• Etusivu
  • Remontti

Tehokas eriste korkeita lämmityskustannuksia vastaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 02.10.2018Päivitetty 03.10.2022
20229_79648.jpg

Erittäin korkeat ja edelleen nousevat sähkön, kaasun ja polttopuiden hinnat tulevat koskettamaan jokaista tulevana talvena. Tehokas tapa alentaa lämmityskustannuksia nyt ja tulevaisuudessa on laadukas eristäminen. Kansainvälinen rakennus- ja talotekniikan messutapahtuma FinnBuild isännöi myös Kingspan Insulation Oy asiantuntijoita, jotka ovat valmiita neuvomaan parhaan mahdollisen eristystavan suhteen.

Moninkertaisesti parempi lämmöneristävyys

Kuten kaikki muut tekniikan alat, myös eristystekniikka kehittyy jatkuvasti. Joka vuosi näemme uusia älypuhelinmalleja, ja niiden uusista ominaisuuksista puhutaan laajasti. Valitettavasti uudet eristystekniikat eivät saa niin paljon huomiota, ja useimmat ihmiset eivät uusi eristystään yhtä usein kuin älypuhelintaan. Mutta se ei tarkoita, etteikö innovaatioita tehtäisi jatkuvasti. Nykypäivän eristystuotteet voivat olla monta kertaa tehokkaampia kuin tuotteet, jotka asennettiin seiniimme vain muutama vuosikymmen sitten.

Kingspan Insulation on eristetuoteinnovaatioiden eturintamassa ja sen laadukkaimmat tuotteet on mitattu olevan jopa moninkertaisesti tehokkaampia kuin viime vuosina käytetyt eristystuotteet. Tämä tarkoittaa, että nykyisen eristyksen vaihtaminen korkealaatuisempaan moderniin eristykseen voi kaksin- tai kolminkertaistaa kotisi lämmönvarauskyvyn. Tästä investoinnista hyödyt vielä vuosia eteenpäin.

Tule tutustumaan lämmöneristysratkaisuihin

Jokainen koti tai rakennus on yksilöllinen ja vaatii erilaisia eristysratkaisuja. Tämän vuoksi olet tervetullut vierailemaan 4.-6. lokakuuta FinnBuild messuilla osastollamme 6k70, missä asiantuntijamme ovat valmiina antamaan kaikille neuvoja siitä, miten suojata kotiinsa kunnolla tulevia korkeita lämmityshintoja vastaan.

Samalla taistelemme rakennetun ympäristön CO2-jätteiden pienentämisen puolesta ja olemme aloittaneet yhteistyön Suomen 4H-liiton Taimiteko-toiminnan kanssa ja istutamme heidän avullaan yhden puun jokaista meidän FinnBuild-messukontaktia kohti - yksi puu pystyy kasvaessaan sitomaan 55 vuoden aikana hiilidioksidia noin 230 kiloa.

Kingspanin julkisivueristys-, saneeraus-, ullakko- ja kattoeristysratkaisujen lisäksi FinnBuild tarjoaa valtavan valikoiman rakennus- ja talotekniikoita, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

20229_79646.jpg
Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
49_P_136760_1.jpg
Oletko taloyhtiötietäjä? Tee testi!
Taloyhtiöissä törmää monenlaiseen visaiseen kysymykseen. Toisiin löytyy vastaus helpostikin, toiset taas vaativat taloyhtiöammattilaisen tai lakimiehen apua. Miten hyvin sinä olet perillä taloyhtiön hoitoon liittyvistä asioista? Jos olet lukenut Omataloyhtiö.fi:n viikon kysymys -palstaa, saatat olla hyvinkin perillä vastauksista seuraavan testin kysymyksiin.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Taloyhtiön osakas ei maksa osuuttansa, miten edetä?
Meillä on pieni asunto-osakeyhtiö, jossa on kolme huoneistoa. Meillä ei ole isännöitsijää, hallituksen puheenjohtaja hoitaa maksuliikenteen. Tänä vuonna tapahtui pieni vesivahinko, jonka korjauksen maksoi osittain vakuutusyhtiö, osittain yhtiön tililtä ja loput kolmen osakkaan kesken. Maksua tuli n. 500 €/ huoneisto. Kaksi huoneistoa maksoi osuutensa, yksi huoneisto ei suostu maksamaan. Yksi maksumuistutus on jo lähetetty ja seuraavana on maksuvaatimus, jos maksua ei ala kuulumaan. Mitenkä tästä eteenpäin juridisesti, jos maksuvaatimuskaan ei auta. Laitto perintään?
20173_48460.jpg
Päätoimittajan kynästä: Miten sinä haluat asua?
Minkälaista asumisen tasoa haluat taloyhtiösi tavoittelevan? Koska taloyhtiö koostuu useista asukkaista, löytyy toiveita myös sen mukaisesti. Yksi haluaa taloyhtiöön yhteisen kerhohuoneen. Toinen toivoo, että asumiskustannukset pidetään mahdollisimman alhaisina ja että kiinnitetään samalla erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Kolmas haluaa panostaa ympäristöarvoihin. Huolimatta siitä, että me kaikki arvostamme eri asioita, tulisi meidän kyetä yhdessä päättämään taloyhtiön yhteiset tavoitteet, joiden mukaisesti yhtiötä johdetaan ja kehitetään. Kyseessä ei saa olla yksittäisen osakkaan tai hallituksen puheenjohtajan näkemys asiasta, vaan linjauksia ja päätöksiä tulisi tehdä yhdessä - kaikkia osakkaita ja asukkaita kuunnellen.Taloyhtiön tulevaisuuden kannalta oikeita päätöksiä voidaan tehdä vain kun käytettävissä on selkeä strategia. Strategiaa ohjaa luonnollisesti kiinteistön tekninen kunto. Tavoitteena voi olla esimerkiksi ylläpito- ja/tai elinkaarikustannusten minimointi, tuoton maksimoiminen, kiinteistön arvon kasvattaminen tai vaikka pienimmät mahdolliset asumiskustannukset. Vai onko kenties taloyhtiölläsi joitain erityisiä arvoja vaalittavana?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton