• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiön vuosikello

Rakentajan toimitus
Päivitetty 31.07.2023
taloyhtiön vuosikello vuodenajat

Omataloyhtiö.fi tarjoaa sinulle vuosikellon taloyhtiön tapahtumien tarkasteluun ja muistuttaa sinua tulevista ja tärkeistäkin taloyhtiön vuosittaisista tapahtumista.

Taloyhtiön vuosikelloa on tarkasteltu niin hallituksen, kiinteistön kuin asukkaankin näkökulmasta. Vuosikellosta löydät kuukausittain kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiön vuosittaiseen toimintaan ja tapahtumiin.

Taloyhtiön vuosikello auttaa sinua pysymään ajan tasalla taloyhtiösi tapahtumista ja antaa samalla myös uusia vinkkejä toiminnan parantamiseen.

Olemme koonneet taloyhtiön vuosikelloihin muutamia ajankohtaisia artikkeleita suunnittelun ja ideoinnin tueksi. Vuosikelloista pääset kätevästi siirtymään sinulle tärkeisiin ja mielenkiintoisiin artikkeleihin Omataloyhtö.fi-sivustolla.

Tammikuu

Taloyhtiön tärkein tapahtuma eli yhtiökokous lähestyy ja päätettävät asiat valmistellaan tammikuussa. Yhtiökokous päättää yhtiön toiminnan kannalta tärkeimmistä asioista. Lisäksi hallitus voi tuoda yhtiökokoukseen omaan toimivaltaansa kuuluvan asian.

Tammikuun vuosikelloon

taloyhtiön vuosikello tammikuu

Helmikuu

Sanotaan, että helmikuu helistää. Viitattaneenko sillä sitten yleensä helmikuussa ajankohtaisiin talven paukkupakkasiin vai mahdollisesti puiden oksille auringon säteiden sulattamia jäähelmiä – kumpikin on mahdollista. Taloyhtiössä helmikuu ei kuitenkaan ole loma-aikaa, vaan monta asiaa löytyy selvitettäväksi loppuvuotta varten.

Helmikuun vuosikelloon

20233_77033.jpg

Maaliskuu

Maaliskuu antaa jo merkkejä kevään saapumisesta. Paikoitellen jopa maa pilkahtaa esiin lumihangen alta. Taloyhtiön näkökulmasta maaliskuu on oiva aika pitää taloyhtiön yhtiökokous. Taloyhtiön työlistalla olevien hankkeiden sekä projektien kannalta on suotavaa järjestää yhtiökokous jo näin vuoden alkupuolella.

Maaliskuun vuosikelloon

20233_77141.jpg

Huhtikuu

Huhtikuussa ympärillä oleva luonto heräilee jälleen talven jälkeen. Päivät pitenevät entisestään, ensimmäiset kukat sekä perhoset tulevat esiin ja linnut aloittavat iloisen viserryksensä. Tämä valoisa kuukausi on hyvä alku kaikelle uudelle, myös hallitustoiminnalle. On nimittäin aika hallituksen järjestäytyä.

Huhtikuun vuosikelloon

20233_78073.jpg

Toukokuu

Nyt viimeistään voidaan uskoa kevään olevan täällä. Nimensä toukokuun on uskottu saavan sen aikana tehtävistä kyntö- ja kylvötöistä eli toukotöistä. Kylvötöihin ei sentään tarvitse nyt ryhtyä, vaan taloyhtiön hallituksen on ennemminkin aika tarkistaa taloyhtiön sopimukset kuntoon.

Toukokuun vuosikelloon

20233_78989.jpg

Kesäkuu

Ihana ja suloinen kesäkuu. Keskikesän juhlakin lähestyy sekä kauan odotettu kesälomakausi. Nyt on aika hallituksen sekä isännöitsijän sopia kesäloma-ajan tuurauksista. Kesäkuussa hallitus kokoontuu yhteen tarvittaessa sekä valvoo korjaushankkeiden etenemistä jos sellaisia on käynnissä.

Kesäkuun vuosikelloon

20233_78990.jpg

Heinäkuu

Lämpöinen ja aurinkoinen heinäkuu hellii. Heinäkuu on yleisesti suosituimpia lomakuukausia ja myös taloyhtiössä vietetään lomaa. Mitään suuria päätettäviä asioita ei tässä kuussa ole tarkoitus tehdä, vaan hallituskin kokoontuu, jos sille on tarvetta.

Heinäkuun vuosikelloon

20233_78988.jpg

Elokuu

Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.

Elokuun vuosikelloon

20233_79286.jpg

Syyskuu

Syyskuu aloittaa syksyn ja sen myötä myös taloyhtiön arjen. Syksy on taloyhtiön kannalta hyvä ajankohta tarkastella alkuvuodesta tapahtuneita ja mahdollisesti yhä käynnissä olevia hankkeita sekä niiden etenemistä ja valmistumista.

Syyskuun vuosikelloon

20233_72437.jpg

Lokakuu

Syksy etenee, viimeisetkin kesän henkäykset ovat menneet. On siis aika perehtyä syksyyn ja sen aikana huomioitaviin yksityiskohtiin sekä varauduttava jo osittain myös talven tuloon.

Lokakuun vuosikelloon

20233_72438.jpg

Marraskuu

Marraskuu tuo mukanaan lyhyet ja harmaat päivät. Myös ensilumi saattaa tässä vaiheessa jo peittää maata ainakin pohjoisissa osissa. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa vain pysähtyä nauttimaan kynttilöiden valosta, on nimittäin mietittävä jo tulevaa kevättä yhä suuremmalla mielenkiinnolla.

Marraskuun vuosikelloon

20233_77030.jpg

Joulukuu

"Joulu, joulu tullut on, juhla armahainen!" -kuuluvat alkusanat monelle tutuksi tulleessa suomalaisessa kansansävelmässä. Aivan vielä ei kuitenkaan ole aika vetäytyä joulunviettoon, sillä muutamat seikat kaipaavat huomiota ennen vuoden päättymistä.

Joulukuun vuosikelloon

20233_77031.jpg
Osakas
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Kerrostalo iltavalaistuksessa
Pitääkö kaikkien osallistua remonttikuluihin?
Rivitaloyhtiössämme täytyisi tehdä isompi remontti, koska on löytynyt kosteusvaurio alajuoksussa. Alakerran asuntoihin (ulkopuolelle) pitäisi tehdä korjaukset. Voivatko lain mukaan yläkerran asuntojen omistajat hylätä korjaukset? Siis niin, etteivät osallistuisi kustannuksiin? Kaikki muut remontit menevät osakemäärän mukaan.
Capse pumppaamo elinkaari
Miten jatkaa pumppaamon elinkaarta?
Elinkaaripalvelu on paljon käytetty sana, kun puhutaan huolto- ja ylläpitopalveluista. Mitä elinkaaripalvelun tulisi sisältää, että se olisi läpinäkyvä ja tarjoaisi riittävästi tietoa laitteiden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden tarpeista?
20227_79065.jpg
Hoida omaisuutta järkevästi, tee korjaukset oikein
Suuri osa suomalaisesta rakennuskannasta on tullut peruskorjausikään. Kosteus- ja homevaurioita tunnistetaan enemmän, valitettavasti niitä myös edelleen syntyy. Taloyhtiöille ja osakkeenomistajille korjaukset tulevat kalliiksi, mutta vielä kalliimpaa on jättää korjaukset tekemättä. Silloin voidaan pahimmillaan päätyä tilanteeseen, jossa rakennus on edullisempaa purkaa kuin korjata. Sisäilmasta oireilu ja sairastaminen nostavat inhimillisten vahinkojen määrää.Kosteusvaurioiden ehkäisy, sekä nopea ja laadukas korjaaminen, vähentävät terveysriskien lisäksi korjausten kustannuksia. Jatkuvalla huolellisella kiinteistönpidolla säästetään tulevaisuuden korjauskustannuksissa ja rakennuksen arvo säilyy tai jopa nousee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton