811_55453.jpg

Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on noin 30-40 vuotta, olosuhteista riippuen. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta. Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.

Lasituksen huoltaminen itse

Itse tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat lasien pesu ja kiskojen puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Jotakin komponentteja – kuten lasituksen päädyssä olevat pystytiivisteet – voi vaihtaa itse, mutta pääsääntöisesti huolto kannattaa jättää Lumoni huoltoammattilaisen tehtäväksi.

Lue lisää kuluttajille suunnatuista huoltopalveluista >>

Mitkä merkit osoittavat huollon tarpeen?

Jos parvekelasit ovat yli viisi vuotta vanhat tai edellisestä huollosta on kulunut pitkä aika, huolto on aina ajankohtainen riippumatta siitä, onko lasituksessa havaittavissa ulkoisia merkkejä huollon tarpeesta. Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta. Jos merkkejä ongelmista ilmenee, esimerkiksi lasituksen avaaminen ja sulkeminen on vaikeutunut, lasit liukuvat huonosti tai tiivisteet ovat huonossa kunnossa, parvekelasien huolto on viimeistään silloin tarpeellinen. Hyvin huolletut parvekelasit parantavat turvallisuutta taloyhtiössä.

Tänä vuonna 40 v. täyttävä Lumon huolehtii tuotteistaan ja asiakkaistaan vastuullisesti myös tuotteen asennuksen jälkeen. Tästä syystä muistutamme asiakkaita huollon tarpeellisuudesta, jos asiakkaan yhteystiedot ovat saatavissa. Usein myös asiakas ottaa Lumoniin yhteyttä ja tilaa huollon.

201811_55454.jpg

Parvekelasien huolto talvella

Parvekelaseja voi huoltaa ympäri vuoden. Paras aika huollolle on talvi, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tällöin toimitusajat ovat lyhyet ja lasitukset ovat hyvässä kunnossa kevättä varten.

Miten taloyhtiössä on järkevintä toteuttaa lasituksen huolto?

Taloyhtiön huoltovastuulla olevat lasitukset kannattaa huollattaa samalla kertaa. Tällöin taloyhtiö saa huollossa merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi kaikilla osakkeen omistajilla on siten toimivat ja turvalliset lasitukset käytössä.

Lue lisää Lumonin huoltopalvelusta >>

Mitä Lumonin lasituksen huolto sisältää?

Lumon antaa huoltamilleen laseille 5 vuoden käyttöturvan. Huoltoasentaja tarkastaa järjestelmän kiinnitykset, vaihtaa komponentteja tarvittavilta osin sekä säätää ja voitelee parvekelasituksen. Asiakas saa tällöin viiden vuoden takuun ja käyttöturvan järjestelmälle. Käyttöturva koskee koko järjestelmää riippumatta siitä, minkä verran osia on uusittu.

Lue lisää Lumonin palveluista >>

201811_55455.jpg

Huolletut lasitukset osa turvallisuutta

Lasien säännöllinen huolto takaa parvekelasitusten turvallisuuden ja yli 30 vuoden käyttöiän. Jos lasitukset ovat osakkeen omistajan vastuulla ja lasitukset ovat yli viisi vuotta vanhat, osakkeen omistajan on syytä olla Lumoniin yhteydessä ja selvittää, milloin lasitukset on viimeksi huollettu. Niissä taloyhtiöissä, missä huoltovastuu lasitusten osalta on taloyhtiöllä, hallitus ja isännöitsijä huolehtivat, että lasitukset tulevat asianmukaisesti huollettua.

Juttuun on haastateltu Lumonin aluejohtajaa Risto Nivalaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20163_45893.jpg
Nyt voit ladata Lumonin uuden suunnittelutyökalukirjaston
Nyt voit ladata Lumonin sivuilta uuden suunnittelutyökalukirjaston, joka pitää sisällään tekniset aineistot, tuotteiden DWG-aineiston, referenssit ja paljon muuta. Kirjasto on helppo ja nopea asentaa omalle koneelle, jonka jälkeen kaikki suunnittelumateriaali on vaivattomasti käytettävissä. Esimerkiksi Lumon-tuotteiden poikkileikkauskuvien hyödyntäminen on nyt entistä helpompaa: valitsette vain haluamanne tuotteen rakennekuvan ja viette sen nappia painamalla AutoCAD-ohjelmaan.Lataa suunnitteluaineisto tästä
1960-luvun kerrostalon remontti 2
Parvekelasitus suojaa
Tampereen teknillisen yliopiston tohtori Jussi Mattila on tutkinut parvekelasitusten vaikutuksia betonirakenteiden rapautumisen hidastamisessa. Runsaat kaksi vuotta kestänyt tutkimus todisti parvekelasitusten suojaavan sekä itse rakenteita että pinnoitteita.Tutkimuskohteena oli kolme, vuonna 1978 valmistunutta kerrostaloa, jotka sijaitsivat Tampereella ja Espoon Suvelassa. Tutkitut parvekkeet avautuivat etelään ja länteen ja mukana oli sekä lasitettuja että lasittamattomia parvekkeita.
Parvekelasituksen huoltoa ei kannata väheksyä
Parvekelasitusten huolto on tärkeää – sitä ei kannata väheksyä
Parvekelasitus on tehty kestämään aikaa ja elämää, mutta hyväkin tuote kaipaa tasaisin väliajoin huoltoa ja säätöä. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton