• Etusivu
  • Materiaalit

Ympäristöystävällinen apu viemäri- ja putkistotukoksiin

– poista viemärin hajut ja tukokset myrkyttömästi

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö SmartPipe System Oy
Julkaistu 11.03.2024Päivitetty 16.04.2024
tukkeutunut-viemäri-smartpipe-1920x1080

Viemäritukokset ovat äärimmäisen ärsyttävä ja haitallinen ongelma, joka vaikuttaa merkittävästi myös ympäristöömme. Viemäriin ei pidä heittää mitä vain, sillä kaikki vaaralliset aineet jätevesistä eivät häviä puhdistuslaitoksissa. Putkistonpuhdistuskemikaalit ovat yksi osa näistä haitallisista kemikaaleista.

Rasva ei sovi putkistolle

Kemikaalien lisäksi myös rasva on haitallista putkistoille. Meistä jokainen tuottaa vuodessa useita kiloja jäterasvaa, ja suuri osa siitä päätyy viemäriin. Kun pesemme astioita käsin tai koneella, huuhtelemme pesuveden mukana myös orgaanista jätettä viemäriverkostoon, mikä vuosien saatossa johtaa ongelmiin, kuten tukkeumiin ja putkien rappeutumiseen.

Jopa 55 % viemäritukoksista syntyy keittorasvan virheellisestä käsittelystä. Pelkkä vedellä huuhtelu ei riitä poistamaan kaikkea jätettä putkesta, varsinkaan rasvoja. Viemäritukokset ovat yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa monenlaisia haittoja tavallisille ihmisille.

Info

Info

Viemäritukokset voivat:

  • aiheuttaa vesivahinkoja. Tämä voi vaurioittaa rakenteita, kalusteita ja omaisuutta sekä lisätä kosteus- ja homeongelmia.
  • levittää epämiellyttävää ja terveydelle haitallistakin viemärin hajua asuntoon. Viemärin haju voi johtua esimerkiksi rasvasta, ruuantähteistä, hygieniatuotteista tai muusta orgaanisesta jätteestä, joka on kertynyt viemäriputkiin ja alkanut mädäntyä.
  • lisätä viemärin puhdistamisen ja korjaamisen tarvetta ja kustannuksia. Viemäritukokset voivat heikentää viemäriputkien kuntoa ja aiheuttaa halkeamia, vuotoja tai ruostetta. Tämä voi edellyttää viemäriputkien kuvausta, huuhtelua, sukitusta tai uusimista.

Viemäritukosten haittoja voi ehkäistä huolehtimalla viemäristä ja käyttämällä sitä oikein. Tärkeintä on välttää laittamasta viemäriin mitään sinne kuulumatonta, kuten rasvaa. Lisäksi viemäriä kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Jos viemäritukos kuitenkin syntyy, sitä voi yrittää avata itse sopivalla välineellä, kuten imukupilla, viemärirassilla tai paineilmapumpulla. Power Plumber -putkenavaaja tarjoaa pikaisesti apua putkiston tukoksiin, niin omakotiasujille kuin taloyhtiöillekin.

Nopea ja helppo ratkaisu putkiston tukoksiin

Power Plumber -putkenavaaja tarjoaa nopean ja turvallisen ratkaisun kaiken tyyppisille tukkeutuneille viemäreille. Veden kosketuksesta laajentuvaa kaasua käyttävä Power Plumber puhdistaa tukkeutuneet tai hitaasti virtaavat viemärit vain muutamassa sekunnissa, eikä se vaadi haitallisia kemikaaleja. Kaasu aiheuttaa paine- ja hyökyaallon tukkeutuneessa viemärissä ja huuhtoo putket puhtaiksi jopa 20 metrin matkalta.

powerplumber viemärienavauskaasu

Käyttöohjeet:

  • Aseta putkenavaaja tukkeutuneeseen pesualtaaseen tai viemäriin.
  • Täytä vettä niin, että korkki peittyy tai täytä vettä suoraan korkkiin.
  • Paina säiliötä viemäriä vasten noin 1–2 sekuntia ja toista tarvittaessa.
  • Avattaessa pidä pyyhe ylivuotoaukon päällä, jotta vesi ei roisku.
  • Lattiakaivojen ja WC-istuinten tukoksissa käytä Power Plumber -kumiadapteria.
  • Kaasu riittää noin 15 putkenavaukseen.

Power Plumber sopii kotitalouksille sekä ammattilaisille.

Testatusti tehokas ja ympäristöystävällinen Power Plumber on saanut positiivista palautetta ensimmäisten testien perusteella. LVI-ammattilaiset arvostavat tuotteen pienuutta, vaivattomuutta ja tehokkuutta.

Tutustu tuotteeseen ja osta! Power Plumber on edullinen putkenavaaja, vain 37,20 €/pullo.

Katso videolta, miten tehokas Power Plumber on

Muista myös hoitaa putkistoja

BioTroop BL-20 on ympäristöystävällinen ja turvallinen tapa hoitaa putkistoa. BL-20 sisältää mikrobeja, jotka syövät orgaanista jätettä ja jotka on valikoitu hajottamaan triglyseridejä sekä rasvahappoja (FOG = rasvat, öljyt ja eläinperäiset rasvat). Tuote koostuu Bacillus-bakteereista, jotka ovat 100 % itiömuodossa. BL-20 pitää viemärit ja jätevesiputket vapaana orgaanisesta jätteestä ja poistaa samalla epämiellyttävät hajut.

Bio Troop BL-20 toimii niin, että liuokseen huolellisesti valitut bakteerikannat pilkkovat rasvoja ja öljyjä tuottamalla biologisia entsyymejä. BL-20 ehkäisee pienten kiteiden, kuten virtsahappokiteiden muodostumista putken sisäpinnalle. Puhdistusaineen bakteerikannoilla on kyky sopeutua aktiivisen rasvanerottimen matalaan pH-arvoon. Bakteerikannat sietävät jopa klooria ja muita voimakkaita kemikaaleja, joita löytyy monenlaisista puhdistusaineista.

BL-20 Soveltuu alhaiseen annosteluun ja harvaan huoltoon ja sillä on myös pitkä käyttöikä. Tuotetta annostellaan joko käsin tai automaattisella SmartPipe -annostelupumpulla BL-20 hajoaa luonnossa ja sopii erittäin hyvin käytettäväksi biologisten jätevedenpuhdistamoiden kanssa. BL-20 on valmistettu Suomessa ja SmartPipe takaa tuotteen korkean laadun.

Info

Info

Smartpipe

Smartpipe on suomalainen cleantech-alan yritys, joka tuottaa luonnollisia puhdistusratkaisuja rakennustekniikkaa rasittaviin jäte-, rasva-, hygienia- ja hajuhaittoihin.​ Smartpipen luonnolliset puhdistus- ja ylläpitoratkaisut toimivat tehokkaasti, luotettavasti ja vastuullisesti. Niiden avulla voidaan putkistot ja muut rakennustekniset järjestelmät pitää puhtaina, ylläpitää niiden toimintavarmuutta ja vahvistaa niiden elinkaarta.

SmartPipe System Oy
Materiaalit
viemäröinti
kunnossapito
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202212_80464.jpg
Vetävät, hajuttomat ja pitkäikäiset viemärit ainutlaatuisella menetelmällä
Viemäriputkiston toimintaan kiinnitetään huomiota usein vasta siinä vaiheessa, kun aivan kaikki ei ole kunnossa. Hajuhaittojen ja tukosten kaltaisten ongelmien taustalla on usein viemäristöön kertynyt rasva ja orgaaninen aines. Putkiston ongelmatilanteista aiheutuu helposti merkittäviä ja kalliita huolto- ja korjaustoimenpiteitä.
202212_80461.jpg
Eroon epämiellyttävistä hajuista biologisella hajunpoistoaineella
Epämiellyttävien hajujen poistaminen taloyhtiön yleisistä tiloista voi olla yllättävän vaikeaa. Kallis tehosiivouskaan ei aina riitä, vaan paha haju saattaa leijua ilmassa siivouksen jälkeenkin. Suomalainen SmartPipe System Oy on kehittänyt biologiseen hajunpoistoon BioTroop OdorEX -hajunpoistoaineen, jolla hajut voidaan poistaa nopeasti ja tehokkaasti.
202212_80467.jpg
SmartPipe System Oy – orgaanisia viemärinhoitotuotteita taloyhtiöille
SmartPipe System Oy auttaa asiakkaitaan pitämään viemärit, rasvanerotuskaivot ja pisuaarit toiminnassa ainutlaatuisen palvelukonseptinsa ja teknologiansa avulla. Yritys pystyy tehokkaasti poistamaan asiakkaiden putkistoon liittyviä liiketoimintariskejä ja tuomaan selvää säästöä toimintavarmuudella.
Akvatek viemärihuolto
Viemärin huolto: miksi viemäri tulee huoltaa?
Viemärin todellinen kunto saattaa tulla monelle yllätyksenä. Putkiston läpi kulkee paljon erilaista jätettä jo ihan vuositasolla. Vaikka ajattelisi, että hyvällä huuhtelulla ja säännöllisellä käytöllä viemärilinjasto pysyisi suhteellisen puhtaana, voi todellisuus olla kuitenkin jotain paljon karumpaa. Ikääntyvän viemäriputken sisään nimittäin kertyy tavaraa - rasvaa sekä muuta jätettä.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20212_68674.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton