• Etusivu
  • Remontti

Tehokas eriste korkeita lämmityskustannuksia vastaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 02.10.2018Päivitetty 03.10.2022
20229_79648.jpg

Erittäin korkeat ja edelleen nousevat sähkön, kaasun ja polttopuiden hinnat tulevat koskettamaan jokaista tulevana talvena. Tehokas tapa alentaa lämmityskustannuksia nyt ja tulevaisuudessa on laadukas eristäminen. Kansainvälinen rakennus- ja talotekniikan messutapahtuma FinnBuild isännöi myös Kingspan Insulation Oy asiantuntijoita, jotka ovat valmiita neuvomaan parhaan mahdollisen eristystavan suhteen.

Moninkertaisesti parempi lämmöneristävyys

Kuten kaikki muut tekniikan alat, myös eristystekniikka kehittyy jatkuvasti. Joka vuosi näemme uusia älypuhelinmalleja, ja niiden uusista ominaisuuksista puhutaan laajasti. Valitettavasti uudet eristystekniikat eivät saa niin paljon huomiota, ja useimmat ihmiset eivät uusi eristystään yhtä usein kuin älypuhelintaan. Mutta se ei tarkoita, etteikö innovaatioita tehtäisi jatkuvasti. Nykypäivän eristystuotteet voivat olla monta kertaa tehokkaampia kuin tuotteet, jotka asennettiin seiniimme vain muutama vuosikymmen sitten.

Kingspan Insulation on eristetuoteinnovaatioiden eturintamassa ja sen laadukkaimmat tuotteet on mitattu olevan jopa moninkertaisesti tehokkaampia kuin viime vuosina käytetyt eristystuotteet. Tämä tarkoittaa, että nykyisen eristyksen vaihtaminen korkealaatuisempaan moderniin eristykseen voi kaksin- tai kolminkertaistaa kotisi lämmönvarauskyvyn. Tästä investoinnista hyödyt vielä vuosia eteenpäin.

Tule tutustumaan lämmöneristysratkaisuihin

Jokainen koti tai rakennus on yksilöllinen ja vaatii erilaisia eristysratkaisuja. Tämän vuoksi olet tervetullut vierailemaan 4.-6. lokakuuta FinnBuild messuilla osastollamme 6k70, missä asiantuntijamme ovat valmiina antamaan kaikille neuvoja siitä, miten suojata kotiinsa kunnolla tulevia korkeita lämmityshintoja vastaan.

Samalla taistelemme rakennetun ympäristön CO2-jätteiden pienentämisen puolesta ja olemme aloittaneet yhteistyön Suomen 4H-liiton Taimiteko-toiminnan kanssa ja istutamme heidän avullaan yhden puun jokaista meidän FinnBuild-messukontaktia kohti - yksi puu pystyy kasvaessaan sitomaan 55 vuoden aikana hiilidioksidia noin 230 kiloa.

Kingspanin julkisivueristys-, saneeraus-, ullakko- ja kattoeristysratkaisujen lisäksi FinnBuild tarjoaa valtavan valikoiman rakennus- ja talotekniikoita, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

20229_79646.jpg
Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
20165_46479.jpg
Kannattaako korjata vai rakentaa kokonaan uusi?
Julkisivukorjaukset on tehtävä sekä aikaa että rasituksia kestäväksi – halpa ja lyhytkestoinen ratkaisu tulee usein omistajalleen kalliiksi, kuvaa VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski. VAV Asunnot Oy on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa keskimäärin 200 valtion korkotuella tuettua vuokra-asuntoa vuosittain ja huolehtii myös niiden kunnossapidosta.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
20132_33760.jpg
Suunnitelmallisuus osaksi kiinteistön kunnossapitoa
Kiinteistön ylläpito jakautuu kiinteistönhoitoon ja kunnossapitoon. Se on jatkuvaa toimintaa, jota ohjaa rakennus ja sen käyttäjät. Kiinteistön ylläpidolla varmistetaan se, että kiinteistö toimii häiriöttä ja että halutut asumisolosuhteet toteutuvat. Kunnossapito on kiinteistössä tapahtuvaa kunnostavaa korjausrakentamista, jossa korjataan rakennusosia ja järjestelmiä tai uusitaan kuluneita tai viallisia osia. Kunnossapitotyöt eivät olennaisesti nosta kohteen laatutasoa, vaan työllä pyritään saattamaan rakennusosa tai järjestelmä alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Kunnossapito on mittavampaa työtä kuin kiinteistönhoitotyö mutta suppeampaa kuin itse korjausrakentaminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton