• Etusivu
  • Piha

Heippa, heippalaput!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 22.03.2019Päivitetty 01.11.2023
20193_56905.jpg

Kodinportti koostuu taloyhtiön aulaan asennettavasta, kosketuksella toimivasta porrastaulusta sekä etäliittymästä, jonka avulla taloyhtiön tärkeisiin tietoihin pääsee käsiksi tietokoneella, puhelimella tai tablet-laitteilla.

Taloyhtiöiden ilmoitustauluille on kiinnitetty asumisen ilot ja surut. Nämä "heippalaput" kertovat, kuinka yhdessä huoneistossa koira ulvoo yksinäisyyttään, toinen perhe varoittaa metelistä syntymäpäiväjuhlien vuoksi, huoltoyhtiö ilmoittaa katkoksesta vedenjakelussa ja taloyhtiön puheenjohtaja muistuttaa syystalkoista.

Elämään ja asumiseen kuuluu paljon asioita, osa on tärkeää ja osa jopa kiireellistä. Silti huomiomme saa luultavasti se ei niin tärkeä ja kiireellinen lappu, jossa naapurilta on mennyt hermo.

Viestintä on aina vaikea laji, mutta taloyhtiöiden viestintä on aivan erityisen haasteellista. Viestinnässä on mukana usein myös ulkopuolisia, kuten huoltoyhtiö, isännöitsijä tai parvekeremontista huolehtiva yritys. Sekavat ja vanhanaikaiset viestintätavat eivät ainakaan paranna taloyhtiöiden asukkaiden yhteistyöhaluja ja -kykyjä tai luo myönteistä yhteisöllisyyttä. On aika parantaa asukasviestintää.

Tavataan samassa paikassa!

DNA:n tarjoama Kodinportti-palvelu tuo taloyhtiöviestinnän nykyaikaan. Se korvaa perinteiset ilmoitustaulut, asukaslistat ja varausvihkot. Ilmoitustaulu muuttuu sähköiseksi porrasnäytöksi, ja lisäksi palvelua voi käyttää omalla tietokoneella, tabletilla ja matkapuhelimella. Hallitus, isännöitsijä tai esimerkiksi huoltoyhtiö pystyvät sen avulla viestimään nopeasti asukkaille.

Tärkeät tiedotteet eivät mene ohi, sillä niistä voi saada myös matkapuhelimeen ilmoituksen: "Vedenjakelussa katkos huomenna klo 8-10 saunatilan remontin vuoksi".

Erityisen haastavia viestintätilanteita ovat taloyhtiön isot remontit, kuten putkiremontit, jolloin tietoa tulvii asukkaille. Tiedon puute lisää putkiremonttistressiä. Milloin minun pitää valita kaakelit? Milloin oma rappu on remppavuorossa? Milloin pääsen muuttamaan kotiini takaisin?

Sen sijaan, että asukas joutuu etsimään tietoja eri paikoista, hän löytää kaikki asumiseensa liittyvät asiat yhdestä paikasta. Asukas itse voi päättää, mitä laitetta haluaa käyttää tietojen ja viestien lukemiseen - kännykkää työmatkalla, tietokonetta työpöydällä vai tablet-laitetta lepotuolissa? Tämän lisäksi kaikkia asukkaita ja talossa liikkuvia koskevat asiat voidaan julkaista rappukäytävän digitaalisessa ilmoitustaulussa.

Kun asumiseen liittyvä viestintä kootaan samaan paikkaan, asukas tietää aina, mistä tiedot löytää ja milloin asiat tapahtuvat. Kodinportti-palvelua voi käyttää omalla tietokoneella, tabletilla ja matkapuhelimella.
Kun asumiseen liittyvä viestintä kootaan samaan paikkaan, asukas tietää aina, mistä tiedot löytää ja milloin asiat tapahtuvat. Kodinportti-palvelua voi käyttää omalla tietokoneella, tabletilla ja matkapuhelimella.

Kenen saunavuoro?

Tunteita kuumentavat usein pienet mutta asukkaille tärkeät asiat, kuten saunavuorot, pyykkitupavuorot, kevättalkoiden ajankohta ja se, millaisia kukkia ensi kesänä istutetaan. Kun tärkeät tiedotteet tavoittavat asukkaat, päätöksiinkin osataan vaikuttaa ajallaan. Epäselvät ja muunneltavissa olevat paperiset varauslistat jäävät historiaan.

Kun asumiseen liittyvä viestintä kootaan samaan paikkaan, asukas tietää aina, mistä tiedot löytää ja milloin asiat tapahtuvat. Viestinnästä tulee läpinäkyvää ja tasa-arvoista. Silloin myös taloyhtiön henki paranee.

Asukkaiden palvelualusta

Kodinportti mahdollistaa myös monien lisäpalveluiden tarjoamisen asukkaille. Rappukäytävän ilmoitustaululle voi paikkatietojen avulla esimerkiksi saada tiedot julkisen liikenteen aikatauluista. Näin alaovella voi ottaa spurtin kohti bussipysäkkiä.

Kodinportti toimii myös yhteisien tapahtumien ilmoituskanavana, ja asukkaat voivat sen avulla ilmoittaa osallistumisensa tapahtuman järjestäjälle. Kodinportti mahdollistaa myös pikakyselyiden tekemisen asukkaille.

Rappukäytävän ilmoitustaululle voi saada myös tiedot julkisen liikenteen aikatauluista.
Rappukäytävän ilmoitustaululle voi saada myös tiedot julkisen liikenteen aikatauluista.
Kodinportti-palvelu vie taloyhtiön moderniin aikaan ja nostaa kiinteistön arvoa. Sen ansiosta taloyhtiöstä voi myös tulla oikeasti yhteisö, jossa naapureista on iloa ja hyötyä. Heippa siis heippalapuille!
Info

Info

Kodinportti lyhyesti

  • Kodinportti koostuu taloyhtiön aulaan asennettavasta, kosketuksella toimivasta porrastaulusta sekä etäliittymästä, jonka avulla taloyhtiön tärkeisiin tietoihin pääsee käsiksi tietokoneella, puhelimella tai tablet-laitteilla.
  • Kun taloyhtiöllä on käytössään Kodinportti-palvelu, asukkaat voivat myös ladata älypuhelimiinsa maksuttoman Kodinportti Mobile -sovelluksen oman laitteensa sovelluskaupasta.
  • Asukaslistat, ilmoitustaulu ja tiedotteet sekä esimerkiksi yhteisten tilojen varaustiedot ovat ajantasaisia ja nopeasti luettavissa. Porrastaulu tarjoaa asukkaalle lisäksi esimerkiksi sää-, kalenteri- ja paikallisliikenneyhteyksien tietoja.
  • Asuntokansion avulla voidaan jakaa erilaiset ohjeistukset ja tiedot asukkaille. Tapahtumakalenterilla voidaan kertoa tulevista asioista, kuten remontin aikataulusta, tai perustaa yhteisiä tapahtumia, joihin asukkaat voivat ilmoittautua mukaan. Kyselytoiminnolla voidaan tehdä pikakyselyitä ja äänestyksiä yhteisistä asioista.
  • Kodinportti korvaa kerrostaloaulassa paperintäyteiset perinteiset ilmoitustaulut ja irralliset vihkoset, sillä myös varaukset yhteisiin tiloihin, kuten pyykkitupaan, onnistuvat kätevästi porrastaululta henkilökohtaisen pin-koodin avulla.
  • Kodinportin kosketuskäyttöliittymässä on helpot toiminnot ja selkeä ulkoasu. Käyttö siis onnistuu varsin hyvin myös senioriasukkailta!
  • Kodinportti-taulujen tietojen ylläpitoon osallistuvat usein esimerkiksi kiinteistönhuolto, isännöitsijä tai taloyhtiön hallituksen jäsenet sekä muut tiedottamisesta vastaavat henkilöt. Tiedot voi päivittää Kodinportaali-etäliittymän avulla, joten tietojen muuttaminen ei vaadi erillistä käyntiä taululla. Tämä säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa.

Ota yhteyttä DNA:n Taloyhtiömyyntiin ja kysy lisää

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

DNA Oy
Piha
netti
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
Kevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa taloyhtiön laitetiloissa ja kaikki muut palvelut ajan tasalla.DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa talon asukkaiden, hallitusten tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä DNA:lle.
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
201810_55167.jpg
Onko taloyhtiösi valmis uusimpaan teknologiaan?
DNA Netti taloyhtiösopimuksella on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti. Asukkaat saavat kodin palveluihin sisältyvän taloyhtiönetin Perusnopeuden. Taloyhtiösopimuksen etuna asukkaat saavat käyttöönsä netin lisänopeudet jopa puolet normaalihintoja edullisemmin ja lisäksi monipuoliset TV-palvelut. Halutessaan asukkailla on mahdollisuus kasvattaa netin nopeutta niin suureksi kuin tarvitsevat, jopa täyteen gigaan eli 1000 megaan asti.
20222_76955.jpg
Kevään yhtiökokous tulossa? Aiheeksi netti, josta kukin maksaa vain käytön mukaan
Pätkiikö etätyöläisen Teams iltapäivällä, kun teinit palaavat koulusta pelikoneilleen? On mahdollista, että taloyhtiön nettiyhteydet on toteutettu vanhentuneella tekniikalla, joka ei pysty vastaamaan asukkaiden kasvaviin vaatimuksiin. Kevään yhtiökokouksen asialistalle kannattaa laittaa päätös taloyhtiönetistä.
202112_73694.jpg
Paljon Hubia jouluna: taloyhtiönetin perusteet
Etkö ehtinytkään katsoa televisiosta lempisarjasi päätösjaksoa? Eikö televisiosta tule mitään katsottavaa? Hyvistä ohjelmista ei tule pulaa, kun yhdistät taloyhtiönettiin Hubi-laitteen. Se on helppo asentaa, ja laitteen avulla voit valita katsottavaa kymmeniltä eri kanavilta. Olennaista on, miten taloyhtiösi netti toimii.
20229_79627.jpg
Saako ikkunaremontin tehdä asukkaan poissa ollessa?
Taloyhtiössä on alkamassa ikkuna- ja oviremontti. Onko asukkaan kanssa sovittava remontille aika omaan huoneistoon, kun asukas on alustavasti ilmoitettuun aikaan poissa kuukausikaupalla.Tarkennuksesi vielä, että remontti osuu osittain aikaan, jolloin asukkaan matka ei ole alkanut ja urakoitsijalla on siten mahdollisuus remonttiin siihen aikaan, jolloin asukas on vielä asunnossa paikalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton