• Etusivu
  • Talo

Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi

Osittain vaikka langattomasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 29.01.2020Päivitetty 19.06.2023
20206_65187.jpg

Kerrostalojen vanhat soittokellojärjestelmät voidaan uusia ABB:n moderniin, modulaarisiin ovipuhelinjärjestelmiin

Ovipuhelintekniikka on mennyt aimo harppauksin eteenpäin, eikä saneerauskohteissa enää ole väliä, päästäänkö käyttämään vanhoja putkituksia vai ei. Nykyaikainen IP-tekniikka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ovipuhelinjärjestelmä myös osittain langattomasti. Tarvitaan vain toimivat internetyhteydet.

Analoginen vai IP järjestelmä?

ABB-Wellcome ovipuhelinjärjestelmiä löytyy kahden laisia. ABB-Wellcome on perinteistä analogista parikaapelia käyttävä ovipuhelin. ABB-Wellcome IP käyttää hyväkseen taas Ethernet-verkkoa eli internetyhteyttä. Vertailtaessa analogista ja Ethernet-verkkoa käyttävää IP-ovipuhelinta, suurin ero löytyy IP-pohjaisen järjestelmän helpommalla asennettavuudella, se kun ei tarvitse uutta kaapelointia, jos olemassaolevaa yleiskaapelointia voidaan hyödyntää. Jos omassa taloyhtiössä kaapelien vetäminen tuntuu mahdottomalta, on hyvä harkita IP-video-ovipuhelinjärjestelmään siirtymistä.

ABB-Wellcome IP soveltuu analogista järjestelmää paljon suurempiinkin asuinkerrostaloihin ja toimistoihin. Käytännössä laitemäärä on riittävä kaikissa tilanteissa, sillä yhteen järjestelmään voidaan kytkeä jopa 2 miljoonaa laitetta. Toisaalta ei analogisesta ABB-Wellcome -ovipuhelimestakaan kapasiteetti ihan heti lopu kesken, sillä yhteen järjestelmään voi liittää jopa 15 000 asuntoa. Molempia järjestelmiä voidaan käyttää mobiililaitteilla.

Info

Info

Milloin kajautetaan häämarssi?

Tiesitkö että Turun tuomiokirkkoon on asennettu ABB-Wellcome ovipuhelinjärjestelmä, jotta urkuri tietää, milloin pitää kajauttaa ilmoille häämarssi. Tilaisuudet sujuvat käsikirjoitusten mukaan, kun kirkossa on puheyhteys sakastin, urkuparven, infotiskin, muusikkojen huoneen ja kahvihuoneen välillä.

20206_65188.jpg

Modularinen rakenne

ABB:n tuotteista löytyy laaja valikoima ovipuhelimia hyvinkin erilaisiin kohteisiin. ABB-Welcome -järjestelmän modulaarisen rakenteen ansiosta jokaiseen rakennukseen löytyy oikea ovipuhelin lisätoimintoineen. Tuotteet sopivat erinomaisesti omakotitaloista aina rivi- ja kerrostaloihin, niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Vanha soittojärjestelmä on siis helposti uusittavissa käyttäen hyväksi vanhaa kaapelointia. Vanhasta kaapeloinnista riippuu, voidaanko ovipuhelimeen saada myös kuvayhteys ääniyhteyden lisäksi.

Ulkoyksiköt

ABB:n moduuleista koottavat ovipuhelinten ulkoyksiköt helpottavat juuri oikean ratkaisun löytämistä. Ulkoyksikkö voi olla laajuudeltaan 1-12 moduulia. Ulkoyksiköitä voi yhdessä rakennuksessa olla 9 kappaletta. Haluttuja ominaisuuksia on helppo lisätä järjestelmään, esimerkiksi avaimeton kulkumahdollisuus RFID-kortinlukijalla tai koodinäppäimistöllä. Tuotevalikoimasta löytyy myös valmiiksi kootut ulkoyksiköt.

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

Jopa hissin ohjaus samassa

Hissien ohjaus voidaan liittää osaksi ovipuhelinjärjestelmää hissiadapterin ja hissireleen avulla. Vieraalle avataan ulko-ovi huoneiston sisäyksiköstä, jolloin samanaikaisesti hissi lähtee alaovelle. Hissi vie vieraan suoraan haluttuun kerrokseen, missä isäntä ottaa vieraan vastaan. Hissi ei pysähdy matkalla muissa kerroksissa, vaikka kerrosnappuloita painettaisiinkin.

Info

Info

ABB-Welcome ovipuhelimissa on monia hyviä ominaisuuksia:

  • Huurtumisen esto takaa hyvän kuvanlaadun kaikissa olosuhteissa
  • Infrapunavalon ansiosta käyttäjä näkee vieraan selvästi myös pimeällä.
  • Ovipuhelinta soittaneiden kuvan tallennus videosisäyksikköön
  • Näppäinten taustavalo syttyy automaattisesti hämärässä, mikä helpottaa ulkoyksikön käyttöä.
  • Ulkoyksikön ilkivaltaluokitus on IK07
  • Erittäin hyvä kosteuskestävyys (luokat IP54 ja IP55)

Ovipuhelinten sisäyksiköt

Sisäyksiköitä on videokuvaa tallentavasta näytöstä perinteiseen luuriyksikköön. Saatavissa on myös mallit, joissa on induktiosilmukat kuulolaitteen käyttäjiä varten. Asennusvaihtoehtoina ovat uppo, pinta ja pöytäteline. Pöytätelinettä käytetään usein kohteissa, joissa on valvoja tai vahtimestari. Riippuen mallista, sisäyksiköihin saa muun muassa soitonsiirron, sisäpuhelumahdollisuuden, mykistystoiminnon ja viestien tallentamisen.

Saneerauskohteissa ovipuhelimien sisäyksikkö voidaan kätevästi kohottaa neljällä korokepalalla hieman irti seinästä, jolloin tarvittava kaapelointi voidaan tehdä pinta-asennuksena.

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

Etäkäyttö mobiililaitteilla

Ovipuhelimen toimintoja on mahdollista käyttää etänä mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Ovipuhelimen soittoon voi vastata, vaikka asukas itse ei olisikaan kotona. Mobiilikäyttö mahdollistaa jopa oven avaamisen tulijalle etänä. Etäkäyttö vaatii IP-gatewayn ja internet-liittymän.

Lisäkameroilla turvallisuutta ympäristöösi

Ovipuhelinjärjestelmään on saatavilla laadukkaat kamerat, joilla voidaan varmistaa kiinteistön turvallisuus. Ovipuhelinjärjestelmän lisäkamerat ovat korkealaatuisia analogisia kameroita, joilla lisätään kiinteistön turvallisuutta merkittävästi. Modulaariseen ulkoyksikköön voidaan suoraan liittää yksi lisäkamera ilman lisätarvikkeita. Yhteensä kameroita voidaan yhdistää 36 kappaletta.

20201_62395.jpg

Ohjaa ovipuhelinjärjestelmää sovelluksella

Ovipuhelinjärjestelmä on helposti liitettävissä ABB-free@home-kodinohjaukseen tai KNX-taloautomaation kanssa. Koti- ja taloautomaatiojärjestelmät lisäävät kiinteistön turvallisuutta entisestään ja parantavat asumismukavuutta. MyBuildings-sovelluksen kautta pystyy etävalvomaan kameroiden avulla kiinteistöllä liikkuvia henkilöitä.

MyBuildings-sovellus on pilvipalveluna tarjottava online-alusta ABB:n digitaalisille tuotteille, jolla käyttäjät voivat hoitaa ja kontrolloida kodinohjausjärjestelmiään. Järjestelmän kautta tarjotaan pääsy muun muassa ABB-free@home, KNX ja ABB-Welcome tuotteisiin. Sovellus on kehitetty helpottamaan asunnon omistajien ja huoltoliikkeiden elämää ja tekemään asumisesta turvallisempaa.

Varaosia saatavilla myös tulevaisuudessa

Aina on myös hyvä investoida sellaiseen tekniikkaan ja varsinkin toimittajaan, joka ei ole katoamassa markkinoilta minnekään. - Kirjavilla kotiautomaatiomarkkinoilla oli myös helppo luottaa siihen, että ABB:n järjestelmä ei katoa markkinoilta muutamassa vuodessa. ABB tuntui turvalliselta ja luotettavalta kumppanilta, kertoo Iisalmen Resiinankulman sähkösuunnittelun ja -urakan toteuttanut Arto Sahlström.

Kun valitset korkealaatuiset ABB-Wellcome tuotteet, niin tiedät kenelle avaat ovesi myös tulevaisuudessa.

Lue linja-ja sähkösaneerauksen järkiliitosta >>

ABB Oy
Talo
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

joku soittaa ovikellua
Tiedätkö kenelle avaat ovesi?
Turvaton olo asunnossamme hyvin usein johtuu siitä, ettemme tiedä ketä esimerkiksi kerrostalon alaovella soittelee ovikelloa. Eikä ongelma ole rajattu vain kerrostaloihin. Rivi- ja omakotitaloissa yhtä lailla saattaa tuntematon tulla oven taakse. Miten tällaisessa tilanteessa tulisi käyttäytyä ja mitä voit asialle tehdä?
täbillä näkyy älykotijärjestelmän ohjauskeskus ja vieressä hohvalla makaa lapsi
Ilmainen kuvasto taloyhtiön automaatiotarpeisiin
ABB-free@home Helpompaa kodin ohjausta esittelee ratkaisuja kaikkiin kodinohjausongelmiin ja tarpeisiin.ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmäABB KNX -taloautomaatioABB Wellcome -ovipuhelimetABB-Welcome-tuotteilla voit helposti toteuttaa juuri sopivan ovipuhelinjärjestelmän lisätoimintoineen kaikkiin kohteisiin. Laajan tuotevalikoiman ja modulaarisen rakenteen ansiosta jokaiseen rakennukseen löytyy oikeat tuotteet.
20226_78687.jpg
Liiketunnistinohjaus antaa turvaa
Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.
202111_73600.jpg
Koronapassin käytön laajentaminen rakennusalalle?
Rakennusteollisuus RT vaatii koronapassin käytön laajentamista rakennusalalla, jolla rokotekattavuus on vasta 60 prosenttia.
20212_62415.jpg
Vaaralliset lumikuormat
Tilanne 16.2.2021Suomen ympäristokeskuksen mukaan lumikuorma Etelä- ja Keski-Suomessa on tällä hetkellä keskimääräisellä tasolla. Alkutalven kriittinen tilanne varsinkin kuplahallien katoilla on tasaantunut. Itä- ja Pohjois-Suomessa lumikuorma on jonkin alle keskiarvon.
20204_63781.jpg
Eurooppalaisessa yhteistyössä kehitetään kosketuspintoja taistelussa mikrobeja vastaan
Tiedote 31.3.2020Terveydenhuolto on kohdannut täysin uuden haasteen koronaviruspandemiasta johtuen. Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) vetää Euroopan laajuista verkostoa, joka kehittää kosketuspintoja infektioiden torjuntaan. AMiCI ePlatform-verkosto nopeuttaa uusien mikrobeja tappavien pintojen pääsyä markkinoille.Terveydenhuollon hygienia keskeisessä roolissaMaailmanlaajuisesti miljoonat ihmiset saavat terveydenhuollosta peräisin olevan infektion vuosittain. Pahimmillaan infektio johtaa potilaan kuolemaan. Mikrobit kuten virukset leviävät pääsääntöisesti kosketuksen kautta joko ihmisestä toiseen tai pintojen välityksellä. Kaikkein tehokkain tapa estää infektioiden leviäminen on käsienpesu yhdistettynä tehokkaaseen siivoukseen.Mikrobeja tappavat pinnat ovat osa ratkaisuaMikrobeja tappavat pinnat tukevat osaltaan taistelua mikrobeja vastaan. Kupari- ja hopeapintojen vaikutus on jo tunnettu pitkään. Uusia aineita ja pinnoitteita on kehitetty tutkimuksissa ja yritysten toimesta. Haasteena edelleen on osoittaa kehitettyjen pintojen toimivuus todellisissa terveydenhuollon ympäristöissä. Terveydenhuollossa pilottitutkimuksia on tehty maailmalla ja Satakunnassa. Kokonaiskuva hygieenisten pintojen merkityksestä vielä osin uupuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton