• Etusivu
  • LVI

Totta vai tarua? Tarkista tietosi maalämmöstä

Annukka Ollitervo
Kaupallinen yhteistyö
Geonova Oy logoGeonova OyLue lisää
Päivitetty 21.05.2025
1920 Usko still small geonova

Maalämpöön liittyy edelleen vanhentuneita ja vääriä käsityksiä. Tunnistatko nämä väitteet?

Maalämpöhanke kestää ainakin vuoden.

Usein aikaa vievin vaihe on myydä ajatus taloyhtiön osakkaille ja saada päätös maalämpöön siirtymisestä. Varsinainen maalämpöhanke vie yleensä vain muutaman kuukauden.

Maalämpökaivoja ei voi porata talvella.

Kyllä voi! Jos pora menee läpi kallion, menee se myös läpi jään ja roudan. Poraustyöt onnistuvat ympäri vuoden.

Maalämpö ei sovi suuriin kiinteistöihin.

Päinvastoin, maalämpö sopii isoihin kiinteistöihin erittäin hyvin! Iso kiinteistö vaatii toki isomman investoinnin, minkä takia moni kiinteistönomistaja on pitänyt maalämpöä kannattamattomana. Palveluna ostaessa taloudellista riskiä ei ole. Suuremmissa kiinteistöissä on usein myös suuri potentiaali energiankäytön tehostamiseen. Energiatehokkuustoimenpiteet sisältyvät Geonovalla aina hankkeen suunnitteluun, ja niillä voidaan pienentää joskus merkittävästikin tarvittavan kaivokentän laajuutta.

Maalämpö maksaa miljoonan.

Maalämpöinvestointi maksaa yleensä satoja tuhansia euroja, mutta kun taloyhtiönne hankkii maalämmön palveluna esimerkiksi Geonovalta, me teemme investoinnin taloyhtiön puolesta ja kannamme riskin. Taloyhtiö maksaa kuukausimaksua ja voi investoida samaan aikaan johonkin muuhun.

Lämpökaivot jäätyvät 20 vuodessa.

Eivät jäädy. Asiantuntijan suunnittelema ja mitoittama järjestelmä toimii luotettavasti kiinteistön koko elinkaaren ajan. Ja palveluna ostaessa järjestelmän ylläpito ja lämmöntuotannon vastuu on aina kumppanilla eli Geonovalla.

Maalämpöjärjestelmä aiheuttaa meluhaittaa asuinhuoneistoihin.

Tämä on mahdollista – mutta harvinaista silloin, kun suunnittelun tekee asiantuntija. Esimerkiksi Geonovalla järjestelmät suunnitellaan aina niin, että potentiaalinen meluhaitta huomioidaan ja estetään suunnittelu- ja asennusvaiheessa.

Lämpökaivojen poraukset tuhoavat taloyhtiömme pihan.

Jos porauksessa joudutaan kajoamaan nurmialueisiin, ne siistitään ja korjataan mahdollisimman hyvin alkuperäisen tai jopa paremman näköiseksi. Sulan maan aikaan entisöinti tehdään heti asennuksen jälkeen, talvella poratuille alueille entisöinti tehdään keväällä maan sulettua.

Tarkista helposti, onko maalämpö palveluna mahdollinen teidän taloyhtiöönne

Kokeile helppokäyttöistä laskuria. Tarvitset vain osoitteen.

Info

Info

Maalämpöä palveluna – mitä se tarkoittaa?

  • Taloyhtiön ei tarvitse itse investoida järjestelmään vaan sen tekee kumppani, Geonova.
  • Investoinnin sijaan taloyhtiö maksaa kuukausimaksua sopimuskauden (tyypillisesti 10–15 vuotta) ajan, minkä jälkeen taloyhtiö voi halutessaan lunastaa järjestelmän itselleen tai jatkaa sopimusta.
  • Geonova huolehtii järjestelmän suunnittelusta, toteutuksesta, optimoinnista ja ylläpidosta. Koska taloudellinen ja toiminnallinen riski on Geonovalla, sillä on taloyhtiön kanssa yhteinen intressi suunnitella laadukas ja optimaalinen ratkaisu, jonka elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Geonova Oy

Geonova on suomalainen energiaoperaattori, joka tarjoaa energiaa palveluna taloyhtiöille, teollisuudelle ja muille isoille kiinteistönomistajille. Geonovan asiantuntijoilla on erittäin pitkä kokemus ja laaja-alainen osaaminen lämpöpumppuratkaisuista. Geonovan omistavat kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö CBRE Investment Management sekä Suomen lämpöpumppumarkkinan johtava asiantuntija LämpöYkkönen. Lisätietoja www.geonova.fi

Geonova Oy
LVI
hankkeen aloitus
energiaremontti
taloyhtiön hallinnointi
lämmitys
maalämpö
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Geonovan kehitysjohtaja Ilari Vuores
Maalämpöä palveluna: selvitä oman kiinteistösi säästöpotentiaali
Vuonna 2023 jo noin 1100 suomalaista taloyhtiötä valitsi lämmitysmuodoksi maalämmön (Tilastokeskus). Varsinkin vanhoille taloyhtiöille keskeinen syy vaihtoon on raha. Paljonko vaihtamalla maalämpöön palveluna voi siis säästää?
Nainen tummassa paidassaan seisoo kerrostalojen edessä
Maalämpö vähentää yhtiövastikkeen korotuspainetta
Tällä hetkellä moni taloyhtiö etsii kuumeisesti keinoja vähentää hinnankorotuksista syntyvää painetta yhtiövastikkeiden korottamiseen.Yksi hyvä ratkaisu tähän on maalämpö palveluna.Koska energia ja vesi muodostavat jopa 30–40 % taloyhtiön kustannuksista, energiaremontti ja sen yhteydessä toteutettu lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön vähentävät painetta yhtiövastikkeen korotukseen. Ostamalla maalämmön palveluna taloyhtiö saa energiaomavaraisen, riskittömän ja kustannuksiltaan erittäin ennustettavan ratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.
Geonova kuvituskuva kerrostalosta, jonka julkisivussa lasitettuja parvekkeita.
Maalämmön ostaminen palveluna on riskitön ratkaisu
Taloyhtiön siirtyminen maalämpöön tarkoittaa yleensä myös ylimääräistä työtä isännöitsijälle sekä projektin aktiivisessa vaiheessa että käyttöönoton jälkeen. Vaihtoehtona on ostaa maalämpö palveluna: taloyhtiön ja samalla isännöitsijän vastuut pienenevät merkittävästi, kun kumppani vastaa järjestelmästä täyden palvelun periaatteella.
Suodattimia
Ilmanvaihdon suodattimet − pieni kustannus, suuri vaikutus
Ilmanvaihdon suodattimet taloyhtiöissä ovat yksi niistä huomaamattomista, mutta olennaisista osista kiinteistön ylläpidossa, jotka vaikuttavat suoraan asumisviihtyvyyteen ja terveyteen. Vaikka suodattimien vaihtaminen voi tuntua vähäpätöiseltä toimenpiteeltä, on sillä suuri merkitys sekä sisäilman laatuun että kiinteistön energiatehokkuuteen.
Taloyhtiön neuvottelut ja kustannuslaskenta
Suunnitelmallisen kunnossapidon merkitys
Asunto-osakeyhtiölain mukaan hallituksen on vuosittain varsinaisessa yhtiökokouksessa (tilinpäätöskokous) esitettävä kirjallinen selvitys taloyhtiön kunnossapitotarpeista ko. yhtiökokousta seuraavalle viidelle vuodelle. Selvitys on annettava toimista, jotka vaikuttavat olennaisesti osakehuoneiston käyttämiseen, yhtiövastikkeeseen tai muihin osakehuoneiston käytöstä aiheutuviin kustannuksiin.
201911_61513.jpg
YK:n ilmastokokous Madridissa käyntiin maanantaina 2.12. – Suomi luotsaa EU:ta neuvotteluissa
YK:n ilmastosopimuksen osapuolet kokoontuvat Espanjan Madridiin 2.-13.12. Kokous on viimeinen ennen Pariisin sopimuksen kauden alkua 2020. Neuvotteluita käydään erityisesti markkinamekanismeja koskevista säännöistä, lisäksi ohjelmassa ovat mm. ilmastonmuutoksesta aiheutuvia aineellisia vahinkoja ja menetyksiä koskevan mekanismin arviointi ja sukupuolten tasa-arvoa koskevan toimintaohjelman arviointi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton