• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön laskennallinen kuntoarvio

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.04.2010Päivitetty 23.04.2015
20109_23058.jpg

Graafinen yhteenveto tuo kuntoarvion mukaisen korjaustarpeen aikajanalle.

Omataloyhtiö.fi:n laskennallinen kuntoarvio taloyhtiölle

Syötettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, saat eri rakenneosien oletettuihin käyttöikiin perustuvan arvion taloyhtiön korjaustarpeista. Heinäkuussa 2010 voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöiden hallituksia esittämään yhtiökokoukselle taloyhtiön tulevan korjaustarpeen. Omataloyhtiö.fi:n tarjoama kartoitus on erinomainen tapa aloittaa kuntokartoitusprosessi taloyhtiössä.

Laadi kuntoarvio

Kuntoarvion laatiminen edellyttää jäseneksi rekisteröitymistä. Rekisteröityminen on ilmaista ja se kannattaa.

Rekisteröidy jäseneksi!

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen suunnitelmalliseksi

Taloyhtiöiden suunnitelmallisen ylläpidon mahdollistamiseksi on suositeltavaa kartoittaa eri rakenneosien korjaustarpeita. Heinäkuussa uudistuneen asunto-osakeyhtiölain myötä tulevat paljon puhutut 5 vuoden PTS-ohjelmat pakollisiksi. Taloyhtiöiden korjaustarpeen kartoittamisen helpottamiseksi olemme luoneet kuntoarvion, joka antaa laskennallisesti viitteitä niistä korjaustoimenpiteistä, joita kohteessa mahdollisesti tulisi suorittaa.Rakennetietojen asennusvuoteen perustuen annamme kuntoarvion laatijalle vastineen, jossa esitämme erirakenneosien tavoitteelliset käyttöiät sekä kunnossapitojaksot. Lisäksi ilmoitamme erikseen niistä toimenpiteistä, jotka laskennallisesti ovat ajankohtaisia. Kiinteistön rakenneosien tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on kiinteistöissä panostettava säännölliseen kunnossapitoon sekä määräaikaistarkastuksiin.

Lisää PTS-suunnitelmasta

Omataloyhtiö.fi tehtävänä palvella taloyhtiöitä ja sen osapuolia. Kehitämme jatkuvasti uusia ominaisuuksia vastaamaan käyttäjiemme sekä yhteiskunnan vaatimuksia.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

mies asentaa palovaroitinta kattoon
Palovaroittimien vastuu siirtyy taloyhtiölle
Pelastuslaki asettaa tarkat vaatimukset palovaroittimista rakennuksissa, mutta valitettavasti niiden noudattaminen on ollut asukkaiden vastuulla. Tutkimukset osoittavat, että jopa 70 prosentissa asukkaiden vastuulla olevista asunnoista on puutteita palovaroittimissa, mikä vaarantaa naapuruston turvallisuuden. Uusien lakimuutosten myötä paloturvallisuus tulee parantumaan taloyhtiöissä.
20182_51707.jpg
Vinkit pintaremontteihin
Remonttitarve iskee tyypillisesti muuton yhteydessä, jolloin kodista halutaan sisustaa oman näköinen. Lattia- ja seinäpinnat uusitaan, myös märkätilat kaakelipintoineen, mikäli edeltävästä asennuksesta on enemmän aikaa. Tapettien, maalien ja laattojen valinta tehdään harkiten, mutta myös asennustuotteet kuten kiinnitysmassat, laastit, liimat ja vedeneristeet tulisi valita huolella. Näin varmistetaan työn sujuvuus sekä laadukas lopputulos.
20236_82063.jpg
Rakennusluvan hakeminen taloyhtiössä?
Haluaisin rakentaa takapihalle pienen puuvajan polttopuita varten. Alkaako prosessi nyt niin, että pidämme ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa päätämme taloyhtiönä hakea rakennuslupaa (luultavasti pelkkä toimenpideilmoitus riittää)? Pitääkö kokouksen pöytäkirjasta ilmetä jotain erityisen olennaisia asioita? Olisiko olemassa jotain valmiita pohjia/malleja?Tämän jälkeen teen ilmeisesti taloyhtiön nimissä jonkinlaisen paperin naapurien kuulemista varten? Siihen olenkin jo löytänyt valmiita malleja. Lisäksi olen ajatellut kysyä tarjousta yläpohjan lisäeristämistä varten? Onko sekin tehtävä taloyhtiön nimissä? Voinko kysyä sen vain oman asuntoni puolelle (kyseessä paritalo)?
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20118_27328.jpg
Valokate taipuu moneksi:
Icopalin Fastlock Uni -valokatetta on saatavana myös valmiina ovikatospakkauksina – joko alumiinisella tai puisella rungolla. Valmiissa Fastlock Canopy -ovikatospakkauksissa on mukana kaikki tarvittava ja pakkausten valokate on valmiiksi leikattu oikeaan mittaan. Valmiit ovikatospakkaukset ovat helppo tapa suojata esimerkiksi rivitaloyhtiön sisäänkäynnit yhtenäisellä, tyylikkäällä ilmeellä. Täydellinen asennusvalmis ovikatospaketti on kokonaisedullinen ratkaisu suojata sisäänkäynnit sateelta, lumelta sekä auringon UV-säteiltä. Valokatteet on helppo asentaa, mutta myös asennusapua on saatavana. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asennuksia suorittaa Rakennuslohja Oy (puh. 040 777 1130, sähköposti rakennuslohja@rakennuslohja.fi)
20233_81328.jpg
Ota äly­teknologia avuksi maalämpö­remontin suunnitteluun
Kiinnostaako maalämpö ja sen tuoma säästö lämmityskuluissa? Aika monia kiinnostaa, mutta maalämmön korkeat perustamiskustannukset ja pitkähkö odotus saattavat hidastaa päätöksen tekemistä. Ei hätää, avuksi rientää helposti ja nopeasti käyttöönotettava DNA:n Wattisen älyteknologia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton