• Etusivu
  • Remontti

Tulppa-levyt kylpyhuoneremontin seurantakohteeseen

Virve Rintasalo
Päivitetty 15.05.2024
4 Tulppa-seinät 1L3A5461 1920

Seurantakohteen asukas oli joitakin vuosia aiemmin lukenut Finnfoamin Tulppa-levyistä Rakentaja.fi -sivustolla. Kun kohteen remonttia mietittiin ja suunniteltiin, muistuivat Tulppa-levyt asukkaan mieleen.

Perinteinen tapa, jossa asennetaan ensin kipsilevyt, joiden päälle vedeneristys, tuntui asukkaasta turhan paljon aikaa vieviltä niihin liittyvine kuivumisaikoineen ja mittauksineen. Näillä perustein asukas päätyi valitsemaan Tulppa-levyt remonttikohteeseen.

Tulppalevylle tuli myös kannatusta urakoitsijaksi valitulta Joona Mannoselta, Rakennusliike Mannonen Oy, jolle tuote oli tuttu ja löytyi halukkuutta käyttää toteutuksessa kyseisiä levyjä.

Nopeasti valmista seinäpintaa: valmiina laatoitukseen jopa päivässä!

Kylpyhuoneremontin kuudentena päivänä levytettiin pesuhuoneen ensimmäinen seinä.

Vaakaan asennettava Tulppa-märkätilalevy esikiinnitettiin runkotolppiin SikaBond T2 -liimamassalla ja ensimmäisen levyn alareuna ruuvattiin kiinni Tulppa O -kiinnikkeillä. Levyn yläreuna kiinnitettiin Z-kiinnikkeillä alustaan levyn pontista. Z-kiinnikkeessä olevat ”hampaat” helpottavat seuraavan levyn asentamista ja pitävät sen paikallaan asennusliimamassan kovettumisen ajan.

Patentoidun asennusjärjestelmän ansiosta puolipontilliset Tulppa-levyt ovat erittäin nopeita asentaa. Pontatun reunaprofiilin myötä sauma on vesitiivis.

Levyn ponttiin sekä runkotolppiin pursotettiin SikaBond, jonka jälkeen asennettiin seuraava levy paikalleen. Levyjen välistä ylivuotanut massa tasoitettiin levyjen saumaan. Ensimmäinen seinä oli valmis noin tunnissa.

Seuraavana päivänä loput pesuhuoneesta levytettiin valmiiksi Tulppa-levyillä noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Työvaihe sisälsi myös läpivientien tekemisen, mikä on todella helppoa, sillä levyä voi leikata mattopuukolla tai vaikka käsisahalla.

Läpiviennit tiivistettiin liimamassalla. Nurkat, pystysaumat ja läpiviennit vahvistettiin kuitukangasnauhalla ja vesieristettin.

Info

Info

Tulppa-levy pähkinänkuoressa

  • Märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä.
  • Tulppa-levy on yhteensopiva kaikkien merkittävimpien vedeneristevalmistajien sivellettävien tuotteiden kanssa.
  • Homehtumaton sekä päästötön materiaali, joka ei sisällä terveydelle haitallisia yhdisteitä.
  • Levy on helposti työstettävä sekä kevyt käsitellä.
  • Asennusjärjestelmä on selkeä ja nopea.
  • CE-merkitty
Remontti
kylpyhuone
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Viiltosuoja ja tasoite
Silikonin vaihto kylpyhuoneessa huolettomaksi viiltosuojateipillä
Märkätilat, kuten kylpyhuone, vaativat huoltoa ja ylläpitoa. Kovassa kulutuksessa kylpyhuoneen laatoituksessa käytettävät silikonit voivat tulla vaihtoikänsä päähän jopa muutamassa vuodessa. Silikonien vaihtotyössä on riski vesieristeen rikkoutumiseen, kun silikoneja poistetaan teräesineellä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – viiltosuojateippi. Mutta mikä on viiltosuojateippi, miten se asennetaan ja mitä hyötyjä siitä on?
Naapurin vastaiselle seinälle asennettiin uudet kipsilevyt.
Rivitalohuoneiston pesuhuoneen ja saunan remontti, osa 2
Tämä artikkeli on jatkoa rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontin seurantakohteelle, jonka edellisen osan voit lukea tästä:Seurantakohde: Rivitalohuoneiston pesuhuone- ja saunaremontti, osa 1 >>Kertauksena kohdetiedot: Satakunnassa sijaitseva, 1989 valmistunut rivitaloyhtiö, jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja sähkölämmitys. Saunan ja pesuhuoneen lattiapinta-alaa on noin kymmenen neliötä. Saunan on saanut lämpimäksi 80 asteeseen alle puolessa tunnissa 6 kWh:n kiukaalla.Remontti sai sysäyksen lattiassa olevista irtonaisista laatoista eli kopolaatoista. Vaikka lattia litisi kyseisten laattojen kohdalla suihkun jälkeen, ei taloyhtiön teettämässä kosteusmittauksessa löytynyt kohonneita arvoja. Mikäli pesuhuoneessa olisi ollut kosteusvaurio, olisi remontti siirtynyt taloyhtiön korjausvastuulle.Pesuhuoneessa oli myös seinissä muutama huonosti kiinni oleva laatta sekä murtuneita saumalaasteja. Lauteet ja saunan panelointi olivat ikänsä eli alkuperäisen mukaisessa kunnossa. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi alkuperäisessä kunnossa olleiden märkätilojen tekninen käyttöikä oli jo tullut täyteen, päätti asukas teettää remontin sen sijaan, että irronneet laatat olisi vain kiinnitetty takaisin.
mies istuu polvillaan lattialla ja levittää vesieristettä kylpyhuoneen seinään
Märkätilojen seinät - vedeneristys
Yksi oleellisimmista asioista märkätiloja rakentaessa tai remontoidessa on huolellinen vedeneristys niin seinissä kuin lattiassakin. On tärkeää, että vesieristys tehdään tarkasti eikä huolimattomia kohtia jää eristettävälle alueelle. Materiaalit on myös syytä valita siten, että lopputuloksesta tulee toivottu.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton