• Etusivu
  • Remontti

Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 25.09.2018
20189_54812.jpg

Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.

Tiiveyskorjaukset ongelmakohteissa

Kosteuden vaurioittamia lämmöneristeitä ja muita sisärakenteiden ulkopuolella olevia materiaaleja tai rakennusosia pidetään työsuojelulain tarkoittamana terveyshaittaa aiheuttavana seikkana silloin, kun ulkovaippa päästää huoneisiin vuotoilmaa. Niin kauan kuin home tai epäpuhtaudet eivät kulkeudu rakennuksen sisälle ja sitä kautta hengitysilmaamme, ne eivät aiheuta ongelmia rakennuksen käyttäjille.

Kuinka korjata?

Rakenteiden purkaminen ja muuttaminen toimiviksi on paras tapa korjata toimimatonta rakennetta. Sisäilmaongelmaisissa kohteissa saatetaan kuitenkin joutua tilanteeseen, joissa vaurioiden korjaaminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Tällaisissa tapauksissa voidaan tilannetta sisäilman osalta oleellisesti parantaa tiivistämällä rakenteet sekä kunnostamalla ja säätämällä rakennuksen ilmanvaihto.

Tiivistysratkaisun soveltuvuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Tiivistyskorjauksilla ei poisteta varsinaista ongelman aiheuttajaa, mutta oikein valittu ja toteutettu tiivistyskorjaus sulkee ilmavuotoreitit tehokkaasti, jolloin sisäilma pysyy puhtaana. Huolellinen ja yksityskohtainen suunnittelu on erittäin tärkeää, sillä tiiveyden on toimittava kokonaisuutena: vain joidenkin kohtien tiivistäminen tehostaa jäljelle jääneiden vuotoreittien toimintaa, jolloin sisäilmaan saattaa kulkeutua epäpuhtauksia jopa lähtötilannetta enemmän.

Suunnittelija on ensiarvoisen tärkeä

Rakennesuunnittelija määrittelee korjauksen laajuuden ja yksityiskohdat sekä varmistaa, ettei korjauksella aiheuteta uutta riskiä rakennukselle esim. haitallisten aineiden kulkeutumista muualle tai kosteuden nousua rakenteissa.

Korjauksen yhteydessä on tarkastettava myös rakennuksen ilmanvaihto ja painesuhteet, sillä tiivistyskorjauksen vaikutus tulo- ja poistosuhteisiin on merkittävä.

Tiivistysmittaus

Mikäli haitta-aineet kulkeutuvat sisäilmaan vuotoilman mukana, aloitetaan tiivistyskorjauksen toteutus tekemällä tiiveysmittaus. Tiiveysmittauksen avulla selvitetään vuotoilmareitit esim. lämpökuvauksella. Korjauksen valmistuttua tiiveyskorjauksen toimivuus varmistetaan tiiveysmittauksin tai merkkiainekokein.

Ratkaisut

Weber tarjoaa ratkaisuja esim. alapohjan tiivistyskorjauksiin sekä kosteudesta tai haitta-aineiden kulkeutumisesta aiheutuvien sisäilmaongelmien korjaamiseen. Näitä täydennynetään Isoverin rakennuksen alapohjan ja vaipan tiivistykseen tarkoitetuilla ratkaisuilla. Korjaustyö toteutetaan siten, että valittavat tuotteet ovat yhteensopivia tiivistettävän alustan ja toistensa kanssa.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
ilmanvaihto
viemäröinti
huoneisto
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20163_45752.jpg
Julkisivuremontilla suuri vaikutus
Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20189_54534.jpg
Ilmanvaihdolla saa energiansäästöä
Asunnon ilmanvaihto on tärkeä osa asumismukavuutta. Ilmanvaihto pitää huolta, että käytetty ilma ja asumisesta syntyvät käryt, kosteus ja epäpuhtaudet poistuvat sisäilmasta ja uutta raikasta ilmaa tulee vanhan tilalle. Ilmanvaihto pitää huolta myös talon rakenteista. Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto on myös energiatalouden kannalta järkevä ratkaisu.Tilaa veloitukseton Huoneistokohtainen asuntoilmanvaihto -esite Esitepalvelusta
20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
20153_42788.jpg
Ilmanvaihdolla asumismukavuutta ja energiansäästöä
1960-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton