• Etusivu
  • Remontti

Isännöitsijän paras työkalu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 05.05.2020
20205_64485.jpg

Vesilaskutus on työlästä hommaa. Kulutuslukemat täytyy käydä lukemassa taloyhtiöissä ja laskutukseen kuluu suuri osa kiinteistösihteerin työajasta. Väärin! Kun taloyhtiössä on Verto-vedenmittausjärjestelmä, kertyvät kulutustiedot pilvipalveluun, josta ne ovat kätevästi saatavilla isännöinti- ja laskutusohjelmiin. Taloyhtiöistä lukemien hakemisen voi siis unohtaa ja vesilaskutukseen kuluu vähemmän aikaa.

Verton vedenkulutustiedon asiantuntijamme keskustelevat päivittäin isännöitsijöiden ja kiinteistösihteereiden kanssa tavoitteenaan tehdä heidän arjestaan sujuvampaa ja antaa mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaan. Monesti isännöinnin arjessa unohtuu, että Verto-kotien osalta isännöintitoimiston käytössä on jo maksuton työkalu, joka helpottaa työntekoa huomattavasti.

VertoLive mahdollistaa täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan verkossa. Selainpohjainen ohjelma on käytettävissä yksillä tunnuksilla missä vain ja milloin vain. VertoLivesta kulutuslukemat on helppo viedä ohjelmasta laskutukseen. VertoLive säästää aikaa ja vaivaa. VertoLiven etuna on se, että kulutuslukemiin voidaan palata takautuvasti milloin vain. Esimerkiksi muuttotilanteessa vesilasku on helppo jakaa juuri niille päiville, kun kukin asukas on asunnossa vettä kuluttanut.

Vuodot kuriin

Tiputtava hana saattavat kuluttaa vettä 30 000 litraa vuodessa ja vuotava wc-pönttö saattaa tehdä taloyhtiölle 12 000 euron laskun. VertoLive tunnistaa asuntokohtaiset vuodot ja poikkeamat vedenkulutuksessa, ja välittää hälytykset suoraan huoltoyhtiölle. Hälytykset ovat nähtävissä VertoLivessa huoneistoittain ja taloyhtiöittäin. VertoLivesta saa raportit kaikesta vedenkulutuksesta yhtiö- ja asuntokohtaisesti eri aikajaksoilta. Raportit ovat vaivattomasti saatavilla ja helposti muokattavissa.

Myös asukas voi tarkkailla vedenkulutustaan Verto-kodissa. Älypuhelimessa mukana kulkeva maksuton VertoMobile-sovellus näyttää asunnon vedenkulutuslukemat vuorokausitasolla. Sen tuottama data perustuu huoneistokohtaiseen Verto-aktiivinäyttöön. Sovellus myös ilmoittaa käyttäjälle, mikäli vuorokauden vedenkulutus on ylittänyt keskiarvon.

Parasta tässä kaikessa on se, että kaikki nämä ominaisuudet ovat Verto-vedenmittausjärjestelmässä mukana maksuttomasti. Varmista asiakaspalvelustamme, että sinulla on VertoLive-tunnukset käytössäsi ja isännöinti helpottuu. Verto-kodin asukas saa apua VertoMobilen käyttöönottoon asukkaan käyttöoppaasta tai asiakaspalvelustamme.

Verto-vedenmittausjärjestelmä isännöinnin apuna

Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaan tästä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartvatten Oy
Remontti
vesiputkistot
putkiremontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20212_68614.jpg
Oikeudenmukaista vesi­laskutusta ilman putkiremonttia
Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus perustuu huoneiston henkilömäärään tai veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja laskutetaan osana vuokraa kiinteänä vesimaksuna. Tästä syystä säästeliäs vedenkäyttäjä saattaa maksaa runsaammin vettä käyttävien naapurien kulutuksesta. Kun vedenkulutusta mitataan ja laskutetaan huoneistokohtaisesti, maksaa jokainen juuri siitä, mitä kuluttaa. Kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen siirtyminen voi olla mahdollista vaikka heti ja ilman putkiremonttia.
202011_67502.jpg
Oikeudenmukainen vesilaskutus taloyhtiöön
Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus on perustunut huoneiston henkilömäärään, veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja ollut vuokraan sisällytettynä kiinteänä vesimaksuna. Eduskunta on nyt hyväksynyt lakimuutoksen, jolla uudistetaan veden mittaamista ja laskutusta. Lakiuudistuksen taustalla on EU:n energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpano.
20204_63811.jpg
Älyominaisuuksilla on merkitystä vedenmittauksessa
Energiatehokkuusdirektiivi on määrännyt, että vesimittarit tulee asentaa taloyhtiöihin niin uudiskohteissa (2011) kuin saneerauskohteissa (2013). Valitettavasti direktiiviä on tulkittu siten, että mittarit on ollut pakko asentaa, mutta ei ottaa käyttöön. Lokakuussa 2020 astuu voimaan kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen pakollistava asetus. Mitä tämä tarkoittaa sinun taloyhtiössäsi?
20206_65302.jpg
Kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella vauhtia energian­säästöön
Lämpö, sähkö ja vesi ovat asumisen perusedellytyksiä. Asuinkiinteistön kustannuksista suurin osa syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % taloyhtiön kiinteistökustannuksista. Huoneistokohtaisella vedenmittauksella ja kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella voi taloyhtiössä saada aikaan merkittäviä säästöjä.Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Yksin veden lämmitys vie noin 30 % taloyhtiön lämmitysenergiasta. Kun huomioidaan asumisen koko energiankulutus, sähkö mukaan lukien, on lämpimän veden osuus 20 % kunkin asukkaan henkilökohtaisesta energiankulutuksesta.
20205_64688.jpg
Onko taloyhtiösi valmistautumassa kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen?
Taloyhtiöt valmistautuvat parhaillaan kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen siirtymiseen ja ovat viestineet asukkaille tulevasta muutoksesta. Muutoksen käytännön vaikutukset ovat kuitenkin asukkaille ja ammattilaisille itselleenkin vielä vieras asia, mutta niihin voi varautua etukäteen. Verto-kohteissa kaiken vesilaskutukseen liittyvän voi jättää Verton huoleksi siirtymällä VertoPro-asiakkaaksi.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontit tulevat mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimiii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Yksi apu ja ratkaisu voi olla kuitenkin vedenlaadun parantaminen. Tässä artikkelissa kaksi taloyhtiön edustajaa kertoo kokemuksista vedenkäsittelystä sekä avaamme salaisuutta miksi vedenkäsittelyllä on niin tehokas vaikutus putkistoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton