• Etusivu
  • Remontti

Vedenmittausjärjestelmät

Kolme askelta onnistuneeseen valintaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 14.02.2018
201711_50947.jpg

Valmistajan tekemä käyttöönottotarkistus takaa vedenmittausjärjestelmän toimivuuden.

Kun valitset vedenmittausjärjestelmää, ota haltuusi prosessin koko kaari tekniikasta tiedon siirtymiseen, luotettavuudesta laskutukseen ja käyttöönotosta kestävyyteen. Matka ei ole ylivoimainen, kun jaat sen kolmeen keskeiseen askeleeseen.

Valitse todistetusti luotettava järjestelmä

Mittauslaitedirektiivi määrittelee vesimittarin ominaisuuksien minimitason. Viisas vaatii kuitenkin enemmän ja valitsee todistetusti toimivan järjestelmän. Kuinka pitkä laitteen huoltoväli on? Pitääkö mittari uusia kokonaan vai riittääkö yksittäisten osien vaihto? Voiko sen lukemaan luottaa? Tutustu referensseihin, teknisten ratkaisujen kestävyyteen, palvelun kattavuuteen ja asiakaskokemuksiin.

Mittarilukeman on oltava luotettava ja järjestelmän elinkaarikustannuksen edullinen.

Käännä sijoituksesi tuotoksi

Reaaliaikainen ja etäluettava mittarilukema on ratkaiseva avain siihen, kääntyykö järjestelmään tehty pääomasijoitus tuotoksi. Ensinnäkin ominaisuudet säästävät laskuttajan aikaa. Toiseksi omien valintojen konkretisoituminen numeroiksi helpottaa kulutustottumusten muuttamista.

Todellisuuden voi muuttaa vasta, kun sen tuntee.

Käyttöönottotarkastus on laadun tae

Lain mukaan mittarin valmistajan vastuulla on vain se, että mittari täyttää vaatimukset ennen käyttöönottoa ja asennusohje on asianmukainen. Vakavasti otettava toimija ei kuitenkaan ojenna tavaratoimituksen yhteydessä manuaalia ja luistele takavasemmalle. Valitse siis palveluntarjoaja, joka kokonaisvaltaisen suunnitteluavun lisäksi suorittaa aina perusteellisen käyttöönottotarkistuksen ja tarjoaa teknistä tukea vielä sen jälkeenkin.

Vesi on maailman arvokkain asia ja siksi sen mittaukseen liittyvissä asioissa kannattaa tehdä harkittuja ja kauaskantoisia päätöksiä.

Vinkit vedenmittausjärjestelmän valintaan antoi Suomen johtava vedenkulutuksen ja
-mittauksen asiantuntija Tapio Rask Vertolta.

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenottoa


Smartvatten Oy
Remontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton