• Etusivu
  • Energia

Kestävä ja kehittyvä kaukolämpö – onko mielikuvasi kaukolämmöstä vanhentunut?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 14.11.2022Päivitetty 12.10.2023
202211_80067.jpg

Kaukolämpö mielletään usein fossiilisista polttoaineista riippuvaiseksi ja jossain kaukana tuotetuksi lämmöksi. Todellisuudessa kaukolämmöstä on tullut merkittävästi ympäristöystävällisempää ja muutosvauhti kohti päästötöntä lämmöntuotantoa vain kiihtyy. Uuden sukupolven kaukolämpö hyödyntää sekä uusinta teknologiaa että monipuolisia uusiutuvia lämmönlähteitä, kuten palvelinkeskusten ja jätevesien hukkalämpöjä, uusiutuvaa sähköä ja lämpöpumppuja sekä bioenergiaa.

Tämän lisäksi kaukolämpö tuotetaan nimestään huolimatta lähellä käyttäjiä paikallisin voimin. Lue lisää Fortumin sivuilta: Kaukolämpö – aikansa elänyt saastuttaja vai kiertotalouden pioneeri?

Fortumin kaukolämpö sopii lämmitysmuodoksi kaikille kiinteistöille, jotka sijaitsevat sen kaukolämpöverkon alueella Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Kaukolämpö tarjoaa toimintavarman, edullisen ja yhä ekologisemman lämmityksen taloyhtiöille ja muille kiinteistöille. Uutuutena Fortum tarjoaa nyt kaikkiin uusiin kiinteistöihin ekologisen lämmön ilman lisämaksua. EkoPlus -lisätuote varmistaa sen, että kiinteistön kaukolämpö tuotetaan todennetusti uusiutuvilla energialähteillä ja hukkalämmöllä.

Kaukolämmön palvelut tuovat mukavuutta ja säästöä asumiseen

Kaukolämpö tarjoaa useita palveluja, jotka parantavat asumismukavuutta, säästävät energiaa ja euroja sekä tekevät kaukolämmöstä entistä huolettomamman lämmitysmuodon. Seuraavassa esimerkkejä palveluista:

Fortum SmartLiving -lämmityksen optimointipalvelu tuo älykkyyttä ja säästöä taloyhtiön lämmitykseen. Se perustuu huoneistokohtaisiin lämpötilamittauksiin ja tekoälyn avulla toteutettuun itseohjautuvaan lämmityksensäätöjärjestelmään, joka optimoi taloyhtiön lämmitystä asumismukavuus huomioiden.

Fortum Optimi -palvelulla saat arvokasta tietoa kiinteistösi lämmönjakolaitteiden kunnosta sekä toimenpide-ehdotuksia lämmönkäytön tehostamiseksi. Lämmönkäytön säännöllinen seuranta ja laitetarkastus varmistavat, että energiakustannukset pysyvät hallinnassa.

Tarjolla myös jäähdytysratkaisuja taloyhtiöille

Lämmityksen lisäksi viihtyisään asumiseen kaivataan nykyään yhä useammin myös jäähdytystä. Fortum tarjoaa kaukolämmitettyihin taloyhtiöihin huolettomat ja ekologiset vaihtoehdot jäähdytykseen. Jäähdytysratkaisut sopivat parhaiten uusiin tai saneerattaviin kiinteistöihin.

Fortum Lähikylmä varmistaa viileän miellyttävät sisäolosuhteet. Lähikylmä on nimensä mukaisesti lähellä, itse kiinteistössä tuotettua jäähdytystä. Kiinteistöstä poistettava lämpö kierrätetään kaukolämpöverkkoon edelleen hyödynnettäväksi.

Fortum Kaukokylmää on tarjolla Espoossa metrolinjan varrella sijaitseviin koteihin ja toimistoihin. Kaukokylmä tuotetaan keskitetysti lämpöpumppulaitoksella ja siirretään kaukokylmäverkkoa pitkin viilentämään kiinteistöjä. Kaukokylmä on tehokas ja toimintavarma tapa poistaa ylimääräinen lämpö ja kosteus kiinteistöistä.

Fortumin kaukolämpöön tai jäähdytykseen voidaan liittää niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkon lähellä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.

Tutustu palveluihin www.fortum.fi/kaukolampo tai ole yhteydessä asiakaspalveluun 0200 19009 ma–pe klo 8–17 (pvm/mpm).

Fortum Power and Heat Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton