• Etusivu
 • Osakas

Hissitarkastuspalveluiden kilpailuttaminen kannattaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Liftinstituut Nordic Oy
Julkaistu 22.04.2021Päivitetty 16.09.2022
20214_70230.jpg

Taloyhtiön yhteinen etu on pyrkiä minimoimaan yhteiset kulut, mutta onko vastine vain huonoa palvelua pienempien kustannuksien hinnalla? Onko mahdollista saada halvemmalla, parempaa ja jopa yksilöllisempää palvelua?

Isännöintiyritys KT-palvelu Oy:n kuudessa taloyhtiössä päädyttiin vaihtamaan hissitarkastuspalvelujen tarjoaja. Hissitarkastuspalvelujen vaihto koski kaikkia hissejä, joita taloyhtiöissä on yhteensä 18 kpl. Vaihto tuotti halvempaa, parempaa ja yksilöllisempää palvelua. Miten se tapahtui?

Hissiturvallisuus taataan tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä

Espoossa sijaitsevan KT-palvelu Oy:n isännöitsijä Tero Listenmaa kertoo yrityksen 30 vuoden ajalle sattuneen hissien häiriötilanteita, joista on selvitty kuitenkin ilman sen suurempia vahinkoja. Suuri osa hissivioista on kuitenkin piileviä, jotka ilmenevät tarkastuksen yhteydessä ja voidaan korjata ennen kuin mitään suurempaa tapahtuu. Huoltaminen ja hissien tarkastaminen on laissa määrätty. Turvallisuus taataan tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä.

Hissitarkastuspalvelut ovat Suomessa lakisääteisiä ja hissiturvallisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Laki hissiturvallisuudesta kattaa muun muassa laitteiden suunnittelun, valmistuksen, asennuksen, henkilöiden pätevyysvaatimukset sekä kansalliset määräykset Suomessa.

– Tarkastuksissa käydään kaikki läpi tekniikan puolesta ja katsotaan, että kaikki toimii. Hissihuolto korjaa ne puutteet, jotka hissitarkastuksissa havaitaan. Kalliit elinkaarensa loppupuolella olevat hissiosat – vaikkapa hintaluokkaa 3000€ – kilpailutetaan sitten erikseen, kertoo Listenmaa taloyhtiöidensä hissien ylläpidosta.

Hissitarkastuksen raportissa määritellään korjausten kiireysaste. Kiireelliset korjataan heti, mutta osille jotka eivät vaadi välitöntä korjausta yleensä on määritelty kolmen kuukauden korjausaika.

Hissien turvallisuus taataan lakisääteisillä tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo Suomessa hissiturvallisuutta.
Hissien turvallisuus taataan lakisääteisillä tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo Suomessa hissiturvallisuutta.

Hyvän hissitarkastuspalvelun periaatteet

Isännöitsijälle hissitarkastuspalvelu on Listenmaan mukaan aika näkymätöntä. Yritykset pitävät itse kirjaa tarkastuksista, jotka hoituvat ajallaan. Tässä kohtaa hyvä palvelu ja edullinen hinta koetaan eduksi. Isännöitsijä Listenmaa arvostaa erityisesti palvelua sekä helppoa ja suoraa yhteydenpitoa hissien ylläpitotoimenpiteissä – kuten tarkastuksessa ja huollossa:

"Hissitarkastuksissa yhteydenotto isännöitsijään, jonka jälkeen soitto hissihuoltoon – homma toimii, kun yhteydenpito toimii. Jos yhtä pientä ylläpitotoimenpidettä on pahimmillaan pallottelemassa tusina ihmisiä, siksi arvostan erityisesti, kun palvelua saa suoraan eikä vaihteiden ja muiden välikäsien kautta"
Tero Listenmaa, isännöitsijä, KT-Palvelu Oy
Hissilaitteiston ylläpitäminen vaatii tarkastuksia ja huoltoa, joiden yhteydessä yhteydenpito...
Hissilaitteiston ylläpitäminen vaatii tarkastuksia ja huoltoa, joiden yhteydessä yhteydenpito...
....eri osapuolien välillä on hyvä toimia moitteettomasti hissiturvallisuuden vuoksi
....eri osapuolien välillä on hyvä toimia moitteettomasti hissiturvallisuuden vuoksi

Kannattiko tarkastuspalveluntarjoajan vaihto?

Isännöitsijä Tero Listenmaa toteaa hissien tarkastuspalveluntarjoajan vaihdon erittäin onnistuneeksi päätökseksi:

Liftinstituutin Pekka Annunen oli aikoinaan yhteydessä ja kertoi palvelusta. Päätimme kokeilla palvelua. Tuumattiin, että hintakin oli edullisempi kuin edeltäjällä, mutta ensisijaista on kuitenkin palvelu sekä toiminnan ja tarkastuksen laatu. Kaikki tämä pätee ja pitää paikkansa nykyisen eli Liftinstituutin kohdalla, kertoo Listenmaa palvelutarjoajan vaihdon tuloksista.

Erityisesti tyytyväinen Listenmaa on palvelun tasoon, joka näkyy käytännössä siten, että kaikki yhteydenpito toimii ja on suoraviivaista:

– Pallottelu on pientä, kun pienempienkin asioiden suhteen voi soittaa suoraan Annuselle ja hänet saa kiinni heti eikä huomenna. Ei tarvitse soitella keskukseen, jossa sitten ihmetellään asiaa pidemmän aikaa ja toivotaan, että joku soittaa takaisin. Isännöitsijänä arvostaa sitä, että saa kiinni heti henkilön, joka tietää juuri meidän taloyhtiöiden hissien toiminnasta. Vähän sama asia kuin istahtaisi tutulle parturille, joka tietää heti mitä tehdään eikä tarvitse joka kerta aloittaa alusta. Homma toimii – yksilöllisellä ja erinomaisella palvelulla, kuvailee Listenmaa palvelun toimivuutta.

Hissitarkastuspalveluiden kilpailutus kannattaa.
Hissitarkastuspalveluiden kilpailutus kannattaa.

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Info

Info

Hissiturvallisuus huipussaan Suomessa – ei kuitenkaan itsestäänselvyys

 • Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes:in mukaan tarkastuslaitokset tekivät vuonna 2020 hisseille yhteensä 31 815 tarkastusta.
 • Tarkastuksissa annettiin korjausmääräys 55 %:lle tarkastetuista hisseistä.
 • Vaarallisia vikoja, joiden vuoksi hissin käyttö tulee keskeyttää, havaittiin 2,5 %:ssa hisseistä.
 • Hissien huoltoliikkeet tekevät tarvittavat korjaukset hisseille.
 • Korjausmääräykset liittyivät esimerkiksi korin ja kuilun rakenteisiin, kannatinköysiin, tarraimeen, oviin ja hälytysjärjestelmään.
 • Hisseille tehdään tarkastus käyttöönoton yhteydessä ja sen jälkeen määräaikaistarkastus joka toinen vuosi.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes

Info

Info

Vaihtoehto hissitarkastuspalveluille – Liftinstituut Nordic Oy

Liftinstituut-nimi juontaa alun perin hissitekniikan instituuttiin Hollannissa. Säätiö perustettiin vuonna 1933, jolloin säätiön tarkoitus oli varmistaa ihmisten liikkumisen turvallisuus estämällä hissitapaturmia. Nykyään Liftinstituut on kaupallistettu ja toimii yrityksenä.

Alkuperäisen tavoitteen eli hissiturvallisuuden parantamisen lisäksi yrityksen toimintaan kuuluu:

 • Laitteiden sertifiointi
 • Standardointityö
 • Koulutus
 • Hissitarkastukset

Liftinstituut Nordic Oy lyhyesti

 • TUKES:n valtuuttama tarkastuslaitos.
 • Kokenut henkilökunta takaa ehdottoman turvallisuuden.
 • Tiivis yhteistyö Liftinstituutin kanssa -> alan viimeisin osaaminen ja tieto.
 • Pystyy tarjoamaan parhaan vaihtoehdon hissitarkastuksille.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Liftinstituut Nordic Oy
Osakas
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20221_76623.jpg
Kenen vastuulla on huoltaa tai tarkastaa taloyhtiön hissit?
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Tiedätkö kuka huoltaa ja on vastuussa hissitarkastuksista? Entä kuka on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?
20218_71758.jpg
Onko talo­yhtiössänne hissi­turvalli­suuden vas­tuut sel­vät? Osal­listu tutki­mukseen ja voita lahja­kortti!
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Hissien turvallisuus ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys.Koetko taloyhtiönne hissit turvallisiksi? Tiedätkö kuka pitää huolta hissinne turvallisuudesta esimerkiksi tarkastuksien muodossa? Entä mikä taho on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?Osallistu nopeaan (2-3min) kyselyyn ja voita valitsemasi lahjakortti! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 50 euron lahjakortteja valinnan mukaisesti.
20219_72555.jpg
Miten hissien turvallisuus taataan? Lue kyselyn tulokset hissiturvallisuudesta
Hissin määräaikaistarkastuksilla varmistetaan hissin käytön turvallisuus ja asianmukainen kunnossapito. Liftinstituut Nordic Oy ja Omataloyhtiö.fi järjestivät kyselyn hissiturvallisuudesta. Saimme runsaasti vastauksia ja hyviä lisäkysymyksiä. Seuraavassa kyselyn tulokset sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.
20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
Taloyhtiö
Taloyhtiöiden osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä – asiantuntija kertoo miksi ja miten
Osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään on ajankohtainen aihe, joka koskettaa taloyhtiöitä, isännöitsijöitä ja osakkaita ympäri Suomen. Huoneistotietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, johon kerätään tiedot taloyhtiöistä ja niiden osakehuoneistojen omistuksista, panttauksista ja rajoituksista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton