• Etusivu
  • Remontti

Kerrostalon julkisivun lisäeristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 30.06.2017
20176_49695.jpg

uonna 1974 valmistunut kerrostalon energiatehokkuutta parannettiin julkisivuremontin yhteydessä.

Energiatehokasta ja kaunista

Kiireisimmän kerrostalorakennusbuumin aikaan vuonna 1974 valmistuneen, neljän kolme-viisikerroksisen kerrostalon asunto-osakeyhtiö Salpa-Sellon pesubetoniset elementtijulkisivut olivat jo erittäin huonossa kunnossa. Uudet julkisivut toteutettiin eristerappausjärjestelmällä lämpörapattuna. – Näin rakennuksiin saatiin myös osakkaiden toivomat modernimmat julkisivut, kertoo julkisivuremontin suunnitellut arkkitehti Vesa T. Maukonen KVA Arkkitehdit Oy:stä.

Vuonna 1973 valmistuneen naapuriyhtiön, viiden 3-5 kerroksisen kerrostalon Salpa-Kanteleen julkisivuremontti toteutettiin samalla tavalla. – Vanhat kuorielementit puretaan ja eristeet poistetaan. Elementit saumataan ja pohja oikaistaan huolella. Osassa Salpa- Sellon julkisivuista laastia tarvittiin jopa 60 mm, kertoo kohteen valvoja, Heimo Munukka Finnmap Consulting Oy:stä.

Uusi julkisivu tulee olemaan vanhaa noin 100 mm paksumpi. Siksi rakennusten räystäitä pidennetään ja uusien ikkunoiden karmisyvyys on 210 mm.

Kestämään kehitetty

MonoRoc-eristerappausjärjestelmä on perinteisestä paksurappauksesta haastavimpiinkin ilmasto-oloihin kehitetty moderni, kuumasinkityllä teräsverkolla lujitettu kolmikerrosrappaus, joka mahdollistaa rakenteen hengittämisen ja kuivumisen hyvän vesihöyrynläpäisevyyden ansiosta. weber.vetonit SilcoMaali + SilcoPinnoite-yhdistelmän avulla saadaan tasavärinen, härmehtimätön rappaus. Rappauskerrosten yhteispaksuus on noin 25-30 mm, joten järjestelmän iskunkestävyys on erittäin hyvä.

MonoRoc-paksueristerappausjärjestelmän kehittämisessä on hyödynnetty Weberin ja ISOVERin tuotekehitystä. Rappausjärjestelmän hengittävyyden ja kestävyyden takuuna on osaltaan kosteutta imemätön ja vesihöyryä läpäisevä eriste ISOVER FS5+, jonka eristyskyky ei heikkene olosuhteidenkaan vaihdellessa. Se on kehitetty nimenomaan paksurapatuissa eristerappausmenetelmissä käytettäväksi, niin korjaus- kuin uudiskohteissakin. Uudiskohteissa rakentamismääräysten mukaisen ulkoseinän U-arvon vertailuarvo 0,17 W/m2K saavutetaan 180 mm (2 x 90 mm) eristepaksuudella. Tuotteen paloluokka on paras mahdollinen A1, ja kuten muutkin mineraalivillat, se toimii erinomaisesti ääntä eristävänä materiaalina rakenteessa. Levykoko on 600 mm x 1200 mm. Saatavana on myös isompia 600 mm x 1500 mm levyjä.

As. Oy Salpa-Sellossa ja Salpa-Kanteleessa tasoitetun alustan päälle asennetaan kaikkiaan 200 mm ISOVER FS5+ eristevillaa, jolloin päästään U-arvoon 0,15 W/m2K. Eristekerros kiinnitetään Weberin Kiinnikepaketin ja Weber Kiinnityshaka EE:n avulla. EE Kiinnikeratkaisu on osa MonoRoc-eristerappausjärjestelmää ja mahdollistaa yli 160 mm paksuiset eristepaksuudet. Välikerroksessa käytetään eristeen lisäksi kotimaisia teräksisiä termorankoja, joiden erikoismuotoiltu teräsrakenne katkaisee kylmäsillan.

MonoRoc-järjestelmään päädyttiin arkkitehti Vesa T. Maukosen mukaan järjestelmän kestävyyden ja erinomaisen ääneneristävyyden vuoksi. Se on tärkeä ominaisuus tiiviisti rakennetuilla ja liikenneväylien varressa sijaitsevilla alueilla ja lisää asumisviihtyvyyttä huomattavasti.

Julkisivuremontit toteuttaa Consti Julkisivut Oy. Samat ammattilaiset toteuttavat koko julkisivuremontin pohjatöistä pintarappaukseen.
– Pohjatöiden huolellisen toteutuksen merkitys tulee varmasti selväksi, kun seuraavatkin työvaiheet tekee sama porukka, naurahtaa vastaava mestari Jukka Tavikainen.

Tavikainen kertoo, että rapparit ovat olleet MonoRoc lämpörappausmenetelmään tyytyväisiä. Se on ollut helppo toteuttaa
ja jälki on näyttävää.

Info

Info

Julkisivu: Weber Monoroc -lämpörappaus

Rakentamisen ajankohta: Valmistuminen 2014

Energiatehokkuus: Uusi U-arvo 0,15 W/m2K

Toteutus: Consti Julkisivut Oy

Arkkitehtisuunnittelu: KVA Arkkitehdit Oy/ Vesa T. Maukonen

Valvonta: Finnmap Consulting Oy/Heimo Munukka

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_45973.jpg
Suunnitteluohjelmia ja laskureita suunnittelijoiden käyttöön
ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.
201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton