• Etusivu
  • Piha

Taloyhtiön säilytystilat kuntoon talveksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 28.11.2019Päivitetty 30.11.2022
201911_61575.jpg

PyöräNojaKatos PNK-10

Ennen talven tuloa taloyhtiön kannattaa miettiä ovatko säilytystilat kunnossa ja ajan tasalla. Kesärenkaat vaihdetaan talvirenkaisiin ja niille tarvitaan säilytystilat. Polkupyörät, potkulaudat ja muut harrastevälineet laitetaan talvisäilöön. Osa jatkaa pyöräilyä myös talvella ja varsinkin silloin korostuu turvalliset ja helppokäyttöiset säilytystilat.

Pyöräparkkien edut tulevat esille varsinkin uusien pyörien kohdalla

Ekologisuus ja hyötyliikunta ovat lisänneet talvipyöräilyä. Talvipyöräily voi olla välillä melko haastavaakin, mutta oikeanlaisilla varusteilla se on hyvinkin palkitsevaa. Suomen cycling snow how on huippuluokkaa ja tätä tietoa viedään myös ulkomaille saakka.

Yksi tärkeimmistä asioista on pyörien säilytys. Uudenlaiset pyörät, kuten fatbiket, innostavat lajin pariin. Mutta nämä uudet pyörät ovat myös tuoneet omat haasteensa niiden säilytystiloihin. Paksummat renkaat eivät mahdu perinteiseen telineeseen. Onneksi ovella® -pyörätelineissä on myös ratkaisuja, joissa pyörät laitetaan esimerkiksi sarvista paikoilleen, jolloin renkaan koolla ei ole merkitystä.

Tilaa maksuton esite!

Sisätiloihin sopiva Fillarikoukku FK-1:llä pyörät voidaan järjestää siistiin riviin seinälle.
Sisätiloihin sopiva Fillarikoukku FK-1:llä pyörät voidaan järjestää siistiin riviin seinälle.

Pihasuunnittelun lähtökohtana tulee olla käytännöllisyys ja turvallisuus

Pihan käytännöllisyyttä kannattaisi miettiä ympärivuotisen käytön kannalta. Talven varalta tulisi suunnitella lumien kasaus ja poisviennin sujuvuus. Niiden pitäisi toimia mahdollisimman hyvin, ettei piha mene tukkoon ja käyttöaste laske. Lisäksi liukkauden esto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotta pihalla liikkuminen on turvallista. Pihan suunnittelussa tulisi huomioida myös valaistus ja hulevesien viemäröinti.

Citypark monitoimikatos MTK: pyörille ja lastenvaunuille
Citypark monitoimikatos MTK: pyörille ja lastenvaunuille

Pyörät tulisi säilyttää suojassa mieluiten katoksen alla ja telineiden tulisi olla käytettävissä ympärivuoden. Kulku pyöräparkkeihin ja varastoihin tulisi olla esteetön ympäri vuoden. Lumityöt tulisi tehdä koneellisesti ja käsin siten, että kulkuväylät pysyvät avoinna.

Ovella® PyöräNoja -parkkijärjestelmä on pitkän kehitystyön tulos. PyöräNoja-parkkijärjestelmä on käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas polkupyörien säilytysjärjestelmä. Pyörät asettuvat keskelle telinettä, ovat suorassa rivissä ja pysyvät pystyssä (myös ilman omaa tukea) vetokoukun ja telineen muotoilun vuoksi. Polkupyörä voidaan lukita telineeseen rungosta ja renkaasta tarpeen vaatiessa.


ovella® järjestää fillarit sisällä ja ulkona!

PyöräNoja-parkkijärjestelmä on suunniteltu ulos pyöräparkkeihin ja sisätiloihin. Parkkijärjestelmä toimitetaan eri pituisina yksiköinä, jotka ovat jatkettavissa. Esim. neljän metrin tilaan saadaan 10 polkupyörää. PyöräNoja PNK-10 on pyöräkatos 10 pyörälle, jossa on läpinäkyvä valokate. Telineet ovat sinkittyä terästä ja ne toimitetaan myös RAL:n eri sävyin. Nykyään PyöräNoja-parkkijärjestelmään on saatavissa lisävarusteena myös toinen kerros.

Tutustu tuotteisiin >>

Ovella® PyöräNoja -parkkijärjestelmä
Ovella® PyöräNoja -parkkijärjestelmä
202010_67059.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/tuotemerkki/ovella-systems-oy/

Kellareiden ja piha-alueen modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä kannattaa tehdä myös säilytystilojen modernisointi, jolloin nykyaikaiset säilytysjärjestelmät korvaavat vanhat ja epäkäytännölliset telineet. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojenparkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

SkimbaFillariRäkki sopii hyvin muille harrastusvälineille.
SkimbaFillariRäkki sopii hyvin muille harrastusvälineille.

Taloyhtiöissä talvi- ja kesärenkaiden säilytys voi olla haastavaa. Ovellan tuotteilla voidaan taloyhtiön säilytystiloihin tehdä oma rengashotelli Rengasteline PST-4:lla. Siihen sopii 4 kpl standardi renkaita. Taloyhtiö voi hankkia telineitä ja vuokrata niitä haluaville, jolloin tulot jäävät taloyhtiöön.

Rengasteline PST-4
Rengasteline PST-4

Mikä on Ovella Systems?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin. He ovat saaneet Avainlippu-merkin tänä vuonna ansioituneesta ja vastuullisesta työstään. Ovella Systems Oy panostaa koko ajan voimakkaasti tuotekehitykseen ja on mukana monissa kehitysprojekteissa.

20216_71170.jpg
Ovella Systems Oy
Piha
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton