• Etusivu
  • Remontti

Pelastustoimen maksut, palkkiot ja korvaukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2011
20117_27155.jpg

Pelastuslaitos voi periä maksun mm. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta

Pelastustoimen kustannuksista vastaa, jollei tässä laissa toisin säädetä, se, jonka velvollisuutena toimenpiteen tai tehtävän suorittaminen taikka siitä huolehtiminen on.

Pelastuslaitos voi periä maksun:

  1. valvontasuunnitelman mukaisen palotarkastuksen tai muun valvontatoimenpiteen suorittamisesta
  2. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta
  3. tehtävästä, joka on muussa laissa erikseen säädetty maksulliseksi

Perittävien maksujen suuruudesta päättää alueen pelastustoimi hyväksymässään taksassa. Alueen pelastustoimen tulee määrätä suoritteistaan perimänsä maksut siten, että ne vastaavat suuruudeltaan enintään suoritteen tuottamisesta alueen pelastustoimelle aiheutuneiden kokonaiskustannusten määrää.

Paloilmoittimen toistuvasta erheellisestä toiminnasta perittävän maksun edellytyksenä on, että paloilmoitin on aikaisemmin aiheuttanut erheellisen hälytyksen ja alueen pelastusviranomainen on kirjallisesti kehottanut kohteen omistajaa, haltijaa tai toiminnanharjoittajaa korjaamaan sen.

1 ja 2 kohdan maksut saadaan periä kohteen omistajalta, haltijalta tai toiminnanharjoittajalta.

Lähde: Finlex.fi

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Osakkaan laiminlyönnistä aiheutunut vahinko, kenen vastuu?
Viiden perheen rivitalon yhdessä huoneistossa boilerin ylivuotoputken tukkeuma johti siihen, että huoneistossa oli 2 - 3 vuotta jatkunut pieni veden ylivuoto. Boilerin ikä oli 30 vuotta. Tämä johti siihen, että vaatehuone ( jossa boileri oli ). osa eteistä ja osa makuuhuonetta kastui pikkuhiljaa. Asunnossa oli haissut home yli 2 vuotta.Asiasta oli puhuttu, mutta isännöitsijä, joka asui ko. huoeneistossa ei tehnyt asialle mitään. Kun asia lopulta tiedostettiin jouduttiin vaatehuoneen lattia piikkaamaan auki ja kuivaamaan noin neljä viikkoa yötä päivää. Vaatehuoneen vieressä oleviin pesuhuoneen ja saunan lattioihin jouduttiin poraamaan reikiä kosteusmittausten takia, josta johtuen lattiakaakelit jouduttiin uusimaan. Myös naapurin seinä oli osittain kastunut, joten sitä jouduttiin purkamaan ja uusimaan.Kolme asuntoa oli jo vaihtanut boilerinsa uusiin ilman kenenkään kehoitusta peläten em. tilannetta.Kysymys kuuluu: PITÄÄKÖ TALOYHTIÖN OSALLISTUA EM. TYÖSTÄ AIHEUTUVIIN KUSTANNUKSIIN, JOTKA JOHTUIVAT ASUNNON OMISTAJIEN OMASTA HUOLIMATTOMUUDESTA?
Katu, jossa on taloja rivissä
Ongelmia taloyhtiön hallituksen kanssa
Taloyhtiömme hallitus harrastaa suunnittelua: mitä yhtiössä tulisi tehdä, kirjataan pöytäkirjaan, mutta mitään ei tehdä. Tätä on jatkunut jo useamman vuoden ja vedotaan ettei ole rahaa. Hallitus muodostuu aina samoista henkilöistä, eikä heitä saada vaihdettua, koska pieni yhtiö. Puheenjohtaja ilmoitti äänestyksen alussa, ettei jatka jos kaveria ei valita, lisäksi hallituksessa on jäsen jolla on vastikkeita maksamatta.Miten saisimme ryhtiä asioiden hoitoon, koska yhtiön arvo vain laskee, kun mitään ei tehdä? Mikä on hallituksen vastuu yhteisen omaisuuden hoidosta?
20236_82145.jpg
Voiko taloyhtiö periä lumityövastikkeen lumitöistä?
Taloyhtiössämme on tehty lumityöt ns. talkootyönä aina. Nyt on tullut mitta täyteen ja olemme toisen hallituksen jäsenen kanssa ajatelleet, että otamme ulkopuolisen tekemään lumityöt koneellisesti. Todennäköisesti joudutaan perimään ylimääräinen vastike. Voiko taloyhtiö periä jonkinlaisen lumityövastikkeen, joka olisi kaikille osakkaille sama vai pitääkö tämä mennä yhtiövastikkeena?Jos maksamme vastikkeen mukana, joudumme maksamaan enemmän kuin ne muut jotka ei ikinä ole osallistuneet pihatöihin. Tai voiko taloyhtiö periä niiltä isompaa vastiketta tai vastaavasti hyvittää niille vastikkeen alennuksena jotka tekevät pihatöitä ja muuta vastaava taloyhtiön kunnossapitotöitä?
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiökokouksen pitopaikka
Yhtiökokouksen pitopaikasta ei yhtiöjärjestyksessä ole yleensä määräyksiä. Lain 6-luvun 17 §:n nojalla on yhtiökokous pidettävä yhtiön kotipaikkakunnalla, ellei yhtiöjärjestyksessä ole tästä poikkeavia määräyksiä.
tyhjä kukkaro naisen kädessä
Vuokratun huoneiston haltuunotto vastikerästien vuoksi?
Asunto-osakeyhtiössämme on tarkoitus ottaa haltuun huoneisto, jossa vastikemaksut ovat jääneet suorittamatta. Voiko tällaisessa tapauksessa asunnon käyttäjä, joka ei ole asunto-osakkeen omistaja vaan on vuokrannut asunnon sellaiselta taholta, joka harrastaa vuokraustoimintaa ja joka ei saamastaan vuokrasta vastikemaksua hoitanut, tehdä moitekanteen ja millä reunaehdoilla? Ja mikäli vuokralainen ei suostu maksamaan rästejä tai tee moitekannetta 30 päivän kuluessa niin voidaanko hänet poistaa asunnosta tarvittaessa virkavaltaa apuna käyttäen ja millaisella aikataululla?
20226_78855.jpg
Ilmanvaihdon säännöllinen huolto pitää sisäilman puhtaana
Ilmanvaihto vaatii säännöllistä huoltoa, jotta sisäilma pysyy puhtaana ja järjestelmä toimii halutunlaisesti. Etäohjauksessa oleva ilmanvaihto voi säästää turhilta huoltokäynneiltä ja määräajoin tehtävistä huollosta tulee isännöitsijälle sähköpostiin muistutus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton