• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasitus säästää ylimääräisiltä lumitöiltä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 21.10.2015
201510_44643.jpg

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia.

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia. Lasituksella terassista saa pienellä vaivalla suojaisan ja rauhallisen tilan.

Lasittamattomalle parvekkeelle vesi ja lumi satavat suoraan ja jäävät rasittamaan parveketta. Pahimmassa tapauksessa vesien ja sulaneen lumeen poistoon tarkoitettu putki voi tukkeutua tai jäätyä ja satanut lumi ja vesi jäävät kellumaan terassin lattialle aiheuttaen suurta vahinkoa parvekkeen rakenteille.

Tilaa maksuton esite!

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää käyttöaikaa

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää myös käyttöaikaa. Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä. Lasituksen ansiosta tila pysyy myös kuivana! Kesälläkään parveke ei muutu kuumaksi kopiksi lämpimälläkään ilmalla, kun lasit saa vedettyä sivuun.

Lumet on pudotettava parvekkeelta varovasti

Lain mukaan parveke kuuluu osakkaan hallintaan taloyhtiössä ja siten osakas vastaa myös lumen pudottamisesta parvekkeelta. Taloyhtiöissä on syytä kuitenkin arvioida, että onko lumen pudottaminen järkevää jättää osakkeenomistajien vastuulle. Lumen pudottamisen yhteydessä on huolehdittava kiinteistön turvallisuudesta. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistönomistajalla. Helpointa turvallisuuden varmistaminen on, jos yhtiö hoitaa parvekkeiden lumien poistamisen tarpeen mukaan vastaavalla tavoin kuin kattolumien pudotuksen.

Turvallisin tapa poistaa lumet parvekkeelta on kantaa ne ulos tai kylpyhuoneeseen sulamaan. Tämä tosin on varsin vaivalloinen operaatio. Lasitettu parveke poistaa nämä ongelmat.

Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.
Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.

Parvekelasien huolto

Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huoltoa ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle. Parvekelasien laskennallinen ikä on 25-30 vuotta huollettuna. Ensimmäinen huolto suositellaan tehtävän 5-7 vuotta asennuksen jälkeen. Suositeltu huoltoväli ensihuollon jälkeen on 5 vuotta.

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20106_22492.jpg
Ulko-ovet suojaan sateelta
Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset. As Oy Tervatapion seitsemän rivitalon yhtiössä päädyttiin kokonaisedullisiin, asennusvalmiisiin valokatoksiin.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT: Putkiremontissa palvelun laatu ratkaisee asukastyytyväisyyden
Kokonaispalvelua tarjoaville yritysverkostoille liiketoimintamahdollisuuksiaVTT:n tutkimuksen mukaan taloyhtiön kannalta onnistuneessa putkiremontissa urakoitsijan valinnassa tulee painottaa hinnan ohella myös urakoitsijan kykyä tuottaa teknisesti hyvää laatua sekä palvelua. Tyytyväisimmät putkiremontin teettäneet asukkaat ovat saaneet vaikuttaa omaa asuntoaan koskeviin ratkaisuihin, ja heille on tiedotettu riittävästi remontin haitoista. Eniten tyytymättömyyttä aiheuttaa luvatun aikataulun pettäminen ja huolimaton työmaakulttuuri. VTT hahmotteli tutkimuksessa myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia yritysryhmille, jotka voivat yhdessä tuottaa kaikki putkiremontin aikana tarvittavat palvelut.VTT:n tutkimuksen mukaan taloyhtiöiden asukkaat olivat tyytyväisimpiä putkiremontteihin, kun heille kerrottiin haitoista riittävästi etukäteen, asentajien ammattitaito ja käytös tyydyttivät heitä, asunto oli riittävän siisti remontin aikana ja asuntoon tehtävistä toimenpiteistä ja aikatauluista tiedotettiin riittävästi. Taloyhtiön putkiremontin suunnittelussa pääpaino on yleensä putkiremonttiteknologian valinnassa. Asukkaiden tyytyväisyyden kannalta monilla ei-teknisillä asioilla on kuitenkin suuri merkitys onnistuneissa putkiremonteissa.Putkiremontin tärkein vaihe on hankesuunnittelu. Siinä asetetaan tavoitteet lopputulokselle ja suunnittelulle ja kartoitetaan sekä taloyhtiölle että osakkaille parhaiten sopivat tekniset ja taloudelliset vaihtoehdot. Hankesuunnitelman perusteella taloyhtiö tekee päätöksen putkiremontista. Hyvä ja selkeä hankesuunnitelma on keskeinen asia taloudellisen toteutuksen varmistamisessa, mm. tarjousten saamisessa ja toteutusvaiheen ongelmien välttämisessä.Putkiremontissa on useita vaiheita, joissa tarvitaan palveluntarjoajien ja taloyhtiön edustajien yhteispeliä. Asukkaat kokevat remontin sujuvaksi mikäli heille tiedotetaan riittävästi rakennusvaiheessa ja aikataulut pitävät. Yhteistyö ja toimiminen remontin aikana helpottuvat, mikäli terminologia on selvää myös taloyhtiön edustajille ja asukkaille, urakkasopimukset ja rajat ovat selkeitä ja hankesuunnitteluun on panostettu riittävästi.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Valvojan vastuu ja osakkaan oikeudet?
Mitkä ovat valvojan vastuut yleisesti ottaen korjaushankkeissa? Onko valvojan tarkastettava kaikki keskeiset työvaiheet ja osakkaiden tekemät reklamaatiot työn laadusta? Entä jos valvoja on hyväksynyt työn, joka osoittautuu myöhemmin kelvottomaksi?Yhtiössä on tehty useita remontteja, joissa on sattunut virheitä. Viimeisimpänä on tehty räystäsremonttia, jossa räystäät irrotettiin sovittua pidemmältä matkalta ja suojaus tehtiin huonosti, niin että sadevedet tulivat ylimmän kerroksen asuntoihin. Urakoitsija sanoo, valvojan hyväksyneen suojauksen.Onko osakkailla oikeus saada työmaapöytäkirjoja tai kosteuden mittauspöytäkirjoja itselleen tai nähtäväksi? Mikä on osakkaiden oikeus saada vaatia kosteusmittauksia ja tietoa korjausten etenemisestä ja aikatauluista? Ikkunoiden väliin on tullut vettä ja mahdollisesti seiniinkin kosteutta, mutta valvoja on nihkeä myöntymään mittauksiin. Etenemisestä saa tietoa vain lypsämällä. Korjattukin räystäs on ilmeisesti tehty väärin, koska vettä roiskuu ikkunoihin. Miten osakkaan tulisi toimia, kun reklamaatiot työnjohdolle ja valvojalle eivät tunnu johtavan mihinkään eikä isännöitsijäkään reagoi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton