• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön siisti ja toimiva jätteidenkeräys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.10.2010
201010_23436.jpg

Syväkeräys hyödyntää säiliön pystysuuntaista muotoa, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle.

Molokin syväkeräysjärjestelmä on kehitetty ympäristöasiat huomioon ottavasta näkökulmasta. Syväkeräyksen keskeinen ajatus on hyödyntää pystysuuntainen muoto, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle. Ratkaisu mahdollistaa perinteiseen jätehuoltoon verrattuna mm. huomattavasti paremman keräyskapasiteetin, pidentyneet tyhjennysvälit, hygieenisemmän ympäristön, helpomman säiliöiden sijoittelun sekä ennen kaikkea taloyhtiötä miellyttävän keräystavan.

Lisää Molok-syväkeräysjärjestelmistä...

Taloudellinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä vähentää kuljetuskustannuksia johtuen korkeasta keräyskapasiteetista. Jätteen punnitus on helppoa ja tarkkaa nostosäkin tyhjennyksen yhteydessä. Molok toimii tehokkaasti taloyhtiön keräyspisteena ja on tuotteena kestävä sekä pitkäikäinen.

Tilaa säästävä

Pystysuora keräystapa säästää maanpäällistä tilaa antaen jopa 4-5 kertaa suuremman kapasiteetin pintaastioihin verrattuna. Keräysastiat voidaan sijoittaa taloyhtiön ehdoilla joka mahdollistaa piha-alueiden muita käyttötiloja. Muotoilunsa ansiosta Molok sopii esteettisesti kaikkialle.

Hygieeninen

Täyttöluukku on kevyt, helppokäyttöinen ja itsestään sulkeutuva. Tuuli ja eläimet eivät pääse levittämään roski ympäristöön. Nostosäkki tyhjennetään pohjan kautta, jolloin täyttöluukun alue pysyy puhtaana. Pystysuorassa keräystavassa vanhinjäte on aina pohjimmaisena. Maaperän viileys hidastaa bakteeritoimintaa ja minimoi hajun muodostuksen.

Turvallinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä on turvallinen niin käyttäjälle kuin tyhjentäjällekin. Täyttöluukun lukitis lisää entisestään käyttöturvallisuutta alentaa palon syttymisvaaraa.

201010_23438.jpg

BioSystem - Siisti ja helppo vaihtoehto orgaanisen jätteen keräykseen

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.
Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.

Molokin kehittämä siisti ja tehokas menetelmä biojätteen keräykseen. 1,3 kuution säiliöön asennetaan nostosäkin tilalle erityisesti biojätteen keräilyyn kehitetty kovasäiliö.

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö, johon biojätteestä puristuva neste valuu rei'itetyn välipohjan läpi. Neste tyhjentyy jokaisella tyhjennyskerralla.

Molok BioSystem-säiliöön on kehitetty kompostoituva maissitärkkeluksestä valmistettu kertakäyttöinen sisäsäkki, joka pitää järjestelmän siistinä.

Kohteelle sopiva ja yksilöllinen kokonaisuus laajasta valikoimasta

Molok Oy:n tarjoamien tuotteiden avulla taloyhtiön jätteidenkeräyspiste räätälöidään kutakin käyttötarkoitusta vastaavaksi. Perussäiliötä on saatavilla aina 300 litrasta 5000 litraan, verhoiluvaihtoehtoja tarjolla on kuusi erilaista. Tarpeen mukaan säiliöt voidaan varustaa lisäksi paristonkeräyslaatikolla, auki/kiinnipitosalvalla sekä lukitusjärjestelmällä.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20111_24077.jpg
Ei ole lainkaan sama, millä
Ääneneristävyys on tärkeä kriteeriVanhaa betonielementtijulkisivua korjattaessa ei ole lainkaan sama, millä rakenneratkaisulla vanhan sandwichelementin kuorirakenne korjataan. Kun vanhan betonielementtitalon ulkoseinän ääneneristävyys on luokkaa 55-62 dB, on paikalla muurattu tiilijulkisivu lähes ainoa järkevä rakenneratkaisu, jolla alkuperäinen ääneneristävyystaso on mahdollista säilyttää tai jopa vähän parantaa, kun vanha betonikuori joudutaan poistamaan.Kaikki kevyemmät korjausratkaisut heikentävät ääneneristävyyttä, jotkut jopa 10–15 dB, mikä on todella huomattava asumismukavuutta heikentävä tekijä, jota eri vaihtoehtoja vertailtaessa ei useinkaan oteta huomioon vaan asia selviää vasta käytännössä. Aito muurattu tiilijulkisivu on pitkäikäinen sekä huoltovapaa ja varmana ratkaisuna se valitaankin yhä useammin vanhan sandwich-elemettitalon uudeksi julkisivuverhoukseksi.Tarvitsetko lisätietoa julkisivusaneerauksesta?Jätä yhteydenottopyyntö Wienerbergerille...
Rivitalon etupiha
Pienen taloyhtiön haasteet kosteusongelman hoidossa
Kun Jäkärlänkujan rivitaloyhtiö Helsingissä kohtasi mittavat kosteusongelmat, päätti taloyhtiön asukkaat lähestyä ongelmaa innovatiivisella tavalla SafeDrying-järjestelmän avulla. Tämä osoittautui kustannustehokkaaksi ratkaisuksi verrattuna perinteisille kosteudenpoistotekniikoille.
20142_38158.jpg
Nuorenna julkisivua vuosikymmeniä julkisivulaatalla
Huolimatta tiilijulkisivun, tutkimuksissakin todetusta pitkäikäisyydestä, tulee jossain vaiheessa kuitenkin tilanne, jossa tiilijulkisivukin saattaa kaivata huoltoa. Tavallisimmin tiilirakenteen huolloksi riittää säännöllisin väliajoin (suositus 2 v) tehtävä liittyvien rakenteiden, kuten räystäiden, ikkunapellitysten, sadevesijärjestelmien ja saumakittausten tarkistus ja tarpeen vaatiessa huoltokorjaus. Kun tiilirakenne on suunniteltu ja toteutettu oikein, on rakenteen kestoikä useita satoja vuosia. Pitkän elinkaaren takeena on julkisivumuurin nykyisin käytössä oleva hyvä tuulettuvuus sekä ruostumattomien teräsosien käyttö ruostuvien sijasta.Huollontarpeen vähäisyys korostuu pitkällä aikavälillä tarkasteltuna pienillä ylläpitokustannuksilla. Hyvä vertailukohta on esimerkiksi puujulkisivu, joka vaatii huoltomaalauksen vähintään 8-10 vuoden välein, rappauskin pitää uusia vähintään 30 vuoden välein. Julkisivumateriaalia valittaessa kannattaa ottaa huomioon myös, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät 10-30 vuoden kuluttua.Lue lisää julkisivun korjaamisesta tiilellä
20195_57766.jpg
Miten taloyhtiön äänestystilanteet tulisi oikeasti hoitaa?
Yhtiöjärjestyksessä ei määritellä varsinaisesti äänestystapaa eli tarkoitan käsiäänestys, lippuäänestys, salainen lippuäänestys jne. Kysyn asiaa siksi koska asian suhteen on sekoiltu pahimman päälle. Kenen kuuluu kokouksessa määritellä äänestys käytännöstä? Voiko olla avoin lippu äänestys? Miten äänestystulos tulee kirjata (pöytäkirjaan)? Pitääkö pöytäkirjasta käydä ilmi äänestys tapa (salainen/avoin)? Missä tapauksessa pitää olla salainen äänestys (lippuäänestys)? Voiko olla tilanne, että äänestystavasta joudutaan äänestämään?
nainen nojaa toiseen käteensä harmistuneen näköisenä ja pöydällä on karhupumppu
Nyt ei tarvita myrkyllisiä kemikaaleja viemärin puhdistukseen
Viemäritukokset ovat äärimmäisen ärsyttävä ja haitallinen ongelma, joka vaikuttaa merkittävästi myös ympäristöömme. Viemäriin ei pidä heittää mitä vain, sillä kaikki vaaralliset aineet jätevesistä eivät häviä puhdistuslaitoksissa. Putkistonpuhdistuskemikaalit ovat yksi osa näistä haitallisista kemikaaleista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton