• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasitus säästää ylimääräisiltä lumitöiltä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 21.10.2015
201510_44643.jpg

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia.

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia. Lasituksella terassista saa pienellä vaivalla suojaisan ja rauhallisen tilan.

Lasittamattomalle parvekkeelle vesi ja lumi satavat suoraan ja jäävät rasittamaan parveketta. Pahimmassa tapauksessa vesien ja sulaneen lumeen poistoon tarkoitettu putki voi tukkeutua tai jäätyä ja satanut lumi ja vesi jäävät kellumaan terassin lattialle aiheuttaen suurta vahinkoa parvekkeen rakenteille.

Tilaa maksuton esite!

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää käyttöaikaa

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää myös käyttöaikaa. Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä. Lasituksen ansiosta tila pysyy myös kuivana! Kesälläkään parveke ei muutu kuumaksi kopiksi lämpimälläkään ilmalla, kun lasit saa vedettyä sivuun.

Lumet on pudotettava parvekkeelta varovasti

Lain mukaan parveke kuuluu osakkaan hallintaan taloyhtiössä ja siten osakas vastaa myös lumen pudottamisesta parvekkeelta. Taloyhtiöissä on syytä kuitenkin arvioida, että onko lumen pudottaminen järkevää jättää osakkeenomistajien vastuulle. Lumen pudottamisen yhteydessä on huolehdittava kiinteistön turvallisuudesta. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistönomistajalla. Helpointa turvallisuuden varmistaminen on, jos yhtiö hoitaa parvekkeiden lumien poistamisen tarpeen mukaan vastaavalla tavoin kuin kattolumien pudotuksen.

Turvallisin tapa poistaa lumet parvekkeelta on kantaa ne ulos tai kylpyhuoneeseen sulamaan. Tämä tosin on varsin vaivalloinen operaatio. Lasitettu parveke poistaa nämä ongelmat.

Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.
Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.

Parvekelasien huolto

Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huoltoa ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle. Parvekelasien laskennallinen ikä on 25-30 vuotta huollettuna. Ensimmäinen huolto suositellaan tehtävän 5-7 vuotta asennuksen jälkeen. Suositeltu huoltoväli ensihuollon jälkeen on 5 vuotta.

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiökokouskutsu - täyttöohje
Asunto-osakeyhtiölain mukaan jokaiselle osakkeenomistajalle on toimitettava kirjallinen yhtiökokouskutsu. Kutsu on toimitettava kaikille niille osakkeenomistajille, joiden postiosoite on yhtiön tiedossa tai sähköpostitse niille, jotka ovat ilmoittaneet yhtiölle sähköpostiosoitteen kutsun toimittamista varten.Kutsu on toimitettava osakkaille viimeistään kaksi viikkoa ja aikaisintaan kaksi kuukautta ennen yhtiökokousta. Vaikka yhtiöjärjestyksessä määrättäisiin lyhemmästä kutsuajasta, on noudatettava lain mukaista kahden viikon kutsuaikaa. Kutsun toimittamisella tarkoitetaan kirjeen jättämistä postiin tai sähköpostin lähetysajankohtaa. Kutsun perilletulon ajankohta ei siis ole tässä ratkaiseva. Jos yhtiöjärjestyksessä vaaditaan, että kokouskutsu lähetetään kirjattuna kirjeenä, on yhtiöjärjestyksen määräystä noudatettava. Jos useampi henkilö omistaa yhdessä osakehuoneiston, on kokouskutsu lähetettävä jokaiselle osakkeenomistajalle elleivät he ole ilmoittaneet yhtiölle yhteistä edustajaa.
20236_82003.jpg
Taloyhtiön ja isännöitsijän tiedonantovelvollisuus?
Yläkerran huoneiston vesivuoto on aiheuttaunut vesivahinkoa alakerran huoneistolle. Taloyhtiö on ryhtynyt toimenpiteisiin n. 1 kk viiveellä. Isännöitsijän tiedonanto on ollut useista sähköposti pyynnöistä puutteellista korjaustoimenpiteistä, valvonnasta sekä korjaustyön suorittajasta. Isännöitsijä on toimittanut useiden pyyntöjen jälkeen kaksi kolmesta pöytäkirjasta lyhennettynä ja allekirjoittamattomina. Isännöitsijä on vedonnut salassapitovelvollisuuteen? Mikä on vahinkoa kärsineen huoneiston omistajan oikeus saada täsmällistä tietoa korjaustoimenpiteistä?
20219_72519.jpg
Myyjän vastuu edellisten omistajien remonteista?
Isäni osti 20 vuotta sitten osakkeen vuonna 1977 rakennetusta talosta, jossa hän ei ole asunut päivääkään, eikä myöskään tehnyt mitään remonttia kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone on joko alkuperäisessä kunnossa tai aikaisempien omistajien remontoima.Nyt hän myi huoneiston. Huoneiston hinta oli n. 20.000 euroa halvempi kuin muut vastaavat asunnot. Uuden omistajan muutettua asuntoon hän ilmoitti, että seinästä irtosi laatta. Laatta irtosi kohdasta jossa käyttövesiputket ja viemärit on koteloitu lastulevyllä. Tämän päällä on muovimatto ja sen päällä laatat. Lastulevy oli mustunut hormiston sisäpuolelta. Selvittämättä on mistä kosteus tullut, mutta lastulevyn kastuminen sisäpuolelta viittaa putkistoon tms.Uusi omistaja otti heti yhteyttä lakimieheen ja sieltä tuli isälleni 10.000 euron korvausvaatimus asunnosta (jonka hinta oli n. 50.000 €). Taloyhtiön isännöitsijä ei ole halukas hoitamaan asiaa mitenkään, vetoaa yhtiöjärjestyksen muutokseen, jossa todetaan: "Siitä poiketen, mitä asunto-osakeyhtiölaissa sanotaan, yhtiön ja osakkaan korjaus ja kunnossapitovastuusta, kuuluu osakkeenomistajan vastata kaikista niistä ja korjaus ja kunnossapitotöistä, jotka kohdistuvat kylpyhuoneen vesieristykseen lukuunottamatta lattiakaivoja ja ja viemäriputkia."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton