4 myyttiä taloyhtiönetistä – asiantuntija kertoo, kuinka taata nopea ja edullinen netti asukkaille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö S1 Networks
Päivitetty 31.01.2024
Netti AdobeStock_191015402

© Adobe Stock

Nettiyhteyden nopeus ja vakaus ovat nykyään elintärkeitä asioita, etenkin kun vietämme yhä enemmän aikaa kotona, teemme etätöitä, katsomme elokuvia ja pelaamme verkossa. Useat käyttäjät voivat jakaa yhteyden samaan aikaan, joten luotettava ja nopea taloyhtiölaajakaista on erityisen tärkeä.

Markkinoille on viimeisien vuosien aikana ilmestynyt monenlaisia netti- ja laajakaistaratkaisuja. Yksi uusimmista ratkaisuista on valokuitu. Luonnollisesti uuden äärellä herää kysymyksiä ja uskomuksia. S1 Networksin myyntijohtaja Mika Baggström vastaa nyt yleisimpiin uskomuksiin ja myytteihin, jotka liittyvät taloyhtiönettiin ja valokuituun. Baggström kertoo myös, miksi S1 Networks on paras valinta taloyhtiöiden nettiliittymän tarjoajaksi.

Myytti 1: "Valokuidun hankkiminen on vaikeaa ja sen asennus on monimutkaista"

Baggströmin mukaan valokuidun hankinta ja asennus on nykyään suhteellisen suoraviivaista. Ammattitaitoiset asennusryhmät hoitavat yleensä koko prosessin taloyhtiön puolesta. Asennusvaiheessa huolehditaan siitä, että valokuituyhteys saadaan asennettua taloon asukkaiden häiriöttömän käytön kannalta mahdollisimman vaivattomasti.

– S1 Networks on tehnyt valokuidun hankinnan ja asennuksen helpoksi ja vaivattomaksi. Asukkaiden ei tarvitse huolehtia monimutkaisista teknisistä asioista. Järjestämme asukkaille asentamisen yhteydessä päivän, jossa asentajat ovat tavoitettavissa ja auttavat heitä yhteyden käyttöönotossa. Tämän lisäksi meidän asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa asiakkaitamme vuoden ympäri. Tarjoamme paljon opastusta, ohjeistusta ja apua ennen asennusta, sen aikana ja jälkeen, Baggström kertoo.

Valokuitu vedetään nykyisten yhteyksien rinnalle, mikä sujuvoittaa siirtymistä vanhasta nettiyhteydestä uuteen. Kun yhteydet ovat rinta rinnan ei netti katkea samalla tavalla kuin perinteisellä nettiyhteydellä voi käydä.

Myytti 2: "Nykyinen internet-yhteys on riittävä"

Vaikka nykyinen internet-yhteys saattaa toimiakin, valokuitu tarjoaa huomattavasti nopeamman ja luotettavamman yhteyden. Valokuitu mahdollistaa suuremman tiedonsiirtonopeuden ja alhaisemman viiveen, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän vaativissa verkkosovelluksissa, kuten suoratoistossa, etätyössä ja pilvipalveluissa.

– Valokuitu tarjoaa sen nopeuden ja luotettavuuden, jota moderni elämäntyyli vaatii. Se on tulevaisuuden investointi, joka tekee arjen sujuvammaksi, Baggström summaa.

Hän jatkaa, että perinteisesti ajatellaan, että taloyhtiönetti perusnopeudella on paras vaihtoehto, ja asukas voi halutessaan tilata lisänopeutta operaattorilta. Monesti tästä lisänopeudesta asukas maksaa asuinalueesta riippuen eri summan, joskus jopa monta kymmentä euroa. Tällainen lisähinta isoissa taloyhtiöissä voi helposti maksaa asukkaille tuhansia euroja ylimääräistä joka kuukausi. S1 Networks vastaa tähän toimittamalla valokuidun taloyhtiöön jopa kolmasosan hinnalla.

Voit käydä testaamassa maksuttomasti nettiyhteyden nopeuden ja laadun Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilla.

Mies ja läppäri keittiössä
© Adobe Stock

Myytti 3: “Meillä on jo tarpeeksi hyvä nettisopimus emmekä näe tarvetta kilpailuttamiselle”

Taloyhtiönetin kilpailuttaminen on kannattavaa useista syistä. Kilpailuttamalla valokuituyhteyden nykyisen palveluntarjoajan kanssa taloyhtiö voi tehdä merkittäviä kustannussäästöjä. – Usein taloyhtiöt solmivat pitkäaikaisia sopimuksia palveluntarjoajien kanssa pyytämättä muilta tarjousta. Tämä voi johtaa siihen, että taloyhtiö maksaa enemmän netistä kuin mitä markkinoilla voisi olla tarjolla, Baggström kertoo.

Baggströmin mukaan S1 Networks tarjoaa taloyhtiöille valokuituyhteyksiä huomattavasti kilpailukykyisemmillä hinnoilla samalla säilyttäen huippulaatuisen yhteyden. Kilpailuttaminen voi siis selvästi pienentää taloyhtiön kustannuksia ja asukkaiden maksuja.

Muiden kilpailuttamisen tuomien hyötyjen lisäksi voi taloyhtiö saada myös sopimusehtoihin ja -aikoihin joustavuutta. – S1 Networks tuo selkeää säästöä osakkaille ja taloyhtiölle. Taloyhtiön päättäjät tai isännöitsijät saavat meiltä kilpailukykyisen tarjouksen, joka ei sido heitä mihinkään. Tarjouksen saatuaan, voivat he rauhassa tutustua siihen yhdessä osakkaiden kanssa ja päättää vasta sitten, mikä sopii heidän taloyhtiölle parhaiten, Baggström summaa.

Myytti 4: “Valokuitu ei vaikuta jälleenmyyntiarvoon”

– Kiinteistönvälitysmarkkinoilla on huomattu, että asuntojen jälleenmyynnin kannalta toimivasta ja nopeasta valokuidusta on tullut valttikortti. Joissain tapauksissa kaupat on jäänyt tekemättä, jos taloyhtiön nettiasiat eivät ole olleet kunnossa. Asia siis todellakin kiinnostaa asunnon ostajia, Baggström toteaa.

Kilpailuilla asuntomarkkinoilla päätös asuntojen välillä voi riippua hiuksen hienoista eroista. Sama on huomattu myös vuokra-asuntomarkkinoilla. Moni asuntovuokraaja arvostaa nopeita yhteyksiä ja asuntosijoittajat ovat enenevissä määrin kiinnittäneet huomiota netin laadun tuomaan hyötyyn.

Valokuidun hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina, ja se on nyt kilpailukykyinen muiden tekniikoiden kanssa. On huomattu, että nopeampi valokuitu nostaa kiinteistön arvoa, tehden taloyhtiöstä houkuttelevamman asumispaikan potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille, jotka arvostavat nopeita ja luotettavia yhteyksiä.

- Valokuitu ei ole vain investointi taloyhtiön nykyiseen infrastruktuuriin vaan myös sen tulevaisuuteen. Se tekee kiinteistöstä houkuttelevamman ja kilpailukykyisemmän, Baggström lisää.

Vaihda taloyhtiönetti luotettavaan ja nopeaan valokuituun

S1 Networks tarjoaa taloyhtiöille kustannustehokkaan, luotettavan ja nopean valokuituyhteyden. Heidän tarjoama valokuitu ei ainoastaan paranna asukkaiden internet-kokemusta vaan se myös lisää kiinteistön arvoa ja houkuttelee uusia asukkaita ja vuokralaisia.

Kun valitset kumppaniksesi S1 Networksin, varmistat taloyhtiösi osakkaiden ja asukkaiden nauttivan huippunopeasta ja luotettavasta internet-yhteydestä ilman ylimääräisiä kustannuksia. Ota siis yhteyttä jo tänään ja pyydä tarjous!

Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

taloyhtiönetti
Edullinen ja huippunopea S1 Valokuitu
Nettiliittymän nopeus ja vakaus on yhä tärkeämpi asia. Kotona vietetään yhä enemmän aikaa, etätyöstä on tullut uusi normaali, elokuvien katselu ja pelaaminen tapahtuu netin välityksellä. Käyttäjiä saattaa olla samaan aikaan useita. Nettiliittymän pitäisi olla riittävä, jotta kaikki sujuu kitkattomasti.
S1 Networks Tunna ja Riku
Riku ja Tunna luottavat yritysnettiin: mikä se on?
GimmeYawallet Productions Oy:n omistajat Riku Rantala ja Tunna Milonoff muistuttavat, että kukaan ei onnistu yksin. Toimiva liiketoiminta vaatii luotettavan kumppanin. "Luotettava yritysnetti on liiketoiminnan elinehto." Lue, miksi he valitsivat yhteistyökumppanikseen S1 Networksin.
Hellapoliisi valitsi valokuidun
Hellapoliisi hankki valokuidun avaimet käteen -periaatteella
Oletko innokas ruoanlaittaja tai makusteletko ruokia lukien reseptejä netissä? Taidatkin tuntea jo Hellapoliisin eli Kati Jaakosen, joka on Suomen ensimmäisiä ruokabloggaajia. Vuonna 2005 alkaneesta harrastuksesta muotoutui Katille bisnes, joka vaatii toimivan netin. Toimiva netti taas tarvitsee kaverikseen valokuidun. Hellapoliisi valitsi Valokuitusen valokuidun omaan taloonsa, lue miksi.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Mikä on varainsiirtovero?
Lykkäyksen syynä tulkinnanvaraisuusAsuntokauppaa koskevan varainsiirtoveron korotus oli alunperin kaavailtu vuoden alkuun, mutta nyt se siirtyy valtiovarainvaliokunnan mukaan vuodenvaihteesta maaliskuun alkuun. Syynä viivästykseen on mm. lain tulkinnanvaraisuus yhtiövelkojen osalta. Samalla myös isännöitsijöille halutaan antaa enemmän aikaa valmistautua muutoksiin.
piirretty hahmo pitää sanomalehteä kädessä jossa lukee uutisia
Taloyhtiön kulut: 2025 ennakoidaan aiempaa hillitympää kasvua
(Kiinteistoliitto tiedote 10.10.2024) ...Taloyhtiöiden hoitokuluissa on nousupainetta edelleen ensi vuonna, mutta odotukset kulujen kasvusta ovat kuitenkin hillitympiä kuin kovan kasvun vuosina 2022 ja 2023. Kuntakohtaisten erojen ennakoidaan pysyvän edelleen suurina. Kiinteistöliitto julkaisi torstaina talousarvio-ohjeensa avuksi taloyhtiöiden ensi vuoden taloustilanteen ennakoimiseen.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Taloyhtiö ja kylpyhuoneen takaisin peruskuntoon saattaminen
Laitoimme sijoitusyksiömme myyntiin. Ostaja halusi kylpyhuoneen kosteusmittauksen. Mieheni kävi sen välittäjän kanssa tekemässä. Kosteutta löytyi suihkun alta, lattiakaivon ympäristöstä. Isännöitsijä oli tähän kohtaan n. 10 vuotta sitten vaihdattanut lattiamaton samalla repien ja takaisin liimaten seinämattoja. Nyt seinämatot hapsottivat alareunoista riskialttiisti, mutta seinissä ei kuitenkaan kosteutta löytynyt.Soitin isännöitsijälle tilanteesta ja hän kävi, kun kerkesi paikalla. Hän mainitsi seinistä että nämäkin pitäisi vaihtaa mutta ei pitänyt ajatuksesta kylpyhuoneen takaisin peruskuntoonsa saattamisesta, jos vaikka uusi ostaja haluaa laatat. Sovimme kuitenkin, että kaikki kylpyhuoneen matot vaihdetaan kun lattia on kuivattu. Aika kului, isännöitsijä vitkutteli olemalla vastaamatta puhelimeen ja lupailemalla turhia. Nyt kuukausia myöhemmin tuli viesti että hän ja hallitus (joka on nähnyt valokuvia kylpyhuoneesta) ovat päättäneet olla laittamatta mattoja viitaten "huolimattomaan asumiseen". Tämä oli ensimmäinen kerta kun tällaisesta on ollut puhetta. Talo on rakennettu vuonna 1980, matot ovat alkuperäiset lukuun ottamatta huoltoyhtiön vaihtamaa puolikasta. Kylpyhuoneessa ei ole muuten tehty remonttia.Meille olisi kelvannut vaikka muovimaton takaisinliimaus, mutta isännöitsijä revitytti seinämatot kun oli sovittu, että taloyhtiö laittaa uudet. Kuka matot ja työn maksaa? Onko mahdollista saada korvauksia mahdollisista menetetyistä vuokratuloista, yhtiövastikkeista ja ostajaehdokkaista?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton