• Etusivu
  • Remontti

Lumon on huoltanut parvekelaseja jo vuosia

Onhan teillä parvekelasit huollettu?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 14.08.2023Päivitetty 21.08.2023
201310_36822.jpg

Lumonin ensimmäinen Kouvolaan vuonna 1990 asentama parvekelasitus on edelleen käytössä.

Parvekelasitukset tulivat markkinoille 30 vuotta sitten. Vuosikymmenten varrella yksin Lumon on asentanut satoja tuhansia parvekelasituksia. Aivan kuten pyörää suositellaan huollettavaksi hyvän käyttökokemuksen ja turvallisuuden säilyttämiseksi, myös parvekelasitukset pysyvät toimivina, turvallisina ja tyylikkäinä säännöllisen huollon avulla. On selvää, että talojen rakenteet liikkuvat ja parvekelasien osat kuluvat, joten lasituksia on syytä huoltaa säännöllisesti. Huoltamalla lasituksia säännöllisesti voi pidentää lasituksen elinkaarta.

Kun Lumon kymmenen vuotta sitten lanseerasi parvekelasien huoltopalvelun, oli saatu asiakkailta viestiä huoltopalveluiden tarpeellisuudesta. Etenkin taloyhtiöt olivat kyselleet koko talon lasitusten säännöllisestä huollosta. Kun parvekelasit ovat taloyhtiön vastuulla, haluavat yhtiöt pitää omaisuudestaan hyvää huolta. Huolto jatkaa parvekelasien käyttöikää huomattavasti ja tuo mukavuutta myös asukkaille. Tätä arvokasta työtä tehdään alinomaa, jotta asukkaiden turvallisuus ja asumismukavuus pysyvät odotetulla ja vaaditulla tasolla.

Ensimmäinen huolto viisi vuotta asennuksen jälkeen

Lumon suosittelee ensihuoltoa viiden vuoden kuluttua asennuksesta. Sen jälkeen suositeltu huoltoväli on viisi vuotta. Säännöllisesti huollettu parvekelasitus kestää vuosikymmeniä. Ammattilaisen tekemä Lumon merkkihuolto viiden vuoden välein kannattaa sekä parveke- että terassilasituksen turvallisen käytön varmistamiseksi.

Yritys on ollut alan tuotekehityksen uranuurtajana ja pitkäjänteisenä toimijana tuoteosaaminen on säilynyt talossa. Sitä on hyödynnetty huoltokonseptin kehittelyssä.

Huoltopalvelun tilaaminen on helppoa

Lumon määräaikaishuollon suorittaa aina Lumonin koulutettu huoltoasentaja alkuperäisiä varaosia käyttäen. Tämä takaa laadun ja varmistaa lasituksen toimivuuden pitkälle tulevaisuuteen. Koulutetut huoltohenkilöt tuntevat niin uudet kuin vanhatkin Lumonin tuotteet, niiden käyttöolosuhteet ja elinkaaren. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä.

Parvekelasien määräaikaishuoltoon sisältyy

  • mahdollisten rikkoutuneiden osien ja tiivisteiden vaihto
  • lasituksen säätö, kiristys ja kiinnitysten tarkistus
  • profiilien silikointivoitelu
  • viiden vuoden takuu

Lumon myöntää niin huollon yhteydessä vaihdetuille varaosille kuin huoltotyöllekin takuun. Lumon myöntää määräaikaishuolletulle Lumon-lasitukselle viiden vuoden takuun, joka koskee huollon yhteydessä vaihdettuja ja lasituksen alkuperäisiä komponentteja sekä koko parvekelasijärjestelmän toimivuutta. Takuukorjaukset ovat tilaajalle maksuttomia.

Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen.

Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen.

Lumon näkee osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Näin huoltohenkilöt voivat tarjota heti oikean huoltovaihtoehdon asiakkaalle. Huoltopalvelu on konseptoitu ja sen tilaaminen on tehty asiakkaan kannalta äärimmäisen helpoksi, olipa kyseessä yksittäinen asiakas tai taloyhtiö.

Info

Info

Parvekekaihtimet siisteinä helpoilla toimenpiteillä

Miten pöly poistetaan kankaasta?

Ajan saatossa Visor-kaihtimen kankaalle pääsee pölyä. Irtopölyn voi poistaa käyttämällä imurin harjapäätä tai pyyhkimällä kostealla liinalla. Kaikki kankaat, lukuun ottamatta pimennyskankaita, ovat vesipestäviä.

Pinttyneempi lika voidaan poistaa kostealla liinalla. Tarvittaessa Visor kaihtimen voi irrottaa ja upottaa 30-asteiseen veteen, jossa on hieman villapesuainetta. Kaihtimen annetaan liuota vedessä hetken aikaa, kunnes se tulee huuhdella huolellisesti ja laittaa nippuun kuivumaan vähintään vuorokauden ajaksi. Tämän jälkeen kaihtimen voi asentaa takaisin paikoilleen ohjeiden mukaan.

Kaihtimen kankaan palautus vekeille

Käytä kaihtimia säännöllisesti, jotta kankaan vekki pysyy napakkana. Jos vekki löystyy, saat sen jälleen napakaksi, kun sumutat kankaan kosteaksi. Tämän jälkeen säädä kaihdin tiukkaan nippuun ja anna kuivua vähintään 24 tuntia.

Laita kaihdin nippuun ikkunan ylä- tai alalaitaan, mikäli kaihtimet ovat pitkään käyttämättä.

Vinossa kulkevan kaihtimen suoristaminen

Katso videolta kuinka kaihtimen saa suoristettua.

Taloyhtiö teettämä parvekelasien huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Pidentäähän lasitus parvekkeen remonttivälejä, suojaa melulta ja säästää energiaa.

Myös turvallisuusnäkökulma on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
huolto
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
1960-luvun kerrostalon remontti 2
Parvekelasitus suojaa
Tampereen teknillisen yliopiston tohtori Jussi Mattila on tutkinut parvekelasitusten vaikutuksia betonirakenteiden rapautumisen hidastamisessa. Runsaat kaksi vuotta kestänyt tutkimus todisti parvekelasitusten suojaavan sekä itse rakenteita että pinnoitteita.Tutkimuskohteena oli kolme, vuonna 1978 valmistunutta kerrostaloa, jotka sijaitsivat Tampereella ja Espoon Suvelassa. Tutkitut parvekkeet avautuivat etelään ja länteen ja mukana oli sekä lasitettuja että lasittamattomia parvekkeita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton